Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 21 2022

Σινιάλο για τα ενοίκια από Prodea - Ποιοι σχεδιάζουν τα κτίρια στο Ελληνικό - ΙΝΛΟΤ: Το «τζαρτζάρισμα» στις ΗΠΑ

Σινιάλο για τα ενοίκια από Prodea - Ποιοι σχεδιάζουν τα κτίρια στο Ελληνικό - ΙΝΛΟΤ: Το «τζαρτζάρισμα» στις ΗΠΑ

UNIBIOS: Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα των λογιστικών καταστάσεων της Unibios, καθώς η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις και τα προ φόρων κέρδη της, ενώ παράλληλα επέστρεψε σε θετικό αποτέλεσμα και μετά τον υπολογισμό των φόρων.

Στα «συν» περιλαμβάνεται και η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της κατά ένα εκατ. ευρώ, τόσο λόγω του κερδοφόρου αποτελέσματος όσο και εξαιτίας της αναπροσαρμογής της εύλογης αξίας της ακίνητης περιουσίας της.

 

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Μετά το Πάσχα τοποθετούνται οι εξελίξεις σχετικά με την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Όπως πληροφορείται η στήλη, για την εβδομάδα μετά το Πάσχα προγραμματίζεται σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αποσαφηνιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και να πάρει επιτέλους τον δρόμο για τη Βουλή το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων, που «τρέχει» η ONEX σε συνεργασία με την ιταλική Fincantieri.

Όπως είχε προαναγγείλει, άλλωστε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ο Απρίλιος θα είναι κρίσιμος μήνας για την πορεία της εξυγίανσης…

 

INTRALOT: Συνεχίζεται το «τζαρτζάρισμα» της ελληνικής εισηγμένης από μια μερίδα των ομολογιούχων (τα επενδυτικά κεφάλαια Northlight European Fundamental Credit Fund, HCN LP και Bardin Hill Investment Partners LP), που ισχυρίζονται ότι κατέχουν ομολογίες λήξεως 2024, ύψους περίπου 3,5%-4% της συνολικής έκδοσης.

Οι τελευταίοι άσκησαν αίτηση στις 29.7.2021 στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατά της Intralot και εταιρειών του ομίλου. Οι ομολογιούχοι ζητούν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης, να αναγνωριστεί ότι οι ανταλλαγές ομολογιών λήξεως 2021 και 2024 παραβιάζουν τους όρους της δανειακής σύμβασης των ομολογιών του 2024, καθώς και τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης.

Οι ενάγοντες τροποποίησαν την αίτησή τους στις 31 Ιανουαρίου 2022 προσθέτοντας επιπλέον συμμετέχοντες (κάποια άλλα funds) αλλά και επιπλέον εναγομένους (την Ιntralot U.S. Holdings BV και την The Law Debenture Trust Corporation P.L.C.).

Στις 31 Μαρτίου 2022 η Ιntralot ζήτησε από το δικαστήριο να εξετάσει τη δυνατότητα αιτήματος απόρριψης της αίτησης.

Σημειώστε σχετικά ότι το αίτημα των εναγόντων για έκδοση προσωρινής διαταγής, που θα διέτασσε την παύση των ανταλλαγών ομολογιών, απορρίφθηκε από το δικαστήριο στις 2.8.2021. Και οι ανταλλαγές των ομολογιών λήξης 2021 και 2024 ολοκληρώθηκαν.

  

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Πέρα από τις δημοπρατήσεις έργων και μελετών για το κατασκευαστικό αντικείμενο στο Ελληνικό, η Lamda Development ωριμάζει επίσης αρχιτεκτονικά και τις υπόλοιπες αναπτύξεις της πρώτης πενταετίας.

Πέρα από την εμβληματική νεοϋορκέζικη φίρμα Foster & Partners, που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του MRT, έργων στο δημόσιο πάρκο κ.λπ., στο project του Ελληνικού έχουν εμπλακεί επίσης μεγάλα ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία.

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του πάρκου (αφού μεταφέρονται από την παραλία του Αγίου Κοσμά, όπου θα δημιουργηθούν οι βίλες, οι μεζονέτες, ο Πύργος Κατοικιών, το luxury εμπορικό κέντρο και τα ξενοδοχεία), την αρχιτεκτονική μελέτη έχει αναλάβει το γραφείο ASPA Design, του αρχιτέκτονα-πολεοδόμου Σπύρου Τσαγκαράτου, ο οποίος έχει υπάρξει συνεργάτης της Lamda Development επί μακρόν τόσο για τη Μαρίνα Φλοίσβου όσο και για τα τρία malls του ομίλου.

Αντίστοιχα τα ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία Α&Μ και AETER εισέρχονται στο μεγαλύτερο ιδιωτικό project ανάπλασης αναλαμβάνοντας μελέτες για το εμπορικό hub προς την πλευρά της Βουλιαγμένης αλλά και του Πύργου μικτής χρήσης (γραφεία-ξενοδοχεία) που αποτελεί συνεπένδυση της Lamda με την Brook Lane.

 

PRODEA: Η εταιρεία αναφέρει ότι καταγράφεται αυξητική τάση στα επίπεδα των μισθωμάτων στους κλάδους της εγχώριας αγοράς, στους οποίους δραστηριοποιείται, με αποτέλεσμα η όποια αύξηση του κατασκευαστικού κόστους να εξισορροπηθεί ως ένα βαθμό από τα αυξημένα έσοδα από μισθώματα.

Με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο συνδυασμός υψηλού πληθωρισμού και ήπιας ανάπτυξης θα είναι κάτι παροδικό...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v