Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2022

Εθνική: Μετά το Frontier το… λίφτινγκ - Επιχείρηση πειθούς στην Πειραιώς - Ωρα αποφάσεων για Ναυπηγεία Ελευσίνας

Εθνική: Μετά το Frontier το… λίφτινγκ - Επιχείρηση πειθούς στην Πειραιώς - Ωρα αποφάσεων για Ναυπηγεία Ελευσίνας

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Στο φουλ θα δουλέψουν όλο τον Μάιο οι μηχανές στον όμιλο με στόχο να κλείσει την τελευταία τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων με την κωδική ονομασία Frontier II.

Το πακέτο ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ έχει βγει προς διάθεση και η επιδίωξη του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ Παύλου Μυλωνά είναι οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να κατατεθούν τον Ιούνιο.

Η στήλη πληροφορείται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους γνωστούς και αγνώστους της αγοράς (ξένα funds) και η διαδικασία αναμένεται να εξελιχθεί ομαλά.

Με την τιτλοποίηση αυτή η Εθνική κλείνει την πόρτα στα NPLs και όπως μαθαίνουμε είναι έτοιμη να ανακοινώσει την ολική ανανέωση του δικτύου των καταστημάτων με πολλές θετικές εκπλήξεις…

 ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η εντολή που έχει δώσει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου προς τους διευθυντές των καταστημάτων είναι να πείσουν τους πελάτες να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους ή μέρος αυτών σε προϊόντα bancassurance αλλά και asset management.

Έτσι δεν υπάρχει υπάλληλος στο δίκτυο της τράπεζας που να μην ενημερώνει τους πελάτες για τα νέα προϊόντα, τα οποία, σε αντίθεση με τις καταθέσεις, προσφέρουν μια ικανοποιητική απόδοση.

Ως προς το τι και πόσα… ψάρια πιάνουν οι υπάλληλοι μαθαίνουμε ότι υπάρχει ικανοποίηση και πως σε αυτό το στάδιο προέχει η πλήρης ενημέρωση των πελατών. Το βασικό όπλο στη διαδικασία της πειθούς είναι τα μηδενικά επιτόκια που συνοδεύουν πια τις καταθέσεις.

 

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Νοικοκυρεμένη, κερδοφόρος και με ισχυρή ρευστότητα η εταιρεία Κτήμα Λαζαρίδη, πράγμα που επιβεβαιώθηκε από τα περυσινά αποτελέσματα που δημοσίευσε χθες (αύξηση κερδών, δείκτη κυκλοφοριακής ρευστότητας στο 2,49 και καθαρό χρέος προς EBITDA μόλις στο 1,67).

Γιατί άραγε η εισηγμένη εδώ και πολλά πολλά χρόνια δεν προχωρεί σε διανομές μερισμάτων;

 

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για την πορεία της εξυγίανσης, καθώς έχει προγραμματιστεί κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη διευθέτηση των ζητημάτων που εκκρεμούν, έτσι ώστε το σχέδιο της ONEX με την ιταλική Fincantieri να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Επίσημες ανακοινώσεις ενδεχομένως να γίνουν στο πλαίσιο της επόμενης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 5 Μαΐου.

Όσον αφορά, τώρα, αυτό καθεαυτό το σχέδιο εξυγίανσης, η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει δεσμεύσεις ότι θα συμμετάσχει στο εγχείρημα της ΟΝΕΧ, ενώ παρούσα δηλώνει και η Fincantieri στο στρατιωτικό κομμάτι, αναλόγως με τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v