Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2022

Επιστροφή του Ρόκα στο ταμπλό - Επιβεβαίωσε την επένδυση-μαμούθ η Sunlight - Το discount της ΙΝΤΕΡΚΟ και τα σενάρια για AVE

Επιστροφή του Ρόκα στο ταμπλό - Επιβεβαίωσε την επένδυση-μαμούθ η Sunlight - Το discount της ΙΝΤΕΡΚΟ και τα σενάρια για AVE

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχει μπει η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας αφού σήμερα, όπως όλα δείχνουν, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, θα γνωστοποιηθεί η ημερομηνία κατάθεσης του σχετικού σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι τελευταίες εκκρεμότητες διευθετήθηκαν κατά την κυβερνητική σύσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πλέον το μόνο που απομένει, είναι η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου -που περιλαμβάνει επί της ουσίας την πρόταση της ONEX με την ιταλική Fincantieri- και η ψήφισή του στη Βουλή.

Πρόθεση της κυβέρνησης και δη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το συγκεκριμένο project, είναι η επιτάχυνση των απαραίτητων διαδικασιών προκειμένου να δοθεί άμεσα τέλος σε ένα ζήτημα που χρονίζει, με απώτερο στόχο την αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας…

 

SUNLIGHT: Φάκελο για την υπαγωγή στα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) επενδυτικού σχεδίου, ύψους 175 εκατ. ευρώ, για την επέκταση και εκσυγχρονισμό παραγωγικής δυναμικότητας υπέβαλε στις 16 Φεβρουαρίου η Sunlight, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή νέων ενεργειακά αποδοτικών κτηριακών εγκαταστάσεων, την προσθήκη του κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού και της αυτοματοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας.

Η επένδυση αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου, ύψους 450 εκατ. ευρώ, για αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στοιχειών μολύβδου-οξέος και στην αυτοματοποίηση την διαδικασίας συναρμολόγησης μπαταριών ιόντων λιθίου.

Πέραν της αίτησης υπαγωγής στο ΤΑΑ, η Sunlight υπέβαλε στις 20 Ιανουαρίου 2022 αίτηση ένταξης στις στρατηγικές επενδύσεις του νέου Αναπτυξιακού για άλλο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 102,6 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά σε αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας στοιχείων μολύβδου-οξέος και την αυτοματοποίηση γραμμών συναρμολόγησης μπαταριών τεχνολογίας λιθίου στη μονάδα της Ξάνθης.

Για την επένδυση-μαμούθ παραγωγικής μονάδας παραγωγής μπαταριών λιθίου στη Δυτ. Μακεδονία, ο όμιλος περιμένει την οριστικοποίηση του εθνικού σχεδίου Δίκαιης Ενεργειακής Μετάβασης.

Υ.Γ.: Η εταιρεία προχώρησε σε νέα ΑΜΚ ύψους 35 εκατ. ευρώ φέτος ενώ αποφάσισε να διαθέσει στο προσωπικό της (συμπεριλαμβανομένου του CEO) μέρος των κερδών χρήσης 2021, παρότι δεν θα διανεμηθεί μέρισμα στους μετόχους.

Ειδικότερα, προβλέπεται να διανεμηθεί στο προσωπικό το ποσό των 2,73 εκατ. ευρώ, μετά από κράτηση ποσού 650 χιλ. για σχηματισμό τακτικού αποθεματικού.

 

R ENERGY 1: Αίτηση εισαγωγής στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας υπέβαλε η εταιρεία (κατέχει σειρά φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα) συμφερόντων της οικογένειας Ρόκα, προκειμένου να εισαχθεί προς διαπραγμάτευση το εταιρικό της ομόλογο που εξέδωσε και καλύφθηκε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (πενταετούς διάρκειας, με κουπόνι 4,5%).

Οι μετοχές της R Energy 1 διαπραγματεύονται στη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

 

INTERCONTINENTAL AEEAΠ: Παρά το γεγονός ότι η μείωση των περυσινών κερδών της εταιρείας (από τα 5,37 στα 3,72 εκατ. ευρώ) οφειλόταν αποκλειστικά σε μη ταμειακούς όρους (υιοθέτηση προτύπου ΔΠΧΑ 16 και αυξημένες ζημιές από επανεκτίμηση εύλογης αξίας ακινήτων), η Intercontinental θα μοιράσει φέτος μειωμένο μέρισμα σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, η διοίκηση θα προτείνει τη διανομή 0,29 ευρώ ανά μετοχή (0,37 ευρώ πέρυσι), ποσό που οδηγεί σε μια μερισματική απόδοση άνω του 4%.

Με discount έναντι της εσωτερικής του αξίας, διαπραγματεύεται ο τίτλος στο ταμπλό του ΧΑ.

 

AVE: Σταθερότητα πωλήσεων και μείωση ζημιών σε λειτουργική βάση παρουσίασε ο όμιλος το 2021. Και αυτό γιατί μπορεί η AVE να εμφάνισε πέρυσι ζημία 6,74 εκατ. έναντι κερδών 4,37 εκατ. κατά την προηγούμενη χρήση, πλην όμως το 2020 είχαν προκύψει έκτακτα κέρδη 13,57 εκατ. ευρώ, επειδή ο βασικός της μέτοχος «φορτώθηκε» για λογαριασμό του ισόποσα δάνεια του εισηγμένου ομίλου.

Για το 2022, η AVE έχει ως στόχο τη διατήρηση των πωλήσεων στα περυσινά επίπεδα (143 εκατ. ευρώ) μέσα από ενίσχυση της προϊοντικής γκάμας (π.χ. είσοδος στις λευκές συσκευές με διανομή προϊόντων του εργοστασίου TCL στην Ελλάδα).

Χρηματιστηριακοί κύκλοι αναφέρονται σε προσπάθειες για νέα μείωση χρέους, μέσω ανάληψής του από τον βασικό μέτοχο της εισηγμένης.

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v