Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2022

Το παζάρι της ΔΕΗ για τη Voltera - «Θυσιάζει» ακίνητα και POS η Attica Bank - Διημερίδα Wood για το ΧΑ

Το παζάρι της ΔΕΗ για τη Voltera - «Θυσιάζει» ακίνητα και POS η Attica Bank - Διημερίδα Wood για το ΧΑ

VOLTERA: Η στήλη πληροφορείται ότι η πώληση εταιρείας από τον όμιλο Avax βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Εκτός απροόπτου, ο μνηστήρας ο-ι πληροφορίες επιμένουν πως πρόκειται για τη ΔΕΗ- θα πειστεί να αγοράσει το σύνολο της εταιρείας και όχι μόνο τις ΑΠΕ για τις οποίες ενδιαφέρεται και μάλιστα σοβαρά.
Έλα όμως που οι τράπεζες επιμένουν ότι όποιος πάρει τις ΑΠΕ, θα πρέπει να πάρει και το retail κομμάτι. Κι αυτό γιατί είναι κομματάκι δύσκολο να βρεθεί αγοραστής μόνο γι’ αυτό το κομμάτι.

Όπως και να 'χει, η υπόθεση Voltera είναι πολύ κοντά στο να κλείσει, εκτός βέβαια κι αν τελευταία στιγμή έρθουν τα πάνω-κάτω…

 

ATTICA BANK: Κατά 80 μονάδες βάσης αναμένεται να ενισχυθεί ο δείκτης Common Equity Tier I της Attica Bank από την πώληση της δραστηριότητας POS. Τα έσοδα από το μηνιαίο μίσθωμα POS προσεγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η σταδιακή διάθεση επενδυτικών ακινήτων της (εκτιμώμενη θετική επίδραση 30 μονάδες βάσης σε όρους CET1).

H Αttica Bank ήδη δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση 6 ακινήτων ιδιοκτησίας της, τα οποία βρίσκονται σε Αττική και Μακεδονία.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με κλειστές προσφορές και κριτήριο επιλογής την υψηλότερη προσφερόμενη τιμή για την επιλογή αναδόχου. Ως τελική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 7η Ιουνίου.

 

WOOD-ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Επενδυτική διημερίδα, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν 25 εισηγμένες (23 στο Χ.Α και δύο στο ΧΑΚ), διοργανώνει Πέμπτη και Παρασκευή σε ξενοδοχείο των Νοτίων Προαστίων η Wood.

Θα συμμετάσχουν τράπεζες (Alpha, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα), εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης (Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τιτάν, Aegean Airlines, TΕΝΕΡΓΑ) και αρκετές μεσαίας κεφαλαιοποίησης (EXAE, Cenergy, Φουρλής, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΓΕΚ, Lamda, ΟΛΠ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης). Επίσης θα παρουσιαστεί η ΑΕΕΑΠ του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Noval.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v