Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2022

Η επόμενη μέρα για ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Μπάκο-Καϋμενάκη

Η επόμενη μέρα για ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Μπάκο-Καϋμενάκη

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Όπως ορθά και έγκαιρα είχε προβλέψει η στήλη, (κόντρα στην άποψη των περισσοτέρων), σχεδόν από τότε που ξεκίνησε το «σήριαλ» της αντιπαράθεσης, το Δεκέμβριο του 2020 η λύση δόθηκε μόλις κατέστη απολύτως αντιληπτό από αμφότερες τις πλευρές, ότι ο συνεχής καυγάς μεταξύ δύο βασικών μετόχων, σε εισηγμένη εταιρία, και μάλιστα κατασκευαστική, μπορεί να έχει μόνο δύο καταλήξεις: Είτε η εταιρία θα πάει στα βράχια, είτε πρέπει να βρεθεί μια λύση, ώστε να φύγει ο ένας ικανοποιημένος- κι όχι με το στανιό.

Την ίδια θέση άλλωστε επαναλάβαμε και τον Νοέμβριο του 2021, σημειώνοντας όμως ότι ο χρόνος πλέον περνούσε εις βάρος αμφοτέρων, με τα μεγάλα έργα να μπαίνουν στην τελική ευθεία, κι ότι οι εξελίξεις θα (πρέπει να) επισπευσθούν

Αυτό και συνέβη, μετά από ένα κάποιο διάστημα, το οποίο φαίνεται ότι χρειαζόταν, εκτός των άλλων, για να... σβήσουν και λίγο τα αίματα που είχαν ανάψει υπερβολικά, επι ενάμιση χρόνο και βάλε.

Η λογική πρυτάνευσε, όπως συμβαίνει συνήθως στις business, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Οπως πχ. την διαμάχη ανάμεσα στους αδελφούς Δομαζάκη, της Creta Farm, η οποία είχε την κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε.

Για μας, ο τρόπος που λύθηκε ο γόρδιος δεσμός, δείχνει ίσως και κάτι για το μέλλον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο Ολλανδός μεγαλομέτοχος φαίνεται να αρέσκεται στις συμπράξεις παντός είδους με πολύ ισχυρούς εγχώριους επιχειρηματίες. Στα αιολικά, κατέληξε με τον όμιλο Βαρδινογιάννη, της Motor Oil, που έχει κάθε συμφέρον να «πρασινίσει» τις δραστηριότητες του στο ντεμοντέ μεν, αλλά πολύ κερδοφόρο πετρέλαιο.

Το ερώτημα είναι αν, πως, και με ποιους, θα έρθουν στη συνέχεια αντίστοιχες κινήσεις «παντρέματος», στους λοιπούς τομείς ενδιαφέροντος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η στήλη κοιτώντας και την ευρύτερη συγκυρία, πιθανολογεί θετικά…

Γενικότερα εκτιμούμε ότι το «η ισχύς εν τη ενώσει», μάλλον θα γίνει πολύ της μόδας προσεχώς.

 

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: Από υποψήφιος «εργολάβος», το δίδυμο Μπάκου- Καϋμενάκη, ετοιμάζεται εδώ και καιρό να γίνει και «σκαπανέας» της (τηλεοπτικής) ενημέρωσης, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον τόσο για το OPEN TV, όσο και για το ΑCTION 24.

Παράγοντες της αγοράς, που γνωρίζουν ότι ο χώρος της ενημέρωσης κάθε άλλο παρά… χρυσωρυχείο είναι στη χώρα μας, απαντούσαν στο ερώτημα που «τέμνεται» το (έως πρότινος πλέον) παράλληλο ενδιαφέρον του διδύμου για κατασκευές και ΜΜΕ , με μια λέξη: "Επιρροή". Που μπορεί να βοηθήσει σε πολλές άλλες δουλειές.

Οι ίδιοι πάντως εκτιμούν ότι μετά την κερδοφόρα έξοδο από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οι δύο εφοπλιστές έχουν ένα λόγο παραπάνω να δοκιμάσουν την τύχη τους στα MME.

Άλλωστε ο χώρος έχει ήδη κάμποσους εφοπλιστές και «πετρελαιάδες», ενώ έρχονται και εκλογές

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v