Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 9 2022

Το ντιλ ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και τα… σπόρια *Ωρα της κρίσης για το ντιλ Μασούτη - ΣΥΝΚΑ *Σφηνάκια για ΒΙΣ και Θεόνη

Το ντιλ ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και τα… σπόρια *Ωρα της κρίσης για το ντιλ Μασούτη - ΣΥΝΚΑ *Σφηνάκια για ΒΙΣ και Θεόνη

ΘΕΟΝΗ: «Πράσινο φως» σε νέα επένδυση της AHB GROUP, γνωστής στην αγορά για το εμφιαλωμένο νερό Θεόνη. Η επένδυση, που εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο πριν από λίγες ημέρες, αφορά την επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στον Δήμο Μουζακίου.

Η συγκεκριμένη επένδυση πάντως έχει δεχθεί τα πυρά της τοπικής κοινωνίας, γιατί σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προβλέπει την αύξηση της δυναμικότητας από 95.700 m3 σε 300.000 m3 ετησίως.

Αυτό, όπως υποστηρίζουν όσοι αντιδρούν στην επένδυση, θα δημιουργήσει πρόβλημα στο πότισμα των καλλιεργειών τους μήνες που στερεύει το ρέμα.

 

ΒΙΣ: Μπορεί να είναι από τις πιο παλιές ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής χαρτοκιβωτίων -ιδρύθηκε το 1936-, το αποτύπωμά της στην αγορά, όμως, είναι μόλις 15,8 εκατ. ευρώ ενώ συνεχίζει να εμφανίζει ζημιές 2,328 εκατ. ευρώ

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, όμως, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τα διευθυντικά στελέχη είδαν πέρυσι τη «μισθοδοσία» τους να αυξάνεται. Οι αμοιβές (μισθοί και εργοδοτικές εισφορές) προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας διαβάζουμε ότι ανήλθαν σε 318.161 ευρώ από 290.540 ευρώ το 2020.

 

ΜΑΣΟΥΤΗΣ: Την Τρίτη τα σπουδαία για το deal της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας με τον κρητικό συνεταιρισμό ΣΥΝΚΑ. Στις 10 Μαΐου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να εξετάσει τη συμφωνία που αφορά την αγορά λιανικής και χονδρικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ.

Μέσω του deal με τον ΣΥΝΚΑ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα περάσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η αλυσίδα Μασούτης αποκτά πρόσβαση σε αγορά που έχει έντονο το τοπικό στοιχείο αλλά και μεγάλο μέγεθος λόγω τουρισμού.

Παράλληλα του ανοίγει η πόρτα σε νησιά των Κυκλάδων, του Ιονίου και των Δωδεκανήσων, όπου ο ΣΥΝΚΑ και μέσω εξαγορών έχει κτίσει θέση τα τελευταία χρόνια.

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σίγουρα ήσσονος σημασίας μπροστά στο deal της Παρασκευής, ωστόσο μείναμε με την απορία όσον αφορά μέρος των μετοχών που διέθεταν οι εταιρείες Greenhill και Kiloman και δεν συμπεριλήφθηκαν στις ανακοινώσεις.

Οι εφοπλιστές εδώ και μήνες ισχυρίζονταν ότι κατείχαν το 30,1% των μετοχών της Ελλάκτωρ μέσω των παραπάνω εταιρειών, αν και σύμφωνα με την τελευταία γνωστοποίηση, η επίσημη συμμετοχή τους ανερχόταν στο 29,784%. Κατά τις επίσημες ανακοινώσεις, η μεταβίβαση προς τη Motor Oil αφορούσε το επίσημα γνωστοποιημένο ποσοστό.

Το υπόλοιπο (μικρό έστω) μερίδιο δεν φαίνεται πουθενά, οπότε προφανώς είτε εκποιήθηκε νωρίτερα από την υπογραφή της συμφωνίας είτε αναμένεται να διοχετευθεί κατά την επικείμενη προαιρετική δημόσια πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v