Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2022

Μυτιληναίος: Ο MSCI και το όνειρο - Οι γρίφοι του Κώστα Καραμανλή - Ποιος πήρε το ακίνητο Γαβαλά

Μυτιληναίος: Ο MSCI και το όνειρο - Οι γρίφοι του Κώστα Καραμανλή - Ποιος πήρε το ακίνητο Γαβαλά

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Όνειρο ετών ήταν η ένταξη της εταιρείας στον δείκτη MSCI, εξομολογήθηκε με συγκίνηση χθες ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας Βαγγέλης Μυτιληναίoς.

Φαινόταν άπιαστο, είπε. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια προετοιμασίας για να μπει η εταιρεία σε αυτό το «κλαμπ» μετοχών αναφοράς, στις οποίες επενδύουν μεγάλα και σοβαρά χαρτοφυλάκια διεθνώς.

Δικαιολογημένη συνεπώς η μεγάλη ικανοποίηση που εξέφρασε ο κ. Μυτιληναίoς. Ήδη αλλάζει σιγά σιγά, είπε, το είδος των funds που αγοράζουν μετοχές της εταιρείας και ένα από αυτά είναι το Abu Dhabi Investment Authority, που φαίνεται να επιδεικνύει μεγάλο ενθουσιασμό.

Θα έχουμε πλέον άλλη ποιότητα μετόχων και άλλο «support», είπε ο επιχειρηματίας, γι’ αυτό και δεν δίστασε να προσθέσει ότι για τον ίδιο θα ήταν πολύ μεγάλη ήττα, αν τυχόν συνέβαινε οτιδήποτε που θα οδηγούσε στην έξοδο της εταιρείας από τον δείκτη.

Εξού και οι οδηγίες που έδωσε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων στους ανθρώπους του αρμόδιου τμήματος.

«Να προσέχουμε την ισορροπία μεταξύ ομολογιούχων και μετόχων».

 

ΑΚΙΝΗΤΟ ΓΑΒΑΛΑ: Σε κυπριακή εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη περιήλθε τελικώς το περιβόητο ακίνητο στην Κάντζα, ιδιοκτησίας του Λάκη Γαβαλά.

Ως γνωστόν ο πλειστηριασμός διενεργήθηκε στις 13 Μαΐου 2022 με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς και τιμή εκκίνησης τα 9 εκατ. ευρώ. Κατακυρώθηκε την ίδια ημέρα στον εφοπλιστή, ο οποίος κατέβαλε μόλις 1 ευρώ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης, αποκτώντας έτσι τα 31,5 στρέμματα και τα τρία κτίρια που εδράζονται στην έκταση.

Είναι ενδιαφέρον πάντως πως για το εν λόγω ακίνητο προϋπήρχε «θερμός» υποψήφιος αγοραστής, ο οποίος είχε εξετάσει τον φάκελο του ακινήτου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είτε δεν πρόλαβε είτε υπαναχώρησε από τη διαδικασία του πλειστηριασμού, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

 

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Μετά από χρόνια σχεδόν απόλυτης αφωνίας, ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε προχθές να κάνει εντυπωσιακό "comeback", επικεντρώνοντας στα ελληνοτουρκικά και στο καυτό διεθνές περιβάλλον.

Παρότι η στήλη εκτιμά πως η πρωθυπουργία Καραμανλή θα χρεωθεί στο μέλλον τις ιστορικές της ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας, ευθύνες από τις οποίες «δραπέτευσε» εγκαίρως το 2009, οφείλει να ομολογήσει ότι ο κ. Καραμανλής έθιξε στην ομιλία του σχεδόν όλα τα ανοικτά θέματα, ιδίως σε ό,τι αφορά τον πόλεμο της Ουκρανίας, με τρόπο πολύ ρεαλιστικό και μεστό, κάνοντας εύγλωττα τον διαχωρισμό ανάμεσα στα συμφέροντα της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Στα ελληνοτουρκικά, το σκέλος της ομιλίας του στο οποίο επικεντρώθηκε η δημοσιότητα, το συμπέρασμα ήταν «όχι υποχωρήσεις απέναντι στην Τουρκία».

Ωστόσο οι παρεμβάσεις του δημιούργησαν περισσότερες απορίες από όσες έλυσαν. Γιατί ξαφνικά επέλεξε την οδό της πανηγυρικής έκφρασης απόψεων μετά από τόση αφωνία; Και γιατί το έπραξε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Γιατί ήταν τόσο κατηγορηματικός στα ελληνοτουρκικά; Προσπαθεί να προλάβει κάτι; Κι εντέλει, μήπως παρακολουθήσαμε την απαρχή μιας προσπάθειας επαναφοράς στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό;

Με δεδομένο ότι ο «Καραμανλισμός» είναι μια μορφή… θρησκείας στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας -και η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο-, οι απαντήσεις σε αυτούς τους γρίφους απασχολούν πλέον πολλούς -και όχι μόνο στον χώρο της πολιτικής.

  

ALPHA BANK: Η τράπεζα έχει εμπλακεί ενεργά στην ανάδειξη της Αστυπάλαιας σε πρότυπο βιώσιμης, πράσινης, ανάπτυξης.

Η τράπεζα στηρίζει με συγκεκριμένες δράσεις το όλο εγχείρημα και χθες ο διευθύνων σύμβουλός της Βασίλης Ψάλτης βρέθηκε στο νησί για την επέτειο του ενός έτους από την επένδυση της Volkswagen.

Οι πρωτοβουλίες της τράπεζας αφορούν και την αφύπνιση των μικρών (μαθητών) κατοίκων του νησιού σε θέματα περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας. Μάλιστα, όπως φαίνεται στη σχετική φωτό, ο CEO επισκέφθηκε παρέα με τον Πρωθυπουργό το σχολείο και τα παιδιά τούς έδειξαν το «έξυπνο» και βιώσιμο θερμοκήπιο που κατασκεύασαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v