Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 7 2022

Business plan και ονοματολογία στην Attica Bank - Πόσα εισέπραξε η Phoenix Vega Mezz - Νύφη και γαμπρός θύματα της ακρίβειας!

Business plan και ονοματολογία στην Attica Bank - Πόσα εισέπραξε η Phoenix Vega Mezz - Νύφη και γαμπρός θύματα της ακρίβειας!

ATTICA BANK: Όπως αποκάλυψε ο Χαμαιλέων, η τράπεζα εκκινεί άμεσα διαδικασία για την ανάδειξη διευθύνοντος συμβούλου, που θα αναλάβει την υλοποίηση του business plan το οποίο θα επιλέξουν οι μέτοχοι.

Ακούμε ότι αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ η εμπειρία των υποψηφίων σε θέματα τιτλοποιήσεων. Από τα ονόματα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, κρατήστε ένα: Ξάνθος Βράχας, πρώην CEO και νυν πρόεδρος της PQH και επί χρόνια στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, ομίλου Universal κ.ά.

Η Boston Consulting έχει καταθέσει στους μετόχους εναλλακτικές επιλογές επιχειρησιακών σχεδίων για την Attica Bank. Το ένα εξ αυτών, που ανέλυσε το Euro2day.gr, κάνει νόημα για επενδυτές καθώς υπόσχεται σε βάθος πενταετίας RoE της τάξης του 10% με 12% και αξία μεγαλύτερη από τα κεφάλαια που σωρευτικά έχουν βάλει οι μέτοχοι από το 2021.

Έχει, όμως, το μειονέκτημα ότι απαιτεί εμπροσθοβαρή και πλήρη εξυγίανση ισολογισμού, εμπροσθοβαρή λήψη των εξόδων μετασχηματισμού και κεφάλαια για πιστωτική επέκταση. Κοινώς, θα χρειαστούν περίπου 600 εκατ. ευρώ, χώρια τα 240 εκατ. ευρώ, που μπήκαν πέρσι.

ΤΧΣ και Ellington/ΤΜΕΔΕ έχουν δεσμευτεί να βάλουν άλλα 365 εκατ. ευρώ. Ή θα βρουν συνεπενδυτές ή θα επιλέξουν μια από τις υπόλοιπες εναλλακτικές της Boston Consulting. Θα πρέπει, όμως, να αποφασίσουν καθώς ο χρόνος περνάει (σ.σ. η επιλογή του business plan καθορίζει το capital plan και την υλοποίηση της συμφωνίας μετόχων) και οι αντοχές εξαντλούνται.

 

PHOENIX VEGA MEZZ: Εντός του 2021 η εταιρεία εισέπραξε από κουπόνια των ομολόγων 9,25 εκατ. ευρώ και εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους 5,04 εκατ. ευρώ. Διέθετε, δε, στις 31/12/2021 καθαρό ταμείο 8,4 εκατ. ευρώ.

Σε αυτά προσθέστε άλλα 7,4 εκατ. ευρώ, που εισέπραξε από κουπόνια τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αναμένεται το μέρισμα...

 

ΓΑΜΟΙ: Νέο πλήγμα στη βιομηχανία... γάμου φέρνει η εκτίναξη του πληθωρισμού στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών. Τα έξοδα έχουν εκτοξευθεί και δημιουργούν πονοκέφαλο στη νύφη και στον γαμπρό, αλλά και στους καλεσμένους που πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για μετακινήσεις, αεροπορικά εισιτήρια ή καύσιμα, διαμονή, ρούχα και δώρα.

Εν μέσω πανδημίας, οι γάμοι γίνονταν με έλεγχο πιστοποιητικών στο Μυστήριο και περιορισμούς στο γλέντι. Το 2021, η αγορά άρχισε να ανακάμπτει αλλά πολλές εκδηλώσεις/δεξιώσεις είχαν προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι. Επιχειρήσεις που προσφέρουν μια σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών όπως catering, οίκοι μόδας, κοσμηματοπωλεία προετοιμάζονταν αναλόγως. Καθώς όμως τα έξοδα αυξάνονται, πολλοί κάνουν δεύτερες σκέψεις, καλεσμένοι ακυρώνουν και το μπάτζετ μειώνεται, επομένως και τα προσδοκώμενα έσοδα των επιχειρήσεων.

Το πρόβλημα δε είναι παγκόσμιο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, φέτος έχουν προγραμματιστεί 2,5 εκατομμύρια γάμοι, οι περισσότεροι από το 1984. Τα ζευγάρια, όμως, κάνουν περικοπές ή παίρνουν δάνεια για να τα βγάλουν πέρα με τα έξοδα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v