Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 7 2022

Bilderberg: Ελληνικές παρουσίες και «μαύρη» ατζέντα - Ο Μητσοτάκης, τα Ναυπηγεία και ο Νιάρχος - Κάτι ετοιμάζει η Profile

Bilderberg: Ελληνικές παρουσίες και «μαύρη» ατζέντα - Ο Μητσοτάκης, τα Ναυπηγεία και ο Νιάρχος - Κάτι ετοιμάζει η Profile

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Οι προσδοκίες είναι μεγάλες για τη φετινή τουριστική σεζόν, με επαγγελματίες και φορείς της αγοράς να βάζουν ήδη τον πήχη των εσόδων στα 15 δισ. ευρώ ή το 80% του ρεκόρ 2019, παρά το αρχικό μούδιασμα που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία και το παγκόσμιο ράλι του πληθωρισμού.

Και πώς να μη βάλεις ψηλά τον πήχη, όταν διεθνή μέσα αφιερώνουν ύμνους για τη χώρα μας. «Greece is the word for summer holidays» (Ελλάδα είναι η λέξη για τις καλοκαιρινές διακοπές) είναι ο τίτλος σε αφιέρωμα των Financial Times, που περιλαμβάνει προτάσεις για διακοπές στη χώρα μας.

Την αισιοδοξία για το φετινό καλοκαίρι μοιράζονται και μεγάλοι τουρ οπερέιτορ καθώς πολλοί Ευρωπαίοι έχουν συσσωρεύσει καταθέσεις τους μήνες των lockdown και διψούν για θάλασσα. Η TUI εκτιμά, μάλιστα, ότι θα γυρίσει φέτος σε κερδοφορία, μετά από δύο χρόνια ζημιών. Η δε Booking Holdings μιλά για ρεκόρ στη φετινή σεζόν.

Λεφτά υπάρχουν…

 

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Στην κατ’ εξοχήν γιορτή της παγκόσμιας ναυτιλίας, τα Ποσειδώνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο. Τον δίδυμο αδελφό, όπως είπε χαρακτηριστικά, της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων της έκθεσης, είπε ότι το Νεώριο της Σύρου ξαναγίνεται πνεύμονας απασχόλησης και ατμομηχανή ευημερίας για το νησί και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά χαράσσουν νέα ρότα, μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κάλεσε, μάλιστα, «τον νέο ιδιοκτήτη τους να μιμηθεί τον ιδρυτή τους, Σταύρο Νιάρχο, και να δούμε σύντομα νέα σκαριά στις εγκαταστάσεις του».

Αναφορικά με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αναμένεται να πάρουν τον ίδιο δρόμο με το ειδικό σχέδιο εξυγίανσης που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή…

Σημειώστε ότι σε εκείνους που παρακολουθούσαν την τελετή εγκαινίων της έκθεσης ήταν και ο ίδιος ο Πάνος Ξενοκώστας

 

PROFILE: Νέα κίνηση ακούμε ότι ετοιμάζει η εταιρεία, στο πλαίσιο της στρατηγικής επικέντρωσης στις πλέον επικερδείς δραστηριότητες.

Το εξάμηνο διαμορφώνεται με πολύ δυνατά μεγέθη, ενώ σήμερα είναι η τελευταία μέρα, πριν από το split της μετοχής.

 

BILDERBERG: Ισχυρή ήταν η ελληνική παρουσία στο συνέδριο που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, μετά από διάλειμμα δύο ετών λόγω πανδημίας. Το παρών έδωσαν ο Αλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρόεδρος της Τιτάν, o Ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Κυριάκος Πιερακάκης, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ο Μάρκος Βερέμης, συνιδρυτής και πρόεδρος της Upstream.

Αυτά τα δύο χρόνια άλλαξαν πολλά και αυτό ήταν εμφανές στην ατζέντα, διαβάζουμε στον διεθνή Τύπο. Πίσω στο 2019 κυριαρχούσαν αισιόδοξα θέματα όπως «Τι έρχεται για την Ευρώπη;» και «Μια σταθερή στρατηγική τάξη». Φέτος… χάος και κρίσεις: «Παγκόσμιες ανακατατάξεις» και «προκλήσεις του ΝΑΤΟ» απασχόλησαν πολιτικούς, επιχειρηματίες και καθηγητές στις συζητήσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Mandarin Oriental.

Ως προς το τι διημείφθη, μην περιμένετε πολλές λεπτομέρειες. Όπως θυμίζει ο Guardian, υπάρχει ελάχιστη δημοσιογραφική κάλυψη, εν μέρει γιατί υπάρχουν στενοί δεσμοί με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Η Bilderberg συγκροτήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 ως ένα κοινό έργο βρετανικών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και από τότε οι συναντήσεις είναι τόσο κλειστές, που ο διεθνής Τύπος έπαψε να προσπαθεί να διεισδύσει.

Η σύνθεση του φετινού συνεδρίου, με επικεφαλής τον επικεφαλής της CIA William Burns, αντανακλούσε αυτές τις ρίζες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v