Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2022

Μεταγραφές και καραμπόλες στελεχών στο εμπόριο - Ο ευρωνότος, τα ομόλογα και η εξαίρεση

Μεταγραφές και καραμπόλες στελεχών στο εμπόριο - Ο ευρωνότος, τα ομόλογα και η εξαίρεση

ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ: Δέκα χρόνια το συζήταγε, τελικά το κατάφερε η Ευρώπη. Επιβάλλει από το 2024 έναν τύπο φορτιστή (USB Type-C) ως υποχρεωτικό σε όλα τα smartphones και τα laptops.

Η απόφαση χαροποίησε τους πάντες πλην ενός: της Apple. Η παραγωγός των iPhone δεν έχει προσαρμοστεί σε αυτό το στάνταρντ, σε αντίθεση με τις συσκευές που χρησιμοποιούν Android, και καλείται να τρέξει.

Τώρα που πήρε φόρα, πάντως, η Ευρωπαϊκή Ενωση μοιάζει έτοιμη να συνεχίσει, επιβάλλοντας στους τεχνολογικούς κολοσσούς να πουλούν ξεχωριστά συσκευή και φορτιστή.

 

ΟΜΟΛΟΓΑ: Η Ισπανία είναι η μόνη χώρα στη λεγόμενη «περιφέρεια του ευρώ» όπου ξένοι επενδυτές ήταν καθαροί αγοραστές νέων εκδόσεων κρατικών ομολόγων το 2020 και το 2021 και έτσι δανείστηκε φθηνά χωρίς να στηρίζεται αποκλειστικά στις αγορές της ΕΚΤ.

Αντίθετα, οι ξένοι επενδυτές ήταν επιθετικοί πωλητές ομολόγων του δημοσίου σε Ιταλία, Ελλάδα και Πορτογαλία, σύμφωνα με το Institute of International Finance. Γι’ αυτές δηλαδή το δώρο της «ποσοτικής χαλάρωσης» (QE) υπήρξε υπερπολύτιμο, ώστε να δανείζονται φθηνά.

Με την ΕΚΤ να ετοιμάζεται να σφίξει το λουρί, οι προσευχές των «αδύναμων κρίκων» πάνε στον μηχανισμό προστασίας που προετοιμάζει η κεντρική τράπεζα έναντι νέων πιθανών κερδοσκοπικών επιθέσεων που μπορεί να εκτοξεύσουν το κόστος δανεισμού τους.

Επ’ αυτού θα έχουμε νέα προσεχώς…

 

AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καραμπόλες στην αγορά δημιουργεί η αποχώρηση του μέχρι σήμερα γενικού διευθυντή της Upfield. Ο Νίκος Λαβίδας αναλαμβάνει από τις 20 Αυγούστου επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος και η Upfield καλείται τώρα να βρει τον διάδοχό του.

 

MONDELEZ-CHIPITA: Καραμπόλες υπάρχουν όμως και στην εν Ελλάδι θυγατρική του πολυεθνικού κολοσσού, από την οποία, μετά το deal με την Chipita, αποχωρούν μέσα στο καλοκαίρι αρκετά στελέχη. Πάνω από 150 λένε πληροφορίες της στήλης. Δύο εξ αυτών, η γενική διευθύντρια και η εμπορική διευθύντρια της Mondelez, κατευθύνονται, όπως μαθαίνει η στήλη, στη νέα εταιρεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, την Βespoke SGA Holdings.

Στην τελευταία, βέβαια, δεν είναι μόνο αυτοί που έρχονται, είναι και αυτοί που σκέφτονται να φύγουν.

Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της καραμπόλας…

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΛΗΣ: Και από τις αποχωρήσεις, στις αφίξεις. Το στέλεχος στο οποίο η αγορά πιστώνει την πολύ καλή πορεία της ΑΒ Βασιλόπουλος την περίοδο 2000-2017 και τον οικονομικό και εταιρικό μετασχηματισμό της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, από την οποία αποχώρησε την περασμένη Άνοιξη, ετοιμάζεται για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα.

Όπως μαθαίνει η στήλη, νέα αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v