Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 10 2022

Παιχνίδια μάρκετινγκ με τη ρήτρα αναπροσαρμογής - Οι εκλογές και τα πηγαδάκια στο Μαξίμου

Παιχνίδια μάρκετινγκ με τη ρήτρα αναπροσαρμογής - Οι εκλογές και τα πηγαδάκια στο Μαξίμου

ΕΛΠE: Το σημαντικότερο asset μίας επιχείρησης είναι και πρέπει να θεωρούνται οι εργαζόμενοί της, αυτό που λέμε «ανθρώπινοι πόροι».

Αυτή την αρχή φαίνεται να αναγνωρίζει η διοίκηση της ΕΛ.ΠΕ., που αποφάσισε να πει το δικό της «ευχαριστώ» στο προσωπικό του ομίλου, ως αναγνώριση στη συνεισφορά του για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου Vision 2020-2025. Έτσι, αποφάσισε να διατεθεί από τα καθαρά κέρδη της χρήσης 2021 εφάπαξ μπόνους, συνολικού ύψους 1.750.000, σε 2.522 εργαζόμενους της μητρικής εταιρείας και των θυγατρικών της.

Τα χρήματα, μάλιστα, δεν θα τα πάρουν τα στελέχη διευθυντικού επιπέδου που έχουν μεταβλητή αμοιβή. Φυσικά η χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε το έκτακτο πριμ.

 

SCHRODES: Την ώρα που στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής (σ.σ. ασφαλιστικές εταιρείες) παρακαλεί εδώ και χρόνια διαδοχικές κυβερνήσεις να πράξουν τα minima, διευκολύνοντας τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, στην υπόλοιπη Ευρώπη ο κλάδος πρωτοπορεί, ως προς τα ESG κριτήρια.

Πρόσφατα, η γερμανική Barmenia ανέθεσε στη Schrodes τη διαχείριση χαρτοφυλακίου 100 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα επενδυθούν σε εταιρείες που συμβάλλουν θετικά στην κλιματική αλλαγή και στην αποδοτικότητα των πόρων, αξιοποιώντας το ευρύ φάσμα στρατηγικών ιδιωτικής αγοράς που διαθέτει ο επενδυτικός οίκος.

 

ΚΑΛΠΕΣ: Εκλογές το 2023 επιμένει σε κάθε δημόσια παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, όμως ακόμα και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως μαθαίνουμε, ετοιμάζονται για… παν ενδεχόμενο.

Στα πηγαδάκια μάλιστα γίνονται συζητήσεις για τα διαδικαστικά, όπως ποια πράγματα θα απομακρυνθούν μαζί με τους μετακλητούς υπαλλήλους και με ποιο τρόπο, προκειμένου να εγκατασταθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η προσδοκία των παροικούντων το πρωθυπουργικό γραφείο και πέριξ αυτού είναι να αποχωρήσουν για λίγο και να επιστρέψουν στις σημερινές τους θέσεις, αμέσως μετά τις δεύτερες εκλογές. Κάτι που αμφισβητεί βέβαια η αξιωματική αντιπολίτευση, ελπίζοντας στην ανατροπή της εικόνας που αποτυπώνουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις.

Όπως και να ’χει, ένας είναι ο κριτής, ο «κυρίαρχος λαός»!

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Είναι απολύτως θεμιτό, για να μην πούμε επιβεβλημένο, μία εταιρεία να θέλει να αυξήσει τα μερίδιά της στην αγορά. Όμως, το να επιλέγει αθέμιτες πρακτικές για τον σκοπό αυτό, δεν είναι απλά κατακριτέο, είναι και επικίνδυνο.

Η στήλη μεταφέρει προσωπική εμπειρία: Έγινε αποδέκτης κλήσης από call center για λογαριασμό εταιρείας προμήθειας ρεύματος που ως «τυράκι» για αλλαγή παρόχου πρόβαλε την… καταργημένη Ρήτρα Αναπροσαρμογής.

Το δέλεαρ που προσφέρθηκε, ήταν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό τιμολόγιο που δεν θα περιλαμβάνει τη Ρήτρα, γιατί, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πωλητής, έχει καταργηθεί από 1ης Ιουνίου. Πώς; ρωτήσαμε. «Η κυβέρνηση το εξήγγειλε, με επίσημη ανακοίνωση», επέμενε ο πωλητής.

Η στήλη ένιωσε αδιάβαστη προς στιγμή. Ζήτησε λοιπόν αν υπάρχει ένα ΦΕΚ, μία υπουργική απόφαση, βρε αδελφέ, που να το προβλέπει αυτό, μπας και μας ξέφυγε. Εκεί ο πωλητής άρχισε να τα μασά. «Δεν το έχω αυτή τη στιγμή, δεν είναι αυτή η δουλειά μου, το είπε η κυβέρνηση».

Και κάπου εδώ τελείωσε και η συνομιλία. Κάποιος μπορεί, όμως, να δώσει συνέχεια, καθώς το μάρκετινγκ πρέπει να συμβαδίζει με την αλήθεια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v