Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 15 2022

Οταν οι ανατιμήσεις «τρώνε» την επιδότηση - Στο… ράφι η ψηφιακή μέριμνα - Φρένο στα σενάρια μείωσης του ΕΝΦΙΑ

Οταν οι ανατιμήσεις «τρώνε» την επιδότηση - Στο… ράφι η ψηφιακή μέριμνα - Φρένο στα σενάρια μείωσης του ΕΝΦΙΑ

ΕΔΕΣΜΑ - ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αλλαγές σε Δ.Σ. και διοίκηση επήλθαν στη βορειοελλαδίτικη εταιρεία Έδεσμα ΑΕΒΕ, που εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Ο Παναγιώτης Σιμιτζής ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος, η Αγγελική Οικονόμου αντιπρόεδρος και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος πρόεδρος.

Ο κ. Σιμιτζής διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Chipita Romania. Αποχώρησαν από τη διοίκηση η Ευδοκία Μαυρίδου (πρόεδρος ως πρόσφατα) και ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου (CEO).

 

ΕΦΚΑ: Φρένο στις προσδοκίες για διορθωτικές κινήσεις στον ΕΝΦΙΑ, στις περιπτώσεις εκείνες όπου προκύπτουν μεγάλες επιβαρύνσεις, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της ΠΟΜΙΔΑ, βάζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Μεγάλες επιβαρύνσεις πράγματι υπάρχουν, αναγνωρίζουν οι ίδιες πηγές, πλην όμως αφορούν έναν πολύ μικρό αριθμό ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι ενδεχομένως υποφορολογούνταν συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρουν.

Αν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος του χρόνου, θα το δούμε, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των φορολογουμένων να προσφύγουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών


ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: Με 15,66% έτρεξαν το 2021 οι εξαγωγές μας σε προϊόντα ομορφιάς και μακιγιάζ στην Τουρκία. Αν και πρόκειται για μικρό ποσό, της τάξης των 7 εκατ. ευρώ περίπου, ορισμένα ποιοτικά στοιχεία έχουν το ενδιαφέρον τους σε ό,τι αφορά τις συνήθειες στη γειτονική χώρα.

Η μαντίλα δεν εμποδίζει τις μουσουλμάνες να φροντίζουν τον εαυτό τους. Οπως ακούμε, προτιμούν καλλυντικά που αφαιρούνται εύκολα, καθώς πρέπει να τα απομακρύνουν για τις προσευχές κατά τη διάρκεια της ημέρας και να τα φορούν εκ νέου. Παράλληλα, δίνουν έμφαση σε προϊόντα που τις βοηθούν να τονίζουν περιοχές του προσώπου που εκτίθενται, όπως π.χ. τα μάτια.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης της αγοράς καλλυντικών στην Τουρκία φτάνουν το 10% ετησίως και η αξία τους προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ. Η τοπική βιομηχανία έχει έντονη εξάρτηση από εισαγόμενες πρώτες ύλες, ενώ επιταχυντής της αγοράς είναι ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των εργαζόμενων γυναικών.

 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ: Λίγο οι εξετάσεις και η σχολική χρονιά, λίγο ο πληθωρισμός και η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, η ουσία είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει χαμηλή ζήτηση.

Όπως μαθαίνει η στήλη, μέχρι στιγμής δεν έχει απορροφηθεί ούτε το 25% των προς διάθεση κονδυλίων και δεν αποκλείεται να δοθούν παρατάσεις, ώστε να εξαντληθούν οι πόροι.

Δικαιούχοι του προγράμματος που «τρέχει» από τα μέσα Μαΐου και μπορούν να λάβουν το κουπόνι των 200 ευρώ για την αγορά tablet, desktop και laptop, είναι εκπαιδευτικοί, βοηθητικό προσωπικό και οικογένειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι.

 

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ: Και από τα προβλήματα της Ψηφιακής Μέριμνας ΙΙ, στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ για την αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων οικιακών συσκευών.

Ο χρόνος τρέχει αντίστροφα για την έναρξη του προγράμματος, αλλά και εις βάρος του. Και εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε: Με βάση τις πρώτες εξαγγελίες -έγιναν τον περασμένο χειμώνα-, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ξεκινούσε τον Μάρτιο. Ο Μάρτιος πέρασε όπως και ο Απρίλιος, ο Μάιος και λίαν συντόμως και ο Ιούνιος και το πρόγραμμα, μέσω του οποίου εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περί τις 220.000 νοικοκυριά με 120-150 εκατ. ευρώ για την αγορά νέων ηλεκτρικών ειδών, δεν έχει ενεργοποιηθεί.

Ακούμε ότι αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με το άνοιγμα της πλατφόρμας, όμως η πρώτη αγορά με το κουπόνι της επιδότησης δεν αναμένεται να γίνει πριν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Θα πείτε, και δικαίως, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Όμως η καθυστέρηση στην ενεργοποίηση της δράσης, η οποία θα συμπέσει χρονικά με τα μπάνια του λαού, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε ναυάγιο το πρόγραμμα.

Ασε που στο μεσοδιάστημα από την ανακοίνωση έως σήμερα μεσολάβησαν σημαντικές αυξήσεις τιμών, περιορίζοντας το όφελος από το κουπόνι της επιδότησης (30% έως 50%).

Από πέρυσι τέτοια εποχή οι τιμές για ψυγεία και κλιματιστικά έχουν αυξηθεί 15%-20%...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v