Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 21 2022

Πού βάζει τον πήχη η ΕΤΕ - Σφηνάκια για Prodea, Fraport - Πειραιώς: Το χρονοδιάγραμμα για το Terra

Πού βάζει τον πήχη η ΕΤΕ - Σφηνάκια για Prodea, Fraport - Πειραιώς: Το χρονοδιάγραμμα για το Terra

PRODEA: Τον τελευταίο χρόνο, μέσω αγοραπωλησιών, η Prodea πέτυχε να μειώσει περαιτέρω τη βαρύτητα του ομίλου Εθνικής ως μισθωτή.

Τα έσοδα από μισθώματα από την ΕΤΕ ανήλθαν στο α’ τρίμηνο σε 14 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 38,5% των συνολικών εσόδων από μισθώματα, έναντι 44,4% το περσινό αντίστοιχο διάστημα.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-TERRA: Στις 26 Μαρτίου η Πειραιώς πήρε πάνω της τη διαχείριση 1.604 ανακτηθέντων ακινήτων, τα οποία περιλαμβάνονται στην περίμετρο του project Terra. Την επιχειρούμενη πώληση, δηλαδή, από την Πειραιώς χαρτοφυλακίου ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων, αξίας 815 με 820 εκατ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί, το 2021, η αναθεώρηση της 10ετούς σύμβασης για τη διαχείριση ανακτηθέντων ακινήτων, μεταξύ Πειραιώς και Intrum REO Solution. Η νέα σύμβαση, που έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/2022, είναι «ανοικτού» τύπου. Για την αναθεώρησή της η Πειραιώς πλήρωσε μπροστά (σ.σ. ρήτρα) 27,85 εκατ. ευρώ.

Οι δεσμευτικές προσφορές για το project Terra έχουν προσδιοριστεί για τα τέλη του μήνα, πιθανόν, όμως, να δοθεί νέα παράταση.

 

FRAPORT GREECE: «Τρέχει» η προεργασία για την αναχρηματοδότηση των δανείων της Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια Ελλάδος.

Το κοινοπρακτικό του 2017 (968,4 εκατ. ευρώ) λήγει και οι EBRD, EIB, IFC και Black Sea Trade and Development Bank αναμένεται να αποπληρωθούν.

Κάποιες εξ αυτών θα αποχωρήσουν και το κενό θα καλύψουν Alpha, Eurobank και Εθνική.

 

ΕΤΕ- ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ: Έκρηξη στις καθαρές χορηγήσεις (νέες εκταμιεύσεις μείον αποπληρωμές) έχει θέσει ως στόχο για το β’ τρίμηνο, που ολοκληρώνεται σε μερικές μέρες, η διοίκηση της Εθνικής.

Αν ο στόχος για πιστωτική επέκταση 1 δισ. ευρώ επιτευχθεί, η Εθνική θα έχει αγγίξει στο α’ εξάμηνο τον στόχο της χρονιάς (1,5 δισ. ευρώ) καθώς στο α’ τρίμηνο εμφάνισε αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων κατά 300 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v