Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2022

Νέες επενδύσεις από SANI/IKOS - Κόντρα στο ρεύμα του ΧΑ η Ανδρομέδα - Σφηνάκια για ΔΕΗ και τιτλοποιήσεις Ηρακλή

Νέες επενδύσεις από SANI/IKOS - Κόντρα στο ρεύμα του ΧΑ η Ανδρομέδα - Σφηνάκια για ΔΕΗ και τιτλοποιήσεις Ηρακλή

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Δύο ιδιώτες που έχουν ωστόσο σημαντική πορεία στον χώρο της πληροφορικής αλλά και στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης αναμένεται να λάβουν βραβείο κατά την απονομή αύριο, 8 Ιουλίου, στα πρώτα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2020-2021.

Στην απονομή, που θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα βραβευτούν ο Ανδρέας Δρυμιώτης και ο Παναγιώτης Γεωργιάδης.

Ο πρώτος, ως επικεφαλής της ΔΕΛΤΑ Πληροφορική, ήταν για πολλά χρόνια υπεύθυνος για την ομαλή και χωρίς προβλήματα ροή της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι και πρόσφατα.

Ο δεύτερος ήταν ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές εκείνης του 2000 και ο άνθρωπος που έστησε το πρώτο Taxisnet, το οποίο άλλαξε πολλά όσον αφορά στην πρώτη ψηφιακή μετάβαση της Εφορίας.

Το έργο και των δύο εκτιμήθηκε και θα βραβευτεί, αν και το κοινό, παρά τη σημαντική τους προσφορά, δεν γνωρίζει το έργο τους.

Η αναγνώριση ήρθε, πάντως,  έστω και αργά….

 

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι λιανέμποροι περιμένουν να ενεργοποιηθεί η ζήτηση για ηλεκτρικές συσκευές. Ήταν αρκετούς μήνες σε αναμονή για την οριστικοποίηση των παραμέτρων του προγράμματος και την ανάπτυξη της πλατφόρμας, ενώ μέχρι πρόσφατα περίμεναν το ΦΕΚ με την εξειδίκευση των όρων και προϋποθέσεων υλοποίησης της δράσης.

Τώρα περιμένουν τους καταναλωτές με τα voucher. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων παρατάθηκε, ως γνωστόν, μέχρι την Παρασκευή. Μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων. Οι επιλέξιμοι καταναλωτές θα πρέπει να «πληρωθούν» για να προχωρήσουν στην αγορά. Έχουν όμως περιθώριο μέχρι 16 Σεπτεμβρίου για να κάνουν την αγορά.

Οι λιανέμποροι αδημονούν για τα μερίδια...

 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Χαρακτηριστικά των τεκτονικών αλλαγών στη Γηραιά Ηπειρο τα όσα δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής Continental. Ο γνωστός για τα ομώνυμα λάστιχα όμιλος ψάχνει και δεν βρίσκει 2.500 εργαζόμενους, μόνο για φέτος, σε τομείς όπως η πληροφορική και τα logistics. Ετσι μιλά χωρίς περιστροφές: Η ανισορροπία στην αγορά εργασίας δεν βάζει μόνο σε κίνδυνο το επίπεδο ζωής στη χώρα, αλλά απειλεί να οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα ασφάλισης.

Ζητά από την κυβέρνηση να χαλαρώσει τους κανόνες και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο «ελεγχόμενης μετανάστευσης».

Βλέπετε η Γερμανία γερνά και η εργατική δύναμη αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 300.000 ανθρώπους το 2022.

Το κενό καλούνται να καλύψουν μετανάστες…

 

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Θα προχωρήσει, όπως λέγεται, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρείας, κόντρα στο τρέχον χρηματιστηριακό κλίμα.

Το επιχείρημα είναι λογικό. Το να αντλεί μια εταιρεία επενδύσεων κεφάλαια σε δυσμενές χρηματιστηριακό κλίμα αποτελεί μεν ένα εγχείρημα με προκλήσεις, πλην όμως είναι ωφέλιμο για τους επενδυτές, προκειμένου η ΑΕΕΧ να μπορεί να εκμεταλλευτεί πιθανές αγοραστικές ευκαιρίες, όταν οι αποτιμήσεις των μετοχών βρίσκονται στα χαμηλά.

Αντίθετα, μια ΑΜΚ εν μέσω ενός πολύ καλού χρηματιστηριακού κλίματος αποτελεί συνήθως ευκολότερη υπόθεση, πλην όμως δεν είναι απαραίτητα η πλέον ωφέλιμη επιλογή για τους μετόχους.

Σε κάθε περίπτωση, η Alpha Trust Ανδρομέδα έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να επιτύχει αποδόσεις πολύ υψηλότερες σε σύγκριση με τον δείκτη αναφοράς της (Δείκτης ΧΑ Συνολικής Απόδοσης), πράγμα που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί.

 

SANI/IKOS GROUP: Με υψηλές πληρότητες που παραπέμπουν στο «χρυσό» για τον ελληνικό τουρισμό 2019 και Βρετανούς, Γάλλους, Γερμανούς και Ελβετούς να διαμορφώνουν κατά βάση το μίγμα των επισκεπτών κυλάει η σεζόν για τα πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου Sani/Ikos, στη διοικητική ομάδα του οποίου βρίσκονται οι Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Ματιέ Γκιγμέν.

Ο όμιλος με το ελληνικό DNA, όπως αυτοπροσδιορίζεται, ολοκλήρωσε την επέκταση του Porto Sani στο Sani Resort, έπειτα από μια επένδυση ύψους περί τα 13 εκατ. ευρώ που προέβλεπε την προσθήκη 50 σουιτών, δύο εστιατορίων και εξωτερικών πισινών.

Και έπεται συνέχεια, καθώς για τον Μάιο του 2023 έχει προγραμματιστεί το ντεμπούτο του νέου Ikos Odisia στην Κέρκυρα, ενώ την άνοιξη θα κάνει πρεμιέρα και το πεντάστερο τουριστικό συγκρότημα του ομίλου Ikos Porto Petro στη Μαγιόρκα…

 

ΔΕΔΔΗΕ: Στην αγορά ακινήτου στα Σεπόλια προχώρησε η εταιρεία, με σκοπό την ανέγερση κτηρίου που θα στεγάσει τις διάσπαρτες σήμερα κεντρικές του υπηρεσίες. Για τη χρηματοδότηση της αγοράς έλαβε δάνειο ύψους ως 22,52 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕ 15ετούς διάρκειας, με επιτόκιο Euribor 6μήνου πλέον 1,75% και σύμβαση αντιστάθμισης επιτοκίου.

 

ΔΕΗ: Τροποποιήθηκαν οι όροι της συναλλαγής μεταξύ ΔΕΗ και JP Morgan για την τιτλοποίηση απαιτήσεων σε καθυστέρηση ως 60 ημέρες. Αυξήθηκε το ποσό των senior notes από 200 σε 300 εκατ. ευρώ και μειώθηκαν τα πληρωτέα ποσά των τόκων επί της αντλούμενης ρευστότητας για τη ΔΕΗ, με αντάλλαγμα την παράταση λήξης της συναλλαγής ως τον Ιούνιο του 2025.

Το πρόγραμμα τιτλοποίησης είχε αρχικά διάρκεια 3 ετών.

 

ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ: Η υποβολή αίτησης από πλευράς Εθνικής για την υπαγωγή της τιτλοποίησης Frontier II στον Ηρακλή ΙΙ άνοιξε τον τελευταίο -ευχόμαστε- κύκλο τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Ακολουθεί, αυτές τις ημέρες, η Πειραιώς, η οποία θα υποβάλει αίτηση για την τιτλοποίηση Sunrise III. Αίτηση για την υπαγωγή μιας τουλάχιστον τιτλοποίησης ενδέχεται να υποβάλει και η Attica Bank.

Τέλος, υπάρχει η τιτλοποίηση απαιτήσεων από κοινοπρακτικά δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων (project Solar) που τρέχουν από κοινού οι τέσσερις συστημικές τράπεζες. Βέβαια, η Εθνική σημειώνει μονότονα εδώ και μήνες ότι καταβάλλει μεμονωμένες προσπάθειες για αποεπένδυση μέσω εναλλακτικών οδών.

Επομένως μπορεί να μείνουν τρεις…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v