Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2022

Νέες περιπέτειες για οικογένεια Μαρινόπουλου -Από το Μάννα στα... ξενοδοχεία -Σφηνάκια για Hilton, ΓΕΚΤέρνα και Χαλυβουργική

Νέες περιπέτειες για οικογένεια Μαρινόπουλου -Από το Μάννα στα... ξενοδοχεία -Σφηνάκια για Hilton, ΓΕΚΤέρνα και Χαλυβουργική

IONIKH ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ (HILTON). Σε αύξηση κεφαλαίου προχώρησε η πρώην εισηγμένη Ιονική Ξενοδοχειακή, η οποία τρέχει το έργο ανακαίνισης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με ταυτόχρονη μετατροπή μέρους του σε 50 πολυτελείς κατοικίες.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της 6ης Ιουνίου αποφάσισε αύξηση κεφαλαίου, με την έκδοση 6.579.000 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,52 ευρώ έκαστη. Το ονομαστικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 10 εκατ. ευρώ.

Οι προκρατήσεις της εταιρείας για τις κατοικίες ακούγεται ότι διενεργήθηκαν σε τιμές που ξεπέρασαν τις 20 χιλ. ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ. Στην πιστοποίηση της ολικής καταβολής της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,6 εκατ. ευρώ προχώρησε στις 20 Ιουνίου η Χαλυβουργική. Η ΑΜΚ είχε αποφασισθεί το Φεβρουάριο του 2019.

Ο ορισμός της... ταχύτητας!

 

ΓΕΚ- ΗΡΩΝ. Επιστροφή κεφαλαίου ύψους 32,2 εκατ. ευρώ θα λάβουν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ από την Ήρων Βοιωτίας ΙΙ, με βάση την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της τελευταίας.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει το 75% της Ήρων Βοιωτίας ΙΙ μετά την εξαγορά, εντός του 2021, του παραπάνω ποσοστού από τις ENGIE και Qatar Petroleum.

Η ΤΕΡΝΑ κατέχει από τη σύσταση της εταιρείας το 25%.

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Έξι χρόνια έχουν περάσει από το καλοκαίρι του 2016 όταν η αλυσίδα Μαρινόπουλος κατέρρευσε. Tο δίκτυο, το προσωπικό και μέρος των υποχρεώσεων πέρασαν στον Σκλαβενίτη το 2017. Όμως πολύ δύσκολα το όνομα της οικογένειας, το οποίο έχει συνδεθεί με αρκετές άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, (GAP, Starbucks, FAMAR, M&S κ.ά.) θα ξεχαστεί.

Όπως μαθαίνει η στήλη, μέλη της οικογένειας συνεχίζουν να αναζητούν επιχειρηματικές ευκαιρίες. Όπως ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος του Δημητρίου και της Ντόλης, αντιπρόεδρος της Μαρινόπουλος Καφέ, της εταιρείας που αναπτύσσει στην Ελλάδα τα Starbucks.

Ο κ. Π. Μαρινόπουλος του Δημητρίου, πριν έναν χρόνο ίδρυσε με 25.000 ευρώ την ΨΥΧΗ ΜΑΕ, η οποία εχθές 17 Αυγούστου έλαβε το «πράσινο φως» για τη διασυνοριακή συγχώνευση της με την Λουξεμβουργιανή «PSYCHE S.a r.l.», με απορρόφηση της τελευταίας από την ελληνική εταιρεία.

Η PSYCHE S.a r.l. έχει μετοχικό κεφάλαιο 12.500 ευρώ και ανήκει επίσης στον Παναγιώτη Μαρινόπουλο, ο οποίος είναι επίσης μοναδικός μέτοχος της ελληνικής εταιρείας, σκοπός της οποίας είναι υπηρεσίες εταιρειών χαρτοφυλακίου και υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών διαχείρισης.

Λεπτομέρεια: Καμία από τις συγχωνευόμενες εταιρείες δεν απασχολεί εργαζόμενους.


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Το τουριστικό της χαρτοφυλάκιο επιχειρεί να ενισχύσει η οικογένεια Τσατσαρωνάκη, η οποία έχει γίνει ευρέως γνωστή από τη δραστηριότητά της στον τομέα της αρτοποιίας και τα κρητικά παξιμάδια «το Μάννα»

Εκτός από το project των 69 εκατ. ευρώ που «τρέχει» ήδη στα Φαλάσαρνα των Χανίων, η οικογένεια Τσατσαρωνάκη, με όχημα την εταιρεία «Αειφόρες Τουριστικές Επιχειρήσεις Φαλάσαρνα Α.Ε.», προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε μία ακόμη κίνηση ματ. Αγόρασε από την ΑΕΓΕΚ έκταση στην Ελαφόνησο, έναντι 1,75 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω έκταση είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας, καθώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, διαθέτει άδεια για ήπιας μορφής τουριστική εκμετάλλευση σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό.

Ως προς την έτερη επένδυση της εταιρείας στα Φαλάσαρνα, μέσα στον Ιούλιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v