Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 17 2022

Alpha Bank: Τα έσοδα εκ ναυτιλίας και η πρόβλεψη για Skyline-Δυο επενδύσεις στο Βορρά-Μάχη… δεκαετίας για λίθιο

Alpha Bank: Τα έσοδα εκ ναυτιλίας και η πρόβλεψη για Skyline-Δυο επενδύσεις στο Βορρά-Μάχη… δεκαετίας για λίθιο

AYTOKINHTOBIOMHXANIA: Η μάχη για το… λίθιο μόλις ξεκίνησε και θα κρατήσει τουλάχιστον μια δεκαετία, προειδοποιούν παράγοντες του κλάδου.

Οι κατασκευαστές οχημάτων θα δώσουν μεγάλες μάχες για να εξασφαλίσουν τις ποσότητες λιθίου που θα απαιτηθούν για να προχωρήσει η ηλεκτροκίνηση, καθώς η ζήτηση υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά.

Η χρήση του λιθίου στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων οδηγεί μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και κυβερνήσεις σε αγώνα δρόμου προκειμένου να παραμείνουν σε θέση οδηγού.

Η τιμή του έχει σταθεροποιηθεί στα επίπεδα – ρεκόρ των 70.000 δολαρίων τον τόνο από τον Απρίλιο, χωρίς να επηρεαστεί από την μεγάλη πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων που έχει πλήξει την αγορά έκτοτε…

 

ALPHA-ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ. Στις 14 Ιουλίου η Alpha ολοκλήρωσε την πώληση ενός μικρού χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα ναυτιλιακά δάνεια, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις, στην Marlin Acquisitions DAC.

Πρόκειται για δάνεια, που είχαν κατηγοριοποιηθεί στα κατεχόμενα προς πώληση, με ανακτήσιμη αξία 40,2 εκατ. ευρώ.

 

ALPHA-SKYLINE. Ζημιά απομείωσης 24 εκατ. ευρώ πήρε για τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο Skyline, η Alpha Bank στις οικονομικές καταστάσεις β' τριμήνου. Η κίνηση έγινε μετά τη λήψη δεσμευτικών προσφορών και την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, εντός Ιουλίου, να προχωρήσει σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία Dimand- Premia-HIG.

Αν το SPV κάτω από οποίο «κρέμεται» το χαρτοφυλάκιο ακινήτων αποτιμήθηκε 480 εκατ. ευρώ, πρόκειται για επιτυχία.  

 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Η στήλη έχει χάσει πλέον το μέτρημα σε ότι αφορά τις επενδύσεις στον χώρο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μια ακόμα είναι στα σκαριά.

Το πράσινο φως ένταξης της στον Αναπτυξιακό άναψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Το εργοστάσιο, επένδυσης άνω των 6 εκατ. ευρώ, στην Προσοτσάνη θα κατασκευάσει η «ΥΔΡΑΙΑ ΙΚΕ».

Πρόκειται για μια σχετικά νέα εταιρεία -ιδρύθηκε το 2020- μέτοχος της οποίας είναι η εκ Λεμεσού ορμώμενη Pronaia Enterprises Ltd.

Νεότερα λίαν συντόμως.

 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΙΙ. Και επειδή η στήλη βρέθηκε στην περιοχή, έμαθε ότι η Ariston Marble ετοιμάζεται να υλοποιήσει επένδυση κοντά στα 6 εκατ. ευρώ.

Αφορά στη δημιουργία λατομείου για αύξηση της δυναμικότητας εξόρυξης μαρμάρων και άλλων ασβεστολιθικών λίθων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v