Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 16 2022

Eurobank: Ο λογαριασμός της εθελούσιας-Τρίβουν τα χέρια τους οι σκωτσέζοι-Σφηνάκια για ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ

Eurobank: Ο λογαριασμός της εθελούσιας-Τρίβουν τα χέρια τους οι σκωτσέζοι-Σφηνάκια για ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ

ΠΟΤΑ: Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινείται η παραγωγή των αποστακτηρίων στη Σκωτία, όπως και η παγκόσμια ζήτηση για σκωτσέζικο ουίσκι, παρά τους κλυδωνισμούς στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα που επέφερε η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, τις μεγάλες αλλαγές στη φορολόγηση λόγω του Brexit, αλλά και η εκτίναξη του πληθωρισμού -και των τιμών ανά μπουκάλι- παγκοσμίως.

Η παραγωγή από τις πέντε περιοχές στη Σκωτία κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καταγράφεται έκρηξη στη ζήτηση από λιγότερο «ώριμες» περιοχές όπως η Ασία και η Αφρική ενώ η σπιτική κατανάλωση υπερκάλυψε τις αναταραχές στη ζήτηση που προκάλεσαν οι περιορισμοί της πανδημίας σε τουρισμό και εστίαση, οδηγώντας ακόμη και σε ελλείψεις για ένα προϊόν που ως γνωστόν, δεν παράγεται… γρήγορα.

Μάλιστα, μόλις τον περασμένο μήνα, ένα βαρέλι μιας σπάνιας ποικιλίας ουίσκι πουλήθηκε σε συλλέκτη από την Ασία έναντι της τιμής - ρεκόρ των 16 εκατ. λιρών!

 

EUROBANK-ΚΟΣΤΟΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ. Προβλέψεις 101 εκατ. ευρώ για εθελουσία, έξοδα αναδιάρθρωσης και λοιπές απομειώσεις αναγνώρισε στο εξάμηνο ο όμιλος Eurobank. Για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο σχημάτισε πρόβλεψη 48 εκατ. ευρώ. Η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ανέρχεται σε 16 εκατ. ευρώ.

Για έξοδα αναδιάρθρωσης η πρόβλεψη ανήλθε σε 16 εκατ. ευρώ και αφορούσε σε έξοδα μετασχηματισμού και δαπάνες σχετιζόμενες με τη συγχώνευση στη Σερβία.

Τέλος προβλέψεις 12 εκατ. ευρώ ελήφθησαν για επενδύσεις σε ομόλογα και 19 εκατ. ευρώ για δικαστικές υποθέσεις.

 

ΟΤΕ: Στις 18 Ιουλίου, η OTE PLC αποπλήρωσε στη λήξη του, το εναπομείναν υπόλοιπο 374,6 εκατ. ευρώ από το ευρωομόλογο ονομαστικής αξίας 400 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε εκδοθεί στις 18/7/2018.

Στις 25 Ιουλίου παράτεινε, για μια διετία, τη σύμβαση ανακυκλούμενης πίστωσης με ΕΤΕ και Alpha για ποσό 200 εκατ. ευρώ

 

ΕΥΔΑΠ: Τη διανομή στους μετόχους του ποσού των 29,8 εκατ. ευρώ (μικτό μέρισμα 0,28 ευρώ ανά μετοχή) προτείνει το Δ.Σ της εταιρείας. Record date η 6η Σεπτεμβρίου και ημερομηνία καταβολής η 12η Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v