Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2022

H ΑΣΤΑΚ, το μέρισμα και τα μαθηματικά στο ταμείο-Ο Βενέτης τρέφει τον… Απόλλωνα

H ΑΣΤΑΚ, το μέρισμα και τα μαθηματικά στο ταμείο-Ο Βενέτης τρέφει τον… Απόλλωνα

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: Μπορεί στην Ελλάδα η πανδημία να κάνει… διακοπές, αφού τα μέτρα προστασίας έχουν επί της ουσίας καταργηθεί, αυτό, όμως, δεν ισχύει για όλα τα κράτη.

Αν κάποιος Έλληνας θέλει να μεταβεί στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, είτε είναι εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος, θα πρέπει 72 ώρες πριν την ώρα αναχώρησης της πτήσης του να έχει υποβληθεί σε PCR τεστ. Επιπλέον, πριν την άφιξή του στην Ιαπωνία, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει ηλεκτρονικά το σχετικό ερωτηματολόγιο.

Ποια τακτική είναι σωστή θα το δείξει η ιστορία και οι δείκτες νόσησης, εισαγωγών στη ΜΕΘ και θανάτων.

 

ΑΣΤΑΚ. Ποια λοιπόν εικόνα θα προκύψει για την Alpha Αστικά Ακίνητα μετά το δρομολογούμενο μετασχηματισμό της; Πρώτον, από τη συμφωνημένη εκποίηση των εγχώριων ακινήτων της στη μητρική Alpha Bank θα εισπράξει 43 εκατ. ευρώ. Άλλα 19,6 εκατ. ευρώ αναμένεται να καρπωθεί από την πώληση του ακινήτου της θυγατρικής της στη Βουλγαρία. Άθροισμα 62,6 εκατ. ευρώ.

Από αυτά θα πρέπει να αφαιρεθεί 1,8 εκατ. ευρώ που ήδη καταβλήθηκε για την απόκτηση της Alpha Διαχείρισης Ακινήτων από τη μητρική τράπεζα.

Τα κάτι παραπάνω από 60 εκατ. ευρώ που απομένουν (62,6 μειον 1,8) θα πρέπει να προστεθούν στο προϋπάρχον θετικό καθαρό ταμείο των 79,8 εκατ. ευρώ (στοιχεία 31/12/2021), φτάνοντας περίπου στα 140 εκατ. ευρώ, όταν η τρέχουσα αποτίμηση της εισηγμένης είναι σαφώς χαμηλότερη, χωρίς καν να συνεκτιμάται η αξία της δραστηριότητας της εκτίμησης και διαχείρισης ακινήτων που θα παραμείνει στην εταιρεία (το 2021 σημείωσε καθαρή κερδοφορία 775 χιλ. ευρώ).

Μια άλλη ανάγνωση των πραγμάτων θα μπορούσε να είναι η παρακάτω: Μετά τη δρομολογούμενη διανομή του μερίσματος-μαμούθ των 47,88 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη θα έχει τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία (με βάση τα σημερινά δεδομένα) γύρω στα 78 εκατ. ευρώ (126 εκατ. σήμερα μείον το μέρισμα των 47,88 εκατ.) και έναντι αυτής η Alpha Αστικά Ακίνητα θα διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο γύρω στα 90 εκατ. ευρώ και επιπλέον μια επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της αξιολόγησης-διαχείρισης ακινήτων που πέρυσι σημείωσε pro forma καθαρά κέρδη 775 χιλ. ευρώ και θα μπορούσε να έχει θετικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Εμπόδιο παραμένει το χαμηλό free float της μετοχής. Εκτός και αν ο βασικός μέτοχος (Alpha Bank) επιλέξει να αλλάξει τακτική και να μειώσει μελλοντικά το ποσοστό του στην εισηγμένη.

 

ΒΕΝΕΤΗΣ: Οι σχέσεις της γνωστής αλυσίδας Φούρνων με τον Απόλλωνα είναι γνωστός και στενές. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την απόφαση που έλαβε στις αρχές Ιουλίου η έκτακτη γενική συνέλευση της Βενέτης.
Αποφασίστηκε η παροχής άδειας για έκδοση εγγυητικής επιστολής, με ισχύ έως τις 31/12/2023 υπέρ της ΠΑΕ Απόλλων, για το ποσό των 150.000 ευρώ.

Τη σχετική σύμβαση εξουσιοδοτήθηκε να την υπογράψει ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Βενέτη και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων.

 

ΕΡΤ: Το άλλο ενδιαφέρον που έμαθε η στήλη είναι ότι η ΠΑΕ Απόλλων διατηρεί απαίτηση κατά της ΕΡΤ ΑΕ, για παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων της περιόδου 2018-2020, για το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

Η ΠΑΕ άσκησε αγωγή, που συζητήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v