Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 19 2022

Νέο ντιλ ψήνει η EOS στην Ελλάδα-Οι startup, το ράλι και ο πήχης-Τηλεργασία: Πέφτει το «κάστρο» της Apple;

Νέο ντιλ ψήνει η EOS στην Ελλάδα-Οι startup, το ράλι και ο πήχης-Τηλεργασία: Πέφτει το «κάστρο» της Apple;

doValue-EOS. Ένα ακόμη deal ετοιμάζεται να κλείσει η γερμανική EOS. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή σύμβασης αγοραπωλησίας (SPA) για χαρτοφυλάκιο ανεξασφάλιστων δανείων συνολικής απαίτησης 1 δισ. ευρώ, που έχει βγάλει προς πώληση το SPV της τιτλοποίησης Frontier που το διαχειρίζεται η doValue.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η EOS είναι -εκ των- φαβορί για να αγοράσει το χαρτοφυλάκιο ανεξασφάλιστων απαιτήσεων Souk.

 

STARTUPS. To 2021 αποδείχθηκε πολύ καλή χρονιά για τις ελληνικές startups αφού κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ από ξένους και εγχώριους επενδυτές. Το ποσό είναι υπετριπλάσιο από αυτό που συγκέντρωσαν το 2020 και δεκαπλάσιο από αυτό που είχαν συγκεντρώσει προ 5ετίας.

Πρόκειται σίγουρα για μια πολύ καλή εξέλιξη, όμως, απέχει έτη φωτός από τα κεφάλαια που συγκεντρώνουν οι ισπανικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Μόνο το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς «σήκωσαν» 1,97 δισ. ευρώ. Ποσό σχεδόν τετραπλάσιο απ’ όσα σήκωσαν οι ελληνικές startups καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Και μια λεπτομέρεια. Τα κεφάλαια που σήκωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι ισπανικές startups είναι κατά 8,4% λιγότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 (2,15 δισ. ευρώ), αναφέρεται σε σχετικό report της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη. Ωστόσο, οι επενδύσεις ήταν περισσότερες από τις αντίστοιχες του 2020, του 2019 και του 2018.

Αυτός είναι ο πήχης και το ελληνικό οικοσύστημα έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει για να τον πιάσει...

 

APPLE. Νέα προσπάθεια για επιστροφή στο γραφείο με υβριδικό μοντέλο κάνει ο πολυεθνικός κολοσσός. Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της Apple ο CEO Tim Cook αναφέρει ότι θα πρέπει να επιστρέψουν από τις 5 Σεπτεμβρίου, σε ένα μοντέλο τριών εργάσιμων ημερών στο γραφείο και δυο στο σπίτι. «Η εκ του σύνεγγυς συνεργασία είναι κρίσιμη για την κουλτούρα μας», υπογραμμίζει.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η πολυεθνική επιχειρεί να επαναφέρει τους υπαλλήλους της στο γραφείο. Αντίστοιχη προσπάθεια υπήρξε και τον Ιούνιο του 2021, με τον Tim Cook να ανακοινώνει επιστροφή σε τριήμερη εργασία στο γραφείο από τον Σεπτέμβριο.

Τότε η Apple αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων. Ας δούμε τι θα γίνει τώρα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v