Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 30 2022

Cenergy: Το παγωμένο ντιλ και η έκπληξη - Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Intercontinental

Cenergy: Το παγωμένο ντιλ και η έκπληξη - Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Intercontinental

ΟΠAΠ: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις κινήθηκαν τα βασικά μεγέθη του οργανισμού, με τη Eurobank Equities να υποστηρίζει ότι είναι εφικτός ο στόχος για EBITDA άνω των 700 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρονιάς, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί ο πληθωρισμός.

Επισημαίνει δε ότι το προμέρισμα που εισηγείται το μάνατζμεντ (0,3 ευρώ) η μετοχή υπερβαίνει την πρόβλεψή της (0,2 ευρώ) και «θα πρέπει να ικανοποιήσει τους μετόχους».

Οι οποίοι μπορούν αν θέλουν να το λάβουν σε μετοχές…

 

INTERCONTINENTAL ΑΕΕΑΠ: Με discount γύρω στο 9% διαπραγματεύεται η μετοχή της εταιρείας (χρηματιστηριακή αξία 70,3 εκατ., ίδια κεφάλαια 30ης Ιουνίου 2022 77 εκατ. ευρώ) παρά το γεγονός ότι την τελευταία διετία εγγράφει αρνητικά ποσά στις αποτιμήσεις της εύλογης αξίας των ακινήτων της (σε περίοδο ανοδικής πορείας των τιμών).

Με βάση πρόχειρους υπολογισμούς, για φέτος εκτιμάται ένα yield (απόδοση ενοικίου) των ακινήτων της γύρω στο 8%.

Από την άλλη πλευρά, ο όγκος των συναλλαγών στο ταμπλό του ΧΑ ήταν χθες μηδενικός. Ούτε ένα κομμάτι της ΙΝΤΕΡΚΟ δεν άλλαξε χέρια, μέσα σε τόσες ώρες χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

 

CENERGY: «Παγωμένο» αλλά όχι ματαιωμένο ακούγεται ότι είναι το deal της εταιρείας με τους Δανούς της Orsted για τη δημιουργία κοινής μονάδας παραγωγής υποβρύχιων καλωδίων στις ΗΠΑ. Πολλά θα παιχτούν από τις εξελίξεις στο ενεργειακό μέτωπο.

Όπως σας έχει ήδη προϊδεάσει το Euro2day.gr, πάντως, τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα του εισηγμένου ομίλου θα εντυπωσιάσουν.

 

ΕΥΔΑΠ: Την έγκριση στην πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος 0,28 ευρώ ανά μετοχή καλείται να δώσει η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης. Μετά από αρκετές αναβολές -προκειμένου να λυθεί το ζήτημα «ιδιοκτησίας» και δικαιώματος ψήφου από το Δημόσιο-, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η εταιρική διαδικασία.

Όσον αφορά τη φημολογούμενη επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους; Δεδομένου ότι η διοίκηση αναμένει εκτίμηση ειδικού χρηματοοικονομικού συμβούλου, μάλλον θα τεθεί προς συζήτηση σε νέα έκτακτη Γ.Σ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v