Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2022

Ανοίγει ξανά το παιχνίδι για την Ελληνική Τράπεζα *Μετάθεση στα σχέδια για εισαγωγή της Optima Bank *Ξύπνησε και ο οδικός τουρισμός

Ανοίγει ξανά το παιχνίδι για την Ελληνική Τράπεζα *Μετάθεση στα σχέδια για εισαγωγή της Optima Bank *Ξύπνησε και ο οδικός τουρισμός

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Σε τακτική γενική συνέλευση καλούνται στις 10 Σεπτεμβρίου οι μέτοχοι της Σκλαβενίτης για την έγκριση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2021, την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την επέκταση του σκοπού της εταιρείας.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Έτοιμη να βγει στην αγορά για να διερευνήσει το ενδεχόμενο πώλησης του ποσοστού της (20,2%) στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου ακούγεται ότι είναι η Wargaming Group, Λευκορωσικών συμφερόντων.

Παρότι οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται, η Wargaming δείχνει λογικό να επιχειρήσει νέα διερεύνηση αγοράς, καθώς η διεκδίκηση της Τράπεζας Κύπρου από τη Lone Star έχει ανεβάσει τις αποτιμήσεις και κυρίως τις προσδοκίες.

Με τη διαφορά, βέβαια, ότι δύσκολα θα βρεθεί τρίτος επενδυτής, ο οποίος θα αποφασίσει να εισέλθει στην Ελληνική, με τη φιλοδοξία να επιλύσει τον χρόνιο «γόρδιο δεσμό» μεταξύ των μετόχων και να αποκτήσει τον έλεγχο.

Η Eurobank, που κατέχει το 12,6% και αποτελεί δυνητικό αγοραστή, έχει τα περιθώρια να περιμένει. Αγοράζει μεν, σε ρεαλιστικές αποτιμήσεις δε…

Υ.Γ: Δήμητρα και Logicom αγοράζουν τον τελευταίο καιρό μεθοδικά μετοχές της Ελληνικής. Στόχος τους, όπως όλα δείχνουν, είναι να προσεγγίσουν το 25%.

 

OPTIMA BANK: Μετά τη δρομολογούμενη έκδοση του μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου των 60 εκατ. ευρώ, το θέμα της εισαγωγής της Optima Bank στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μετατίθεται για το 2023, όταν ελπίζεται ότι θα είναι καλύτερο και το κλίμα στην αγορά.

Τώρα, τα όσα φημολογούνται περί συγχώνευσης με άλλη τράπεζα μέσα στην επόμενη χρονιά μένει να αποδειχτούν στην πράξη.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να καταγράφει επιδόσεις ανώτερες των προσδοκιών, τουλάχιστον στους πιο δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, ωστόσο οι οδικές αφίξεις υπολείπονται αρκετά σε σχέση με τα δεδομένα του 2019, γεγονός που επηρεάζει κυρίως τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ηπειρωτική χώρα και δη στη Bόρεια Ελλάδα.

Το θετικό στοιχείο, ωστόσο, αποτυπώνεται στους αριθμούς του Ιουλίου, του μήνα κατά τον οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (INSETE), οι οδικές αφίξεις ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 2022 το 1 εκατoμμύριο. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των τουριστών που έφτασε οδικώς στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 1,5 εκατομμύριο, με την ψαλίδα να κλείνει στο 27,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Σε επίπεδο 7μήνου έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας, καθώς η απόκλιση ανέρχεται στο 36,6%, σε σύγκριση πάντα με το 2019…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v