Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 2 2022

Η κυβέρνηση ψάχνει επειγόντως… σπίτια - Ο απογαλακτισμός των ΕΛΠΕ και το «εξτραδάκι» της ΜΟΗ

Η κυβέρνηση ψάχνει επειγόντως… σπίτια - Ο απογαλακτισμός των ΕΛΠΕ και το «εξτραδάκι» της ΜΟΗ

ΔΕΛΤΑ-UMC: Περίπου 13 φορές τα EBITDA (γύρω στα 60-65 εκατ. ευρώ) αποτιμήθηκε η βουλγαρική θυγατρική της Δέλτα, United Milk Co, όπως πληροφορείται η στήλη.

Η συμφωνία πώλησης του 100% της United Milk στην TYRBUL S.A., μέλος του ομίλου των Ελληνικών Γαλακτοκομείων, ανακοινώθηκε χθες, χωρίς να υπάρξει αναφορά σε enterprise value και equity value.

Η UMC δεν διαθέτει σοβαρό δανεισμό.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ: Σε επαφές με servicers και τράπεζες βρίσκεται η κυβέρνηση (σ.σ. μέσω του συμβούλου EY) για να διερευνήσει το πώς μπορεί να διαμορφωθεί ένα αποτελεσματικό πλέγμα κινήτρων για φθηνή κοινωνική κατοικία, που θα απευθύνεται σε νέους εργαζόμενους με εστίαση τα νέα ζευγάρια.

Η εξαγγελία του προγράμματος θα γίνει από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Ο σύμβουλος ψάχνει να δει πού και υπό ποιους όρους υπάρχει απόθεμα κατοικιών πέραν του χαρτοφυλακίου του τ. ΟΑΕΔ που μπορεί να αξιοποιηθεί. 

 

ΕΛΠE: Ο όμιλος αντικατέστησε πλήρως το ρωσικό αργό, το οποίο αντιπροσώπευε, κατά το β' εξάμηνο του 2021, το 15%-17% της συνολικής τροφοδοσίας των διυλιστηρίων του.

Επιπρόσθετα, τους τελευταίους μήνες, άλλαξε καύσιμο, αντικαθιστώντας το φυσικό αέριο με προϊόντα πετρελαίου.

 

ΜΟΗ-ALPHA TV: Κέρδος 36 εκατ. ευρώ έγραψε στο Β' τρίμηνο η Motor Oil από την πώληση του 50% της «Alpha Δορυφορική» και την αποτίμηση του υπόλοιπου 50% στα επίπεδα αποτίμησης που διενεργήθηκε η συναλλαγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος πώλησε τον περασμένο Ιούνιο στην Primos Media με έδρα το Λουξεμβούργο, έναντι τιμήματος 41,5 εκατ. ευρώ, το 50% του Alpha TV.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v