Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2022

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρωτόγνωρες διχογνωμίες και εντάσεις για τον Μιχάλη Σάλλα

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρωτόγνωρες διχογνωμίες και εντάσεις για τον Μιχάλη Σάλλα

Κλίμα έντασης επικράτησε χθες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για μια υπόθεση που έρχεται από το… 2010 και αφορά την τότε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, (σε μνημονιακή περίοδο κρίσης και ανάγκης τραπεζικών ανακεφαλαιοποιήσεων) με μια κατηγορία κατά του τότε προέδρου της Μιχάλη Σάλλα, για «χειραγώγηση».

Η ουσία είναι ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε διχογνωμία, με κάθε πλευρά να εκφράζει τα δικά της επιχειρήματά, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφούσα άποψη υπέρ της απαλλαγής, της απλής σύστασης, η της επιβολής προστίμου και με την πρόεδρο της Επιτροπής Βασιλική Λαζαράκου να επιλέγει τελικά το... «λευκό», επιφέροντας αδιέξοδο.

Έτσι, αντί να ληφθεί μια οποιαδήποτε απόφαση προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση, τελικά επικράτησε κλίμα έντασης και διαξιφισμών, που «βγήκαν» και προς τα έξω, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο αν όχι πρωτόγνωρο.

Ωστόσο έκπληξη έχει επίσης προκαλέσει στην αγορά το γεγονός ότι ένα θέμα που στην καλύτερη περίπτωση είχε… αραχνιάσει στο αρχείο για δώδεκα ολόκληρα χρόνια(!) δεν εξετάστηκε από την Επιτροπή πριν από κάποιους μήνες, ή έστω μετά από κάποιες εβδομάδες, αλλά εξετάζεται από την Επιτροπή ενόσω βαίνει προς υλοποίηση η μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, (το ενημερωτικό εγκρίθηκε προσφάτως) στην οποία πρόκειται να συμμετάσχει ως σημαντικός επενδυτής ο Μιχάλης Σάλλας.

Κι όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν παρά να συνδυαστούν με τις βαριές κατηγορίες που εκτόξευσε πρόσφατα επωνύμως ο πρώην επικεφαλής της Πειραιώς, εναντίον συγκεκριμένων και μη προσώπων στην ΤτΕ (εις εξ αυτών μέλος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) αναφέροντας μεταξύ άλλων ξεκάθαρα, ότι επιδιώκουν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την ανάπτυξη της Παγκρήτιας.

Κατηγορίες που ως τώρα έχουν μείνει αναπάντητες από τους θιγόμενους!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v