Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2022

Ενέργεια: Οι ΗΠΑ δεν θα έρθουν για διάσωση τον χειμώνα - Οι πρώτες γκρίνιες της Italgas - Στο περίμενε μένουν επενδύσεις ΜμΕ

Ενέργεια: Οι ΗΠΑ δεν θα έρθουν για διάσωση τον χειμώνα - Οι πρώτες γκρίνιες της Italgas - Στο περίμενε μένουν επενδύσεις ΜμΕ

ΝΙΚΑΣ: Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,82 εκατ. ευρώ με μετρητά προχώρησε η αλλαντοβιομηχανία, μετά από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης που συνήλθε στις 15 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκας, συμφερόντων του επιχειρηματία Σπ. Θεοδωρόπουλου, κατέστη ιδιωτική εταιρεία μετά την επιτυχή ολοκλήρωση δημόσιας πρότασης.

 

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Μολονότι η κυβέρνηση διά των αρμόδιων υπουργείων έχει δεσμευτεί ότι θα συνδέσει τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς πολλές εταιρείες περιμένουν την κίνηση για να προχωρήσουν τους επενδυτικούς τους φακέλους, ακόμη τίποτα δεν έχει συμβεί.

Στις τράπεζες μαθαίνει η στήλη ότι υπάρχει μια γκρίνια για το θέμα, καθώς η καθυστέρηση μπλοκάρει το σύστημα και δεν προχωρούν οι επενδύσεις, κυρίως από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ακούει άραγε κανείς, από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το υπουργείο Ανάπτυξης;

 

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Μία δυσφορία που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ειδικά όταν σχετίζεται με την προτροπή του πρωθυπουργού, οι καταναλωτές να αλλάξουν το φυσικό αέριο με το πετρέλαιο, και το σημαντικότερο, εκφράζεται δημόσια.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπακούρας σε εκδήλωση της ΡΑΕ, στη Θεσσαλονίκη, διαφώνησε ανοιχτά με την αλλαγή της θέρμανσης. Για να γίνει αυτό, είπε, πρέπει να αλλάξουν λέβητα, να ξοδέψουν 3.000 ευρώ και να βάλουν δεξαμενή στο μπαλκόνι. Δεν γίνεται, κατέληξε.

Η ουσία βέβαια της διαφωνίας δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά των καταναλωτών αλλά τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια κίνηση για την εταιρεία. Η οποία δεν έχει πλέον το κράτος ως μέτοχο αλλά την Italgas.

Άρα, μιλάει πλέον ο άρτι αφιχθείς νέος μέτοχος, στον οποίο, προφανώς, δεν άρεσε καθόλου η υπόδειξη του πρωθυπουργού. Με το καλημέρα να του κόβεις τα έσοδα δεν λέει.

Για να δούμε τη συνέχεια….

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Μην περιμένετε από τις ΗΠΑ να σας σώσουν, είναι το μήνυμα που εκπέμπει η αμερικανική βιομηχανία σχιστόλιθου στην Ευρώπη.

Εν μέσω φόβων ότι η επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο μπορεί να στείλει στα ύψη τις τιμές, το μήνυμα που στέλνεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ξεκάθαρο. Παρότι οι ΗΠΑ έχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης, δεν θα καταφέρουν να αυξήσουν τις προμήθειες αρκετά γρήγορα, για να αποτρέψουν τις ελλείψεις τον χειμώνα.

«Η παραγωγή μας είναι αυτή που είναι», δήλωσε για παράδειγμα ο Wil VanLoh, επικεφαλής του ομίλου Quantum Energy Partners, ενός από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον σχιστόλιθο.

Με απλά λόγια, δεν υπάρχει σχέδιο Μάρσαλ για την ενέργεια τον φετινό χειμώνα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v