Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2022

Το ντιλ Attica-ANEK και η ουσία *Ο ΟΤΕ κάνει… πάρτι *Αγοράζει ΑΠΕ η Intrakat και… ελικόπτερο η ΟΛΥΜΠ

Το ντιλ Attica-ANEK και η ουσία *Ο ΟΤΕ κάνει… πάρτι *Αγοράζει ΑΠΕ η Intrakat και… ελικόπτερο η ΟΛΥΜΠ

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ: Σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος έκανε πέρσι η Ευρωκλινική, όπως προκύπτει από την έκθεση εταιρικής υπευθυνότητας 2021.

Ο όμιλος πέτυχε να μειώσει κατά 32% την κατανάλωση νερού, ενώ το ποσοστό «ψηλώνει» στο 37% ανά ημέρα νοσηλείας ασθενών. Αντίστοιχα η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 26% ανά ημέρα νοσηλείας ασθενών.

Οι επενδύσεις σε αντικατάσταση αντλιών ψύξης και μειωτών ροής νερού καθώς και η χρήση λαμπτήρων LED συνέβαλαν στις παραπάνω επιδόσεις.

 

ΑΜΑΖΟΝ: Την επιβολή ελάχιστου πάγιου τέλους τριών ευρώ για αγορές έως 35 ευρώ, στις παραδόσεις βιβλίων που παραγγέλθηκαν ηλεκτρονικά, προωθεί η γαλλική κυβέρνηση. Η επιβολή του τέλους, που πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ, είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης να βοηθήσει να επιβιώσουν τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία ενάντια στην Amazon.

Σήμερα η Amazon, αξιοποιώντας ένα παραθυράκι του νόμου, χρεώνει στις παραδόσεις μόλις 0,1 ευρώ πιέζοντας τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία.

 

INKAT-Intra-K. Energy: Μετά την απόκτηση -μέσω εισφοράς- των Greek Windpower, Alpener, Clamwind και Καστρί Ευβοίας, η Intra-K.Energy, βραχίονας της Intrakat στις ΑΠΕ, αγόρασε από τη μητρική την Αίολος Μακεδονίας έναντι τιμήματος 1,75 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει λάβει βεβαίωση παραγωγού για φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής ισχύος 35 MW.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε διαδικασία αγοράς της DNC Energy, η οποία έχει λάβει βεβαιώσεις παραγωγού για φωτοβολταϊκό σταθμό 520 MW. Η αγορά θα διενεργηθεί έναντι τιμήματος 15,13 εκατ. ευρώ. Στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρεται ότι έχει δοθεί προκαταβολή 10,35 εκατ. ευρώ για τις δύο κινήσεις.

Σημειώνεται ότι η Intra-K. Energy έχει προχωρήσει σε αλλεπάλληλες αυξήσεις τους προηγούμενους μήνες, συνολικού ύψους 11,43 εκατ. ευρώ.

 

ΟΤΕ: «Ο κατεργάρης» ήταν ελληνική ρομαντική κωμική ταινία του 1971, παραγωγής Φίνος Φιλμ σε σκηνοθεσία - σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη. Ήταν η τελευταία ασπρόμαυρη παραγωγή της Φίνος Φιλμ. Θρυλική έχει μείνει η ατάκα του Χρόνη Εξαρχάκου «αζμπέτε», που αρθρώνει προσπαθώντας να επαναλάβει την αγγλική φράση «to know us better» που χρησιμοποιεί η Νόρα Βαλσάμη για να αναφερθεί στο πάρτι.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες στις 5 Απριλίου 1971, με πρωταγωνιστές τους Χρόνη Εξαρχάκο, Γιάννη Μιχαλόπουλο, Νόρα Βαλσάμη, Κατερίνα Γιουλάκη, Λευτέρη Βουρνά και Σπύρο Καλογήρου.

Πάρτι «to know us better» διοργανώνει για το προσωπικό και ο όμιλος ΟΤΕ, την Τετάρτη 5/10 το απόγευμα στο ΟΑΚΑ.

Θα υπάρχει D.J. και “Special Guest Star” θα είναι ο Κων. Αργυρός.

 

ATTICA-ANEK: Deal διάσωσης με μεγάλη… ουρά επενδύσεων είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στην εγχώρια αγορά.

Εφόσον η συμφωνία Attica Group- πιστωτών/μετόχων ΑNΕΚ, επί του σχεδίου διάσωσης της δεύτερης, λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, το νέο σχήμα θα ρίξει πάνω από 120 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση στόλου, «πρασίνισμα» καραβιών με scrubbers και βελτίωση δομών/αποδοτικότητας.

Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται τα 80 εκατ. ευρώ, που θα δώσει η Attica στις τράπεζες για να αγοράσει απαιτήσεις τους έναντι ΑNΕΚ, ονομαστικής αξίας περίπου 260 εκατ. ευρώ (σ.σ. με τους τόκους).

Η χρηματοδότηση, δε, του επενδυτικού προγράμματος είναι εξασφαλισμένη εμπροσθοβαρώς, ενώ μέρος του θα υπαχθεί λογικά σε δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η δεύτερη σημαντική διαφοροποίηση του εν λόγω σχεδίου διάσωσης, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, είναι το βάθος του «κουρέματος». Οι τράπεζες (σ.σ. μαζί και η Cross Ocean), ξεπερνώντας ταμπού του παρελθόντος, δέχθηκαν να διαγράψουν μερικώς μεγάλο μέρος των απαιτήσεών τους από ΑΝΕΚ, ποντάροντας ότι θα ανακτήσουν μέρος της ζημιάς, ως μέτοχοι του νέου σχήματος.

Το «κούρεμα», όπως και οι υψηλές επενδύσεις, θέτουν τις βάσεις, για να υλοποιηθεί το business plan και να κερδίσουν το στοίχημα οι μέτοχοι. Αστάθμητος παράγοντας παραμένει η πορεία οικονομίας και επομένως τουριστικής/επιβατικής κίνησης.

Οπως και η πορεία του πετρελαίου.

 

TΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στην αγορά ελικοπτέρου προχώρησε τον περασμένο Απρίλιο η εισηγμένη έναντι τιμήματος 1,93 εκατ. ευρώ. Το μίσθωσε εν συνεχεία στην εταιρεία διαχείρισης πτητικών μέσων I-Fly προς 193.500 ευρώ ανά έτος. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι επτά έτη.

Η αγορά δεν γνωστοποιήθηκε στο επενδυτικό κοινό. Επομένως, δεν έχει εξηγηθεί και η σκοπιμότητα της κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v