Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 28 2022

Η Παγκρήτια και ο «από μηχανής Θεός»

Η Παγκρήτια και ο «από μηχανής Θεός»

Αίσιο τέλος είχε τελικά για την τράπεζα η μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, παρά τις συνεχείς αντιξοότητες και ανατροπές που σημάδεψαν τη διεξαγωγή της, με αφετηρία την κόντρα μεταξύ της ΤτΕ και της πλευράς Σάλλα. Ανατροπή της τελευταίας στιγμής αποτέλεσε και η μαζική συμμετοχή του γνωστού πλέον… τριδύμου Μπάκου- Καϋμενάκη-Εξάρχου, που τους αναδεικνύει σε βασικότερους μετόχους της τράπεζας με διαφορά από το δεύτερο (Lyktos)

Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί πληροφορίες για το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν, (οι οποίες επιβεβαιώνονταν) αλλά και της υπαναχώρησης τους στη συνέχεια. Μια ακόμη ανατροπή ήταν η μη συμμετοχή της Lyktos του Μιχάλη Σάλλα, ενώ είχε γνωστοποιήσει, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αύξησης, ότι θα συμμετάσχει με 20 εκατ. ευρώ

Τι μεσολάβησε ακριβώς; Πηγές της στήλης μιλούν για «συνεννόηση» και συμβιβασμό συμφερόντων, υπό πίεση, ενόψει και των... θραυσμάτων της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, που επανάφερε το ενδιαφέρον του τριδύμου ως «από μηχανής Θεό». Προκειμένου βεβαίως να καλυφθεί επιτυχώς η αύξηση, θέμα ζωτικής σημασίας για την «τράπεζα της Κρήτης», αλλά και την κυβέρνηση, δεδομένης της προεκλογικής περιόδου.

Το σίγουρο όμως είναι ότι τον πρώτο λόγο στην Παγκρήτια εμφανίζονται να τον έχουν εφεξής οι εφοπλιστές κι όχι ο Μιχάλης Σάλλας. Κάτι που, για να το πούμε κομψά, αναμένεται να μειώσει δραστικά τις τριβές με την πλευρά του «επόπτη», που έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος.

ΥΓ: Δεδομένης και της πρόθεσης τους να αποκτήσουντην συνεταιριστική τράπεζα των Σερρών, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιο κεντρικό πρόσωπο θα επιλέξει το «τρίδυμο» για τις φιλόδοξες δραστηριότητες του (και) σε αυτό τον τομέα, καθώς τόσο οι ίδιοι οι εφοπλιστές, όσο και ο Αλέξανδρος Εξάρχου δεν έχουν σχετικές εμπειρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v