Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2022

Υπόθεση Πάτση: Οι βόμβες και τα… θραύσματα - Τα απούλητα γιοτ του Φάις - Κουίζ για Intrakat

Υπόθεση Πάτση: Οι βόμβες και τα… θραύσματα - Τα απούλητα γιοτ του Φάις - Κουίζ για Intrakat

ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ (HILTON): Σε δεύτερη ΑΜΚ, ύψους 10 εκατ. ευρώ, εντός της χρονιάς προχωρά η εταιρεία καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης/επέκτασης των εγκαταστάσεων της ξενοδοχειακής μονάδας. Είχε προηγηθεί ισόποση αύξηση, η οποία αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Στην αγορά ακούγεται ότι η εταιρεία έχει προπωλήσει τις πολυτελείς κατοικίες, που θα αποτελούν μέρος του συγκροτήματος, με τίμημα πάνω από 20 χιλ. ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

INTRAKAT: Τι ετοιμάζει στη Σχοινούσα η εισηγμένη εταιρεία; Η νεότευκτη θυγατρική της (σ.σ. συστάθηκε τον περασμένο Μάιο), Intra Estate Σχοινούσα, προχώρησε πρόσφατα σε ΑΜΚ 2,8 εκατ. ευρώ.

 

ΣΑΜΙ ΦΑΪΣ: Δεν τράβηξε το προηγούμενο καλοκαίρι για τα ακριβά γιοτ Princess που αντιπροσωπεύει ο όμιλος. Ούτε ένα δεν πουλήθηκε και τα όποια έσοδα ήρθαν από τις πωλήσεις των μικρότερων φινλανδικών Axopar, που βολεύουν καλύτερα για σπορ και ψάρεμα.

Σημειώστε ότι για τα Princess τα ποσά είναι μεγάλα. Ενα μεταχειρισμένο μπορεί να φτάνει και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μιλάμε για μεγάλο σκάφος, 20 μ., και άνω της δεκαετίας, γιατί τα νεότερα ξεπερνούν κατά πολύ αυτή την τιμή.

 

ΕΡΓΑ: Νέα παράταση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών δόθηκε για το έργο ΣΔΙΤ υλοποίησης και διαχείρισης του Φράγματος Χαβρία στη Χαλκιδική.

Αρχικώς, η καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί για τις 17 Οκτωβρίου, μετατέθηκε για τις 31 Οκτωβρίου, αλλά τελικώς η υποβολή προσφορών θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου καθώς οι τρεις υποψήφιες κοινοπραξίες (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Χρ. Κωνσταντινίδης, Ιντρακάτ - Suez και ΕYΑΘ - Άκτωρ Παραχωρήσεις) αιτήθηκαν αρχικώς την παράταση, αλλά και να λάβουν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Το έργο που υπόσχεται να λύσει το ζήτημα λειψυδρίας στην περιοχή έχει κοστολογηθεί στα 85,4 εκατ. ευρώ (106 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ), ποσό που κρίνεται ελαφρώς «στενούτσικο» στην παρούσα φάση, καθώς τα κοστολόγια κατασκευής και μακροχρόνιας συντήρησης (η δημοπράτηση αφορά σε 27 χρόνια, πέραν των τριών ετών της περιόδου κατασκευής) έχουν γίνει «ασανσέρ».

Προφανώς η σχεδόν δίμηνη παράταση δόθηκε ώστε να βρεθεί κάποια ισορροπία ανάμεσα στα δεδομένα του δημοπρατούμενου έργου και τις θέσεις των εργοληπτών.

Πάντως αποτελεί ένδειξη για τα «ζόρια» των δρομολογημένων διαγωνισμών ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων…

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΤΣΗ Ι: Γύρα στα ΜΜΕ κάνει το «πρόσωπο των ημερών», προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα όσα συμβαίνουν και μέσα σε αυτή τη γύρα εκθέτει κι άλλους, όπως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, που τον καθοδήγησε να γράψει ανακοίνωση και έκανε και... διορθώσεις, σύμφωνα με τον Ανδρέα Πάτση.

Ωστόσο ίσως εξαιτίας της ολιγωρίας του συστήματος, όταν έγιναν οι πρώτες αποκαλύψεις για το «πόθεν έσχες» του (επ' αυτού ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ρίχνει την ευθύνη στην εποπτεύουσα ανώτατη δικαστική λειτουργό), τώρα τα πράγματα φαίνεται ότι θα είναι σκούρα για τον μπίζνεσμαν βουλευτή. Αυστηρό έλεγχο διαρκείας υπόσχεται η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής, ενώ επενέβη χθες και ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, ψάχνοντας για ξέπλυμα χρήματος.

Όσο αναδεύεται το «καζάνι» των πολυποίκιλων δραστηριοτήτων του, λένε οι κακές γλώσσες (που έχουν φτάσει να τον χαρακτηρίζουν «μπροστινό», μεταξύ άλλων) τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να προκύψουν κι άλλες... μπόμπες, με θραύσματα που ίσως πάρουν κι άλλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v