Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 3 2022

Αμοιβαία που δίνουν ετήσιο μέρισμα! - Η τριάδα Θεοδωρόπουλου στην ΙΟΝ - Ανοίγει η κουβέντα για αυξήσεις στους μισθούς

Αμοιβαία που δίνουν ετήσιο μέρισμα! - Η τριάδα Θεοδωρόπουλου στην ΙΟΝ - Ανοίγει η κουβέντα για αυξήσεις στους μισθούς

ΧΑΚ: Στα 96,5 εκατ. ευρώ για μετοχές και στα 2,85 εκατ. για ομόλογα ανήλθε η αξία των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κατά το πρώτο φετινό οκτάμηνο.

Από πλευράς μεριδίων αγοράς, ξεχώρισαν οι χρηματιστηριακές CISCO (θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου) με 34,16%, Argus με 17,12%, Eurobank Equities με 10,43% και Mega με 10,24%.

 

ΜΙΣΘΟΙ: Με επτά στους 10 επιχειρηματίες να δηλώνουν ότι η εύρεση κατάλληλου προσωπικού είναι σημαντικό εμπόδιο και με τον πληθωρισμό να καλπάζει, δεν προκαλεί έκπληξη ένα εύρημα της έρευνας της Grant Thornton: Ο μόνος δείκτης που παρουσιάζει οριακή αύξηση σε σχέση με πέρυσι είναι αυτός της «προοπτικής αύξησης των μισθών». 

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο επιχειρηματίες αναμένει ότι οι μισθοί θα αυξηθούν λόγω και των πληθωριστικών πιέσεων. 

Ετσι, στη χώρα μας, μετά από πολλά χρόνια όπου λόγω της οικονομικής κρίσης δεν υπήρχε πρόθεση για αύξηση των μισθών, πλέον κάτι αλλάζει

Η συγκυρία πάντως δεν είναι η καλύτερη, καθώς σχεδόν το σύνολο των επιμέρους παραμέτρων κόστους διογκώνεται…

 

ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ: Ενα ακόμα στοιχείο από την έρευνα είναι ότι οι Ελληνες επιχειρηματίες μάλλον δεν διδάχτηκαν από παραδείγματα όπως τα ΕΛΤΑ και ο ΔΕΣΦΑ. Παραδείγματα μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων που αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα τους τελευταίους μήνες από κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκαν. Μόνο οι 2 στους 10 δηλώνουν ανησυχία σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο κυβερνοεπίθεσης. 

Μάλλον πρέπει να πάθουν για να μάθουν…

 

ΙΟΝ-ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τρία μέλη στο οκταμελές Δ.Σ. της βιομηχανίας ΙΟΝ απέκτησε ο Σπ. Θεοδωρόπουλος στο Δ.Σ. που συγκροτήθηκε μετά την απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης.

Ο ίδιος και η στενή του συνεργάτιδα Γεώργαλου Μαρία καθώς και ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας αποτελούν τα τρία νέα μέλη του Δ.Σ. της ΙΟΝ.

 

ΑΜΟΙΒΑΙΑ: Εντείνονται οι προσπάθειες των τραπεζών να ενισχύσουν τις θέσεις τους στον χώρο του asset management, με στόχο την αύξηση των εσόδων τους από προμήθειες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει στους πελάτες της μερίδια του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Πειραιώς Στρατηγικής Τακτικού Εισοδήματος Ομολογιακού Εσωτερικού, ενός Α/Κ που πρωτοτυπεί σε δύο πράγματα:

Πρώτον, έχει προκαθορισμένη διάρκεια ζωής και ειδικότερα τα πέντε έτη (σταματά το 2027) και δεύτερον, προσφέρει ετησίως μέρισμα στους μεριδιούχους που υπολογίζεται μεταξύ του 2,25% και του 2,5%.

Το συγκεκριμένο Α/Κ θα επενδύει σε ελληνικούς κρατικούς τίτλους και σε εταιρικά ομόλογα συστημικών τραπεζών και μεγάλων ελληνικών εταιρειών, όπως π.χ. Hellenic Energy, Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, κ.λπ. Η μερισματική απόδοση είναι υψηλότερη από τα τρέχοντα καταθετικά επιτόκια, ενώ η δημιουργία ενός αντίστοιχου χαρτοφυλακίου ομολόγων από ιδιώτες είναι δύσκολη, καθώς κάθε τίτλος έχει συνήθως ονομαστική αξία τις 100.000 ευρώ.

ΥΓ: Αμοιβαίο κεφάλαιο με διανομή μερίσματος διαθέτει και η Optima ΑΕΔΑΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v