Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2022

Nέα απόσχιση στην Πειραιώς - Διπλή κίνηση από Marriot στην Ελλάδα - Attica Bank: Καλό... 2023 για την ΑΜΚ

Nέα απόσχιση στην Πειραιώς - Διπλή κίνηση από Marriot στην Ελλάδα - Attica Bank: Καλό... 2023 για την ΑΜΚ

ATTICA BANK: Έναν χαμένο μήνα μετράει η τράπεζα καθώς από την υπογραφή της κατ’ αρχάς συμφωνίας μεταξύ ΤΧΣ και σχήματος Ellington-ΤΜΕΔΕ δεν έγινε τίποτε, για την εξειδίκευση επιμέρους όρων.

Το long form agreement δεν έχει, ως εκ τούτου, ολοκληρωθεί στο χρονοδιάγραμμα που προβλεπόταν (σ.σ. αρχές Νοεμβρίου).

Έτσι, η αύξηση κεφαλαίου δύσκολα θα ξεκινήσει ως το τέλος του έτους.

 

DELIVERY HERO: Στην τροφοδοσία των Kiosky’s και των hubs της ΙΝΚΑΤ θα επικεντρωθεί η Άλφα Διανομές, που πέρασε την 1η Ιουλίου από τον όμιλο Μούχαλη στα «χέρια» των Γερμανών της Delivery Hero (efood).

Πέρυσι η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τον τζίρο της κατά 11,56% στα 24,696 εκατ. ευρώ, αλλά όπως και η ΙΝΚΑΤ (Kiosky’s) εμφάνισε μεγαλύτερες ζημιές, λίγο πάνω από τις 400 χιλιάδες ευρώ.

 

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ: Και από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, ένα τσιγάρο δρόμος. Πριν αντιδράσετε, οι μη καπνίζοντες, η στήλη θέλει να σας ενημερώσει ότι αυτά συνδέονται. Ο λόγος για τη Mama Products, που μπορεί το όνομα να μη σας λέει κάτι, όμως, η εταιρεία τζιράρει ετησίως πάνω από 120 εκατ. ευρώ.

Η Mama Products, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Νέα Ραιδεστό, δραστηριοποιείται στον χώρο του καπνού έχοντας συμφωνία με μεγάλο παίκτη της αγοράς στον χώρο των τροφίμων, των ψιλικών, των καλλυντικών και των ειδών σούπερ μάρκετ ενώ ασχολείται και με προϊόντα τηλεπικοινωνίας.

Πέρυσι οι πωλήσεις της ήταν 121,31 εκατ. ευρώ αλλά τα καθαρά κέρδη είναι μικρά: μόλις 133.376 ευρώ.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Άλλο έναν κλάδο υποστηρικτικών λειτουργιών αποσχίζει η τράπεζα, εισφέροντάς τον σε νέα εταιρεία, με την επωνυμία Πειραιώς Electronic Loan Documentation Management και διακριτικό τίτλο «Πειραιώς ELD».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς αποφάσισε στις 22 Σεπτεμβρίου την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του κλάδου δραστηριότητας, που αφορά σε υπηρεσίες διαχείρισης ψηφιοποιημένων αρχείων δανειακού χαρτοφυλακίου (loan portfolio’s digitized files management services) με ταυτόχρονη σύσταση νέας -θυγατρικής- εταιρείας στην οποία θα εισφερθεί ο κλάδος.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό του ομίλου, με στόχο την πιο ορθολογική κατανομή των επιμέρους υποστηρικτικών λειτουργιών και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας.

Στις 20 Οκτωβρίου το Δ.Σ. της Πειραιώς ενέκρινε το σχέδιο μερικής διάσπασης (απόσχιση κλάδου), με ημερομηνία μετασχηματισμού την 22α Σεπτεμβρίου 2022. Ο κλάδος αποτιμήθηκε σε 2,5 εκατ. ευρώ, αξία που θα αποτελέσει και το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς ELD.

 

ΤΑΙΠΕΔ: Νέα παράταση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου έδωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 29η Νοεμβρίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής τρία είναι τα σχήματα που προτίθενται να κατέβουν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση της μαρίνας, η οποία έχει δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 129 τουριστικών σκαφών με μήκος από 8 μ. έως 30 μ.

Με βάση, μάλιστα, τον γενικό σχεδιασμό της μαρίνας Πύλου -ο οποίος είναι εγκεκριμένος με Προεδρικό Διάταγμα-, προβλέπονται η εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής και η διαμόρφωση ενός σύγχρονου και ποιοτικού πόλου τουρισμού, αναψυχής και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Το αποτύπωμά της στον ελληνικό ξενοδοχειακό χάρτη ενισχύει ένας από τους κολοσσούς του κλάδου, η Marriott. Η αμερικανική εταιρεία, η οποία ήδη διαθέτει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, αναμένεται να… χαρίσει ένα από τα brands της σε δύο ξενοδοχεία που θα κάνουν το ντεμπούτο τους επί ελληνικού εδάφους το 2023.

Το πρώτο ξενοδοχείο που αναμένεται να γίνει μέλος των Design Hotels είναι το Manna, δυναμικότητας 32 δωματίων, στην Αρκαδία. Το νέο ξενοδοχείο, που θα κάνει πρεμιέρα τον προσεχή Μάρτιο, θα στεγάζεται σε ένα ακίνητο, στο οποίο παλαιότερα λειτουργούσε σανατόριο.

Στον Αγιο Φωκά της Τήνου θα ανοίξει τις πύλες του το προσεχές έτος το Pnoēs Tinos, το πρώτο μέλος των Design Hotels του ομίλου της Marriott στο νησί των Κυκλάδων.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Πρώιμες προσφορές στις μεγάλες τηλεοράσεις έχουν αρχίσει τα καταστήματα ηλεκτρονικών/ηλεκτρικών ειδών καθώς μετράμε αντίστροφα για τη μεγάλη διοργάνωση. Βέβαια το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Μουντιάλ θα διεξαχθεί το καταχείμωνο είναι ένα τεστ για τις πωλήσεις. Πονοκέφαλος για τις εμπορικές διευθύνσεις ίσως είναι και το timing: τα ματς αρχίζουν στις 20 Νοεμβρίου και πέντε ημέρες αργότερα είναι η Black Friday.

Ανάλογα τα ερωτήματα και για την εστίαση. Θα δουλέψουν τα καφέ ή λόγω καιρού το delivery θα μαζέψει πάλι όλο το χαρτί;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v