Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 14 2022

Τα ακίνητα που βγάζει στο σφυρί η Alpha και η εθελούσια της Εθνικής - Νέες προβλέψεις Πειραιώς για το Sunrise III

Τα ακίνητα που βγάζει στο σφυρί η Alpha και η εθελούσια της Εθνικής - Νέες προβλέψεις Πειραιώς για το Sunrise III

ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ: Στις 8 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί, όπως πληροφορούμαστε, η μελέτη για τη «Στρατηγική Ανάπτυξης της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς» σε εκδήλωση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Παρότι ακούγεται ότι την παρουσίαση θα ανοίξει/χαιρετήσει ο πρωθυπουργός, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί.

Αντίθετα, βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε event που διοργανώνει για πελάτες της, αύριο στην Αθήνα, η Axia Ventures. Μαζί του και το μισό υπουργικό συμβούλιο (Γεωργιάδης, Σκρέκας, Κικίλιας, Σταϊκούρας).

 

ΕΤΕ: Δίκτυο 323 καταστημάτων διατηρεί πλέον στην Ελλάδα η τράπεζα, η οποία τρέχει νέο πρόγραμμα εθελουσίας με στοχευμένα κίνητρα (σ.σ. η αποζημίωση φθάνει υπό προϋποθέσεις ως τις 240 χιλιάδες ευρώ), προκειμένου να μειώσει περαιτέρω το προσωπικό της.

Οι δαπάνες προσωπικού ανήλθαν στο 9μηνο σε 311 εκατ. ευρώ, κατά 2,3% χαμηλότερες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ο δείκτης cost/core income διαμορφώθηκε σε 48,3%, ενώ στο τρίτο τρίμηνο ήταν 45,2%. 

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η τράπεζα προχώρησε σε επικαιροποίηση της περιμέτρου των senior notes και mezzanine notes της τιτλοποίησης Sunrise III, προκειμένου να πληροί τα νέα κριτήρια της Eurostat και η κρατική εγγύηση -εφόσον δοθεί- να μην κινδυνεύει να προσμετρηθεί στο χρέος.

Ως αποτέλεσμα της μεγέθυνσης των mezzanine notes και της προς πώληση «φέτας», ενέγραψε ζημιά από σχηματισμό πρόσθετων προβλέψεων της τάξης των 30 εκατ. ευρώ που επιβάρυνε τα αποτελέσματα Γ΄ τριμήνου. Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς είχε πάρει πρόβλεψη απομείωσης 85 εκατ. ευρώ, όταν ταξινόμησε το χαρτοφυλάκιο στα διακρατούμενα προς πώληση.

Η μικτή λογιστική αξία του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ και η καθαρή διαμορφώνεται πλέον σε επίπεδα χαμηλότερα των 200 εκατ. ευρώ.

 

ALPHA BANK: Μικρό χαρτοφυλάκιο ακινήτων έχει βγάλει προς πώληση η Alpha (project Startrek). Πρόκειται για ακίνητα καθαρής λογιστικής αξίας 7,67 εκατ. ευρώ, τα οποία ταξινομήθηκαν στα κατεχόμενα προς πώληση αφού αποτιμήθηκαν στη χαμηλότερη τιμή μεταξύ λογιστικής και εύλογης αξίας και ελήφθη ζημιά 1,1 εκατ. ευρώ.

 

ALPHA BANK II: Επιπρόσθετα, η τράπεζα βρίσκεται σε προχωρημένη διαπραγμάτευση για τη μεταβίβαση μεμονωμένων δανείων, λογιστικής αξίας 18 εκατ. ευρώ. Η μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v