Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2022

ΤΑΙΠΕΔ: Το ερώτημα της Πύλου και το αίτημα σε Μήτση - Credit Suisse με άρωμα… Lehman - Μια «καταραμένη» θέση εργασίας

ΤΑΙΠΕΔ: Το ερώτημα της Πύλου και το αίτημα σε Μήτση - Credit Suisse με άρωμα… Lehman - Μια «καταραμένη» θέση εργασίας

ΤΑΙΠΕΔ Ι: Δύο ήταν τελικά τα σχήματα που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την αξιοποίηση της μαρίνας της Πύλου, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ωστόσο για το ένα ξέρουμε πολλά, για το άλλο, όμως, λίγα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη κοινοπραξία ένας εκ των εταίρων είναι η ΤΕΜΕΣ, συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η οποία είναι ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino και μέτοχος της Ιονικής Ξενοδοχειακής που «τρέχει» την ανάπλαση στο ακίνητο της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου μέχρι πρότινος φιλοξενείτο το ιστορικό Hilton. Η έτερη συμμετέχουσα είναι θυγατρική του ομίλου D-Marin, που εξειδικεύεται στη διαχείριση μαρινών, έχοντας εντάξει επί ελληνικού εδάφους εδώ και χρόνια κάτω από την ομπρέλα της τις μαρίνες της Ζέας, των Γουβιών και της Λευκάδας.

Στο δεύτερο σχήμα, εμφανίζονται ως συμμετέχοντες δύο φυσικά πρόσωπα χωρίς να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο γι’ αυτά.

Οπότε η διαδικασία αποκτά ενδιαφέρον…

 

ΤΑΙΠΕΔ ΙΙ: Την ίδια στιγμή, στο Ταμείο «τρέχουν» να κλείσουν εκκρεμότητες πριν ρίξει αυλαία το 2022. Στην κατεύθυνση αυτή, αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχει «κλείσει» το οικονομικό σκέλος με τη REDS, η οποία ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής στον διαγωνισμό για την έκταση στις Γούρνες Ηρακλείου.

Σχετικά, τώρα, με τη λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα, για την αξιοποίηση της οποίας έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά μόνο ο όμιλος Μήτση, η στήλη πληροφορείται ότι ενδεχομένως το Ταμείο να ζητήσει την υποβολή βελτιωτικής προσφοράς...

 

KARIERA.GR: Μία ακόμη επενδυτική κίνηση δρομολογείται άμεσα, μετά την εξαγορά της Workathlon. Όπως επεσήμανε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο CEO της εταιρείας Θεόφιλος Βασιλειάδης, μέχρι το τέλος του έτους κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να ανακοινωθεί ένα ακόμη deal, αυτή τη φορά με μία εταιρεία μεγαλύτερη από τη Workathlon. Μέχρι τότε το kariera.gr αναπτύσσει μία εφαρμογή, την οποία θα λανσάρει αρχές του νέου έτους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με στόχο να φτάσει μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, ας σημειώσουμε ότι σύμφωνα με όσα ανέφερε η Κατερίνα Σαντίκου, ιδρύτρια του Workathlon, οι μισθοί σε κάποιες ειδικότητες, όπως το housekeeping, έχουν αυξηθεί κατά 30%-35%...

 

CREDIT SUISSE: Η νέα βουτιά της μετοχής και η εκτόξευση των CDS τίποτα καλό δεν προμηνύουν για τη μεγάλη διεθνή τράπεζα που βρίσκεται σε διαδικασία μεγάλης αύξησης κεφαλαίου, προκειμένου να εξυγιάνει τους δείκτες της.

Έχει ήδη χάσει πάνω από το 65% της αξίας της μέσα στο έτος, καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό, ενώ αδυσώπητος είναι και ο εναντίον της πόλεμος που διεξάγεται στα social media όπως το twitter, με πολλές αναφορές στην κατάρρευση της Lehman Brothers!

To θέμα απαιτεί προσοχή από τους επενδυτές, διότι αποτελεί «σήμα κινδύνου». Αν κάτι πάει στραβά, δεδομένου του μεγέθους της τράπεζας, δύσκολα θα αφήσει αλώβητο το κλίμα στις αγορές.

 

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Δεν στεριώνει τεχνικός διευθυντής στο χαλυβουργείο Βόλου της Χαλυβουργίας Ελλάδος (Μάνεσης).

Στις 10 Νοεμβρίου το Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισε να απαλλάξει τον Δημήτριο Εγγλέζο από τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή στο χαλυβουργείο, πριν καν συμπληρώσει έτος στη θέση. Στη θέση του διόρισε τον Θεόδωρο Γκίργκι.

Πρόκειται για την τέταρτη αλλαγή τεχνικού διευθυντή μέσα σε μια διετία. Ο κ. Εγγλέζος είχε καταλάβει τη θέση στις 3 Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς, διαδεχόμενος τον Θεμιστοκλή Πατέρα, που είχε προλάβει να μείνει στη θέση μόλις δύο μήνες καθώς είχε αναλάβει καθήκοντα στις 29 Οκτωβρίου του 2021.

Ο δε προκάτοχός του Massimo Alessandro Fonda έμεινε στη θέση για 30 μήνες.

Χαλκέντερος σε σχέση με τους διαδόχους του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v