Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 13 2022

Βρυξέλλες: Από το Qatargate στο… Pfizergate; *Το εστιατόριο που απογείωσε μια εισηγμένη *Σφηνάκια για Sato-Λούλης

Βρυξέλλες: Από το Qatargate στο… Pfizergate; *Το εστιατόριο που απογείωσε μια εισηγμένη *Σφηνάκια για Sato-Λούλης

MODA BAGNO: Με τρέχουσα χρηματιστηριακή αποτίμηση στα 12,7 εκατ. ευρώ, ο εισηγμένος όμιλος εμφάνισε στο εννεάμηνο καθαρά κέρδη ύψους 2,22 εκατ. ευρώ (έντονα μονοψήφιο P/E, χωρίς τον συνυπολογισμό του Q4) και αυτό παρά το γεγονός ότι τα φετινά αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν εκτάκτως με ζημία αποτίμησης 730 χιλ. ευρώ, λόγω πώλησης ακινήτου στη Θεσσαλονίκη.

 

MODA BAGNO II: Σε κάθε περίπτωση, η εισηγμένη βρήκε τον δικό της θησαυρό στη Μύκονο. Δεν είναι άλλος από το εστιατόριο Interni, που φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ σε έσοδα.

Το διεθνούς φήμης εστιατόριο έκανε τζίρο 7,6 εκατ. ευρώ στο 9μηνο (+55%), ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη της διοίκησης. Σημειώστε ότι τα έσοδα από όλα τα καταστήματα του ομίλου ήταν λίγο κάτω από 10 εκατ. ευρώ!

 

SATO: Πόσα χρόνια τελικά χρειάζεται για να εκδοθεί μια δικαστική απόφαση; Διαβάζουμε στα αποτελέσματα εννεαμήνου της εισηγμένης ότι στις 20 Νοεμβρίου του 2019 δικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης με τους δανειστές και μέχρι σήμερα -τρία χρόνια αργότερα- δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Πάντως, η εταιρεία εκτιμά ότι η σχετική απόφαση θα προκύψει εντός του έτους.

Οψόμεθα…

 

ΛΟΥΛΗΣ: Οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές πρώτων υλών και η μετακύλιση του κόστους στο τελικό προϊόν αποτυπώθηκαν στα οικονομικά στοιχεία εννεαμήνου της εισηγμένης. Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 61,59% σε επίπεδο ομίλου, ενώ τα EBITDA 59,51%. Πολλαπλάσια ήταν η αύξηση των κερδών προ φόρων και τόκων καθώς ανέβηκαν στα 5,7 εκατ. από 2,1 εκατ. το 2021.

Από την άλλη πλευρά, οι αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαια κίνησης ανέβασαν τον καθαρό δανεισμό στα 76,26 εκατ. ή 13,32 εκατ. υψηλότερα από την περσινή χρονιά.

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Το Qatargate για τους μυημένους στα των Βρυξελλών κυκλοφορούσε στους διαδρόμους εδώ και δύο περίπου μήνες. Οι ψίθυροι δε εντάθηκαν μετά το «αμαρτωλό» forum στο Abu Dhabi, όπου βγήκαν οι σχετικές φωτό αλλά και τα tweet που εκθείαζαν τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις στο Κατάρ.

Δεν λείπουν μάλιστα και αυτοί που σιγοψιθυρίζουν ότι υπήρξε καθυστέρηση, η οποία ίσως και να βοήθησε να σβηστούν τα ίχνη πολλών εκατομμυρίων και ότι τα ποσά που ακούγονται τώρα είναι απλά η… ουρά. Το μεταφέρουμε χωρίς να το υιοθετούμε.

Σε επικοινωνία, πάντως, που είχαμε με τον «κατάσκοπό» μας στο Βέλγιο ακούσαμε ότι οι αρχές εκεί έχουν ακόμα πολλούς άσους στο μανίκι και ότι εάν το έργο εκτυλιχθεί απρόσκοπτα, τότε θα ακούσουμε πολλά…

Για κάποιους, πάντως, το Qatargate δεν είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι προπομπός ενός νέου πιθανού σκανδάλου-μαμούθ, το οποίο θα λάβει μάλλον το όνομα Pfizergate, που σχετίζεται με τις παραγγελίες για εμβόλια κατά της Covid-19.

Ηδη έχει εμπλακεί το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ στον διεθνή Τύπο στο παρελθόν διαβάσαμε για sms που αντάλλαξαν η πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ούρσουλα με τον CEO κ. Μπουλά. Θυμίζουμε δε ότι η συμφωνία έκλεισε κατακαλόκαιρο και ενώ η Κομισιόν ήταν κλειστή.

Πίσως από κλειστές πόρτες γίνεται λόγος για λομπίστες και ποσά εκατομμυρίων που διατέθηκαν για να προωθηθεί το εν λόγω εμβόλιο.

Τώρα το πού θα καταλήξει η έρευνα μένει να φανεί…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v