Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 13 2022

«Ναι» SSM για τα ευάλωτα νοικοκυριά - Κλείνει κενά η Attica Bank - «Αλλάζω Συσκευή»: Ερχονται τα sms - Νέα καριέρα για τη Ραχήλ Μακρή

«Ναι» SSM για τα ευάλωτα νοικοκυριά - Κλείνει κενά η Attica Bank - «Αλλάζω Συσκευή»: Ερχονται τα sms - Νέα καριέρα για τη Ραχήλ Μακρή

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι ξενοδόχοι, ενόψει της τουριστικής σεζόν του 2023, προκειμένου να προσελκύσουν προσωπικό. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που στρέφονται σε τρίτες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν πλέον συντεταγμένα και οι Ελληνες ξενοδόχοι (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων), οι οποίοι με επιστολή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, αιτούνται την απλούστευση των διαδικασιών μετάκλησης εποχικά εργαζομένων από τρίτες χώρες.

Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι ενέργειές τους θα αποδώσουν καρπούς το 2023. Μάλλον προς το 2024 θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα, όπως συζητείται στα πηγαδάκια.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι φέτος πάνω από 60 χιλιάδες θέσεις έμειναν κενές στα ξενοδοχεία…

 

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μετατίθεται για τον Ιανουάριο η προθεσμία υποβολής φακέλων για τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ που αφορά στη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η Αττικό Μετρό αποδέχθηκε το αίτημα παράτασης που υπέβαλαν εγχώριοι παίκτες που ενδιαφέρονται για το έργο, προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ περίπου, θέτοντας την 13η Ιανουαρίου ως ημερομηνία υποβολής προσφορών και την αποσφράγιση αυτών στις 20 Ιανουαρίου.

Το ΣΔΙΤ που αφορά τη λειτουργία και τη συντήρηση των 18 σταθμών της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός-Νέα Ελβετία), της επέκτασης προς Καλαμαριά (25ης Μαρτίου- Μίκρα), των σηράγγων, των σταθμών, τη λειτουργία του μετρό, το ενεργειακό κόστος αυτής και τη διαχείριση του συστήματος συλλογής κομίστρου εκτείνεται σε περίοδο 11 χρόνων.

Παρούσες δηλώνουν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ, αλλά και αρκετοί ξένοι όμιλοι, που μένει να φανεί αν θα συμπράξουν ή θα τοποθετηθούν αυτόνομα στον εν λόγω διαγωνισμό.

 

SSM: Θετική ανταπόκριση βρίσκει από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό η πρόταση των τραπεζών, για τη δημιουργία ενός κουμπαρά, τα κεφάλαια του οποίου θα επιδοτήσουν κατά 50% την αύξηση της μηνιαίας δόσης των στεγαστικών δανείων ευάλωτων νοικοκυριών.

Η στήλη πληροφορείται ότι η Φρανκφούρτη δεν προτίθεται να προβάλει αντιρρήσεις στο σχέδιο των τραπεζών καθώς το κόστος είναι μικρό. Ως εκ τούτου, μέχρι το ραντεβού της Τετάρτης με τον υπουργό Οικονομικών κάποια βασικά ζητήματα θα έχουν διευθετηθεί.

 

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Όλοι οι καλοί χωράνε. Ακόμη και η Ραχήλ Μακρή, οι πολιτικές θέσεις της οποίας την τελευταία δεκαετία είναι, αν μη τι άλλο, αμφιλεγόμενες.

Τοποθετήθηκε, μαθαίνει η στήλη, ως υπεύθυνη λογιστηρίου στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το γνωστό ΚΑΠΕ, που εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα τυπικά προσόντα μπορεί να τα έχει, αν δεν κάνουμε λάθος σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει μεταπτυχιακό στα τραπεζικά από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Αλλά το πώς «τρούπωσε» στο ΚΑΠΕ.

Μάλλον είναι μεγάλη η αγκαλιά της κυβέρνησης. Είναι καιρός να αφήνουμε απέξω ψηφοφόρους, έστω και από την (ακρο)δεξιά πολυκατοικία;

 

ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ: Θέμα ωρών είναι η έναρξη αποστολής των sms για την ενημέρωση των νέων επιλαχόντων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω, αλλάζω συσκευή». Είναι πολύ πιθανό ακόμη και σήμερα το απόγευμα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία, καθώς έχουν τακτοποιηθεί τα διαδικαστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενημερωθούν περίπου 137.000 δικαιούχοι που είχαν κάνει το καλοκαίρι αίτηση στο πρόγραμμα και ήταν επιλαχόντες.

Η ενίσχυση των πόρων τούς καθιστά τώρα δικαιούχους.

 

ATTICA BANK: Νέα συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου θα έχει αύριο Τετάρτη η τράπεζα, προκειμένου να οριστικοποιηθούν η στρατηγική μείωσης των NPEs, το business plan και το capital plan. Η σχετική προθεσμία της ΤτΕ για την κατάθεση capital και business plan λήγει την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση ως 490 εκατ. ευρώ αποφασίστηκε πρωθύστερα, ώστε να βγουν οι προθεσμίες και να οριστεί έκτακτη γενική συνέλευση για λήψη αποφάσεων περί ΑΜΚ, εξουσιοδότησης σε Δ.Σ. για έκδοση warrants, reverse split κ.ά., εντός του 2022. Όλα στο παρά τσακ…

Υ.Γ.: Ο e-ΕΦΚΑ ακούγεται ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην ΑΜΚ ως 473,3 εκατ. ευρώ, ασκώντας τα δικαιώματα που του αναλογούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v