Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2023

Υποκλοπές: Αλυσιδωτές πλέον οι εκρήξεις! - Εξτρα χρεώσεις από Skroutz - Προεκλογικό γκάζι στα τέλη Ι.Χ. με τον μήνα

Υποκλοπές: Αλυσιδωτές πλέον οι εκρήξεις! - Εξτρα χρεώσεις από Skroutz - Προεκλογικό γκάζι στα τέλη Ι.Χ. με τον μήνα

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Τη διάταξη για τα «τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα» προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε όπως κάθε χρονιά, πριν το Πάσχα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει πινακίδες να έχουν τη δυνατότητα ψηφιακής ανάκτησής τους.

Φέτος, η διάταξη δεν αποκλείεται να κατατεθεί νωρίτερα, γιατί, μην το ξεχνάμε, έρχονται και οι εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, το αργότερο από τον Απρίλιο οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πάρουν πίσω για ένα, δύο, τρεις ή όσους μήνες θέλουν τις πινακίδες τους, καταβάλλοντας τόσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών όσοι και οι μήνες της κυκλοφορίας. Ένας μήνας 1/12 των ετήσιων τελών, τρεις μήνες 3/12 και ούτω καθεξής.

Υ.Γ. Ηδη φέτος το υπουργείο Οικονομικών, με την παράταση της προθεσμίας εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας έως τις 28 Φεβρουαρίου, έχει κάνει δώρο δύο μήνες δωρεάν κυκλοφορίας των οχημάτων για όσους καταθέσουν φέτος πινακίδες.

 

P&G: Προσωπικό με ειδίκευση στα logistics ψάχνει η πολυεθνική. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα προσλάβει συνολικά περί τα 50 άτομα στα επόμενα 1-2 χρόνια, στο συντονιστικό κέντρο που ετοιμάζει στην Ελλάδα, το οποίο θα υποστηρίζει και τα 40 διανεμητικά κέντρα της πολυεθνικής στην Ευρώπη.

Η επένδυση, που ανακοινώθηκε σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου τον Δεκέμβριο αφορά αποκλειστικά ανθρώπινο δυναμικό, που θα εργάζεται κυρίως εξ αποστάσεως.

Ας σημειωθεί ότι το διανεμητικό κέντρο και η αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας στον Ασπρόπυργο έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις από τον πολυεθνικό όμιλο, για τον οποίο αποτελεί «πρότυπο». Αυτός φαίνεται ότι είναι ένας βασικός λόγος που επιλέχθηκε η Ελλάδα για την ανάπτυξη του hub.

Υ.Γ. Η Ελλάδα είχε ξαναβρεθεί πριν μια δεκαετία στο επίκεντρο της προσοχής του αμερικανικού ομίλου, όταν πειραματιζόταν με νέες τεχνολογίες για τη μελέτη της καταναλωτικής συμπεριφοράς. Το 2013, έχοντας αναπτύξει ήδη τέτοια κέντρα καινοτομίας σε Γερμανία και Μ. Βρετανία, επένδυσε και στην Ελλάδα. Το τρίτο κέντρο καινοτομίας της P&G λειτούργησε στο Μαρούσι. Σήμερα βέβαια δεν υπάρχει αυτή η δομή καθώς οι τεχνολογίες... ξεπεράστηκαν.

 

COURIER: Η Svuum είναι μια νέα εταιρεία -μεταξύ αυτών που τη χρησιμοποιούν είναι η Intersport και η Cosmos Sport-, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2021 ως ΙΚΕ και στο τέλος του 2022 μετατράπηκε σε ΑΕ.

Το ενδιαφέρον, εκτός από το γεγονός ότι ένας νέος παίκτης διεκδικεί μερίδιο από την πίτα, είναι οι μέτοχοί της. Tο 97% κατέχει η Svuum Holdings, ενώ το υπόλοιπο 3% ελέγχεται από τον Νικόλαο Βαρβαδούκα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Ν. Βαρβαδούκας είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη του εγχώριου λιανεμπορίου. Σήμερα κατέχει τη θέση του VP Brand & Customer στο Public Group ενώ πριν, για πέντε χρόνια, ήταν Chief Omnichannel Officer/ Board Member στην Cosmos Sport SA.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Svuum είναι ο επιχειρηματίας Παντελής Γεωργιάδης και μέλη του Δ.Σ. ο Σωτήρης Παππάς και η Μεξικανή Paulina Alday Perales.

 

SKROUTZ: Νέο έτος, νέοι στόχοι και… νέες χρεώσεις. Πριν από λίγες ημέρες, συνεργαζόμενα καταστήματα -ξεπερνούν τις 13.110- έλαβαν μήνυμα στον υπολογιστή τους. Και όχι, δεν ήταν σαν αυτό της γνωστής χολιγουντιανής ταινίας με τον Τομ Χανκς και τη Μεγκ Ράιαν. Οπως ενημερωθήκαμε, έκρυβε εκπλήξεις: όσα καταστήματα θέλουν να παραμείνουν στην πλατφόρμα, θα πρέπει να πληρώνουν και ετήσια συνδρομή, πέραν από τις χρεώσεις που καταβάλλουν ήδη.

Το κόστος ανέρχεται στα 400 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α) και η εξόφληση πρέπει να γίνει έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Εκτός από το «βασικό πακέτο», όσοι θέλουν, πληρώνοντας επιπλέον φυσικά, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τρία πρόσθετα πακέτα: Αξιοποίηση δεδομένων («Data & Insights»), εμπλουτισμένη προβολή καταστήματος («Brand Booster»), οικονομικά πακέτα («Smart Finance»).

Όμως τα νέα δεν σταματούν εδώ, σημειώνει πηγή της στήλης. Από την 1η Φεβρουαρίου το γνωστό marketplace προχωρά και σε αναπροσαρμογή (sic) του τιμοκαταλόγου του για συγκεκριμένες κατηγορίες.

Σήμερα οι εγγεγραμμένοι χρήστες αριθμούν 4,5 εκατ., οι Skroutz Plus συνδρομητές είναι 135 χιλ. και οι ημερήσιες παραγγελίες ξεπερνούν τις 45.000, με την πλατφόρμα να υποστηρίζει, στο μήνυμα που έστειλε στα συνεργαζόμενα καταστήματα, ότι με τους νέους εμπορικούς δρόμους που ανοίγει προς χώρες του εξωτερικού, η βάση των καταναλωτών θα διευρυνθεί περαιτέρω.

 

YΠΟΚΛΟΠΕΣ: Αλυσιδωτές και συνεχείς αποδεικνύονται, όπως αναμενόταν από τους νουνεχείς, οι «εκρήξεις» στο πολιτικό σκηνικό λόγω της υπόθεσης. Η σκληρή και απροκάλυπτη πλέον επίθεση χθες του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ενάντια στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και οι «προειδοποιήσεις» προς τον Αλέξη Τσίπρα ουδόλως αναμένεται να μεταβάλουν την πρόθεση του τελευταίου να ενημερώσει επισήμως σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, για τα ονόματα προβεβλημένων προσώπων της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας που βεβαιωμένα πλέον παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, με εισαγγελική έγκριση.

Κάτι τέτοιο όμως καθιστά σαθρή τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι αυτές τις δουλειές τις έκαναν «ρυπαρά δίκτυα», εν αγνοία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, εκτός αν μέλος αυτών των δικτύων ήταν και η εποπτεύουσα εισαγγελέας, η οποία δεν αποκλείεται πλέον να αναδειχτεί σε κομβικό πρόσωπο!

Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η υπόθεση παρακολουθείται από κοντά και από τις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, με όχι καλή διάθεση προς την κυβέρνηση.

Η στήλη έχει καυτηριάσει επανειλημμένα τον «στρουθοκαμηλισμό» των χειρισμών της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, που φαίνεται να οδηγεί πλέον σε ανοιχτό πόλεμο με το σύνολο της αντιπολίτευσης και όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε βαρύ πλήγμα της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.

Προφανώς από τα όσα συμβαίνουν, η κυβέρνηση δέχεται σοβαρό πλήγμα, κι αυτό επιβεβαιώνεται από τη «βουβή» κατάσταση έντασης και αγωνίας που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, άσχετα αν προσώρας δεν βγαίνει προς τα έξω.

Βασικότερο όμως θύμα της υπόθεσης είναι οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας, προς όφελος μόνο εκείνων που έχουν λόγους να χαίρονται από τον ευτελισμό τους.

ΥΓ: Χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα της αμετροέπειας που τείνει να κυριαρχήσει, οι έως και ανοίκειες επιθέσεις που δέχτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για τη συμμετοχή του σε εκδήλωση με τίτλο: «Μένουμε Ευρώπη; Υποκλοπές, Δικαιώματα και κράτος Δικαίου» (προφανώς λόγω και της γενικότερα σκληρά επικριτικής στάσης του στο όλο θέμα των υποκλοπών). Όλα μπορεί να τα δεχτεί κάποιος καλόπιστα, αλλά όχι ότι ο Βενιζέλος έγινε ξαφνικά… κρυπτοΣΥΡΙΖΑ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v