Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 26 2023

Υποκλοπές: Η εισαγγελέας Βλάχου και ο ξεχασμένος Κοντολέων - Διπλό «ιερό» σφυρί στο real estate - Δεν φτάνει το επίδομα… μαχαιριού

Υποκλοπές: Η εισαγγελέας Βλάχου και ο ξεχασμένος Κοντολέων - Διπλό «ιερό» σφυρί στο real estate - Δεν φτάνει το επίδομα… μαχαιριού

ΤΑΙΠΕΔ: Ένα ακόμη ακίνητο βγάζει προς αξιοποίηση το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Προχώρησε στην έναρξη διαγωνισμού για την πώληση οικοπέδου 27 στρεμμάτων στη Νέα Ηράκλεια της Χαλκιδικής.

Η 28η Μαρτίου έχει οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Στην επαναπροκήρυξη δύο ανοιχτών πλειοδοτικών διαγωνισμών για την πώληση ισάριθμων ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και βρίσκονται εντός του αστικού ιστού προχώρησε η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά σε κτίριο επί της οδού Αχαρνών, με τιμή εκκίνησης τα 1,8 εκατ. ευρώ. Το έτερο «ιερό» asset βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πλατεία Κολιάτσου και απαρτίζεται από 16 διαμερίσματα.

Εχει τιμή εκκίνησης το 1,3 εκατ. ευρώ.

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Η σκληρή πραγματικότητα προσγειώνει τα μεγαλεπίβολα σχέδια για ενεργειακή μετάβαση. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει το γεγονός πως η συμβολή των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου (των λεγόμενων «μαύρων καυσίμων») στα κέρδη του S&P 500 έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καθώς οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων ωθούν τον κλάδο σε κέρδη-ρεκόρ.

Η ενέργεια αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερο από το 10% των εκτιμώμενων καθαρών εσόδων του S&P 500, από 6,5% την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η τάση δεν θα αλλάξει. Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών θα παραμείνουν ισχυρά. Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν υποχωρήσει, εξακολουθούν να είναι υψηλότερες από ό,τι για μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας.

Ενας πόλεμος αρκεί για να έρθουν όλα ανάποδα...

 

ΕΡΓΑΣΙΑ: Ότι λείπουν «χέρια» από την τουριστική βιομηχανία, δηλαδή από τα ξενοδοχεία και τον κλάδο της εστίασης, δεν το λέμε εμείς, το έχουν επισημάνει οι αρμόδιοι φορείς. Εργατικά χέρια λείπουν και από τα χωράφια και το πρόβλημα, κατά την ταπεινή γνώμη της στήλης, θα διογκώνεται όσο περνάνε τα χρόνια.

Το πρόβλημα όμως δεν σταματά εδώ. Ελλειψη προσωπικού εντοπίζεται και σε έναν κλάδο που ενώ φαίνεται να συγκεντρώνει τα περισσότερα βιογραφικά, δεν βρίσκει κόσμο σε πόστα κρίσιμα. Πηγή της στήλης επισημαίνει ότι πολύ γνωστό σούπερ μάρκετ -και δεν είναι το μόνο- ψάχνει εναγωνίως για 30 εργαζόμενους για το τμήμα του κρεοπωλείου και δεν βρίσκει.

Για το συγκεκριμένο πόστο, που είναι από τα δύσκολα σε ένα σούπερ μάρκετ, παραδοσιακά οι αλυσίδες πληρώνουν και ένα έξτρα ποσό, γνωστό και ως «επίδομα μαχαιριού».

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Κι ενώ ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός τουρισμός είναι η έλλειψη εργαζομένων, με πάνω από 60.000 θέσεις απασχόλησης να μένουν κενές στα ξενοδοχεία το 2022, ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani/Ikos φαίνεται ότι βρήκε τη… συνταγή για να προσελκύσει εργαζομένους στον κλάδο.

Ετσι, λοιπόν, η διοίκηση του ομίλου, ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, προχώρησε στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Βάσει της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, προβλέπεται αύξηση αποδοχών σε ποσοστό 8% για το 2023 για όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, παλαιούς και νέους, που εργάζονται στα ξενοδοχεία του ομίλου Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα.

Παράδειγμα προς μίμηση, αν μη τι άλλο…

 

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Το γεγονός της ημέρας, πολιτικά και ουσιαστικά, ήταν η αποκάλυψη ότι για έναν υπουργό, δύο ανώτατα στελέχη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και τους λοιπούς αξιωματούχους, αποδεδειγμένα γίνονταν νομότυπες επισυνδέσεις, με απανωτές εγκρίσεις από την εποπτεύουσα εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου, επί μήνες ή και χρόνια. Τελεία και παύλα, που θα έλεγε και η αγαπητή Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία κόπτεται για το «Μένουμε Ευρώπη» του 2015, αλλά καμία θέση δεν έχει πάρει για το τρέχον θέμα των υποκλοπών. Θα πάρει ίσως τώρα;

Για να επιστρέψουμε όμως στα χθεσινά, το ότι ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα, προκαλεί στην καλύτερη περίπτωση σοβαρά ερωτήματα, για το ποιος έδινε τις σχετικές εντολές και γιατί εγκρίνονταν από την εισαγγελέα. Διότι, προφανώς, όταν πρόκειται για την παρακολούθηση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων ή εν ενεργεία υπουργού της κυβέρνησης, είναι αδιανόητο να υποθέσει και ο πιο καλοπροαίρετος ότι θα μπορούσε να διαταχθεί η παρακολούθησή τους από κάποιο «ρυπαρό κύκλωμα» ερήμην του επικεφαλής της ΕΥΠ, δηλαδή του κ. Παναγιώτη Κοντολέοντος και χωρίς σοβαρά στοιχεία. Αλλιώς θα έπρεπε να το κλείσουμε το μαγαζί και να πετάξουμε και τα κλειδιά!

Με τον οποίο όμως κ. Κοντολέοντα, όπως και με την κα Βλάχου, ουδείς ασχολείται (κατόπιν μάλιστα της επίσκεψης του κ. Κοντολέοντος στις Επιτροπές της Βουλής, στις οποίες επικαλέστηκε το απόρρητο).

Ουδείς, κατά τα φαινόμενα, περιλαμβανομένης και της δικαιοσύνης!

 

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΙΙ: Πολύ βαριά η καλογερική πλέον τόσο για τον εν ενεργεία υπουργό Κωστή Χατζηδάκη όσο και για τον εν ενεργεία αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Διότι η παρακολούθησή τους δεν αποτελεί πια «ενδεχόμενο», έστω και ισχυρό. Αποδείχτηκε και ήταν επίσημη, από την ΕΥΠ. Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι δεν γνώριζε και δεν είχε καμία ανάμειξη, θα προχωρήσουν σε μηνύσεις;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v