Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2023

MIG: Τα δύο σενάρια που «γράφει» το ταμπλό - Πρωτότυπο buyback από Μασούτη - Attica Group: Δημόσια πρόταση σε... κανέναν

MIG: Τα δύο σενάρια που «γράφει» το ταμπλό - Πρωτότυπο buyback από Μασούτη - Attica Group: Δημόσια πρόταση σε... κανέναν

ΜΙG: Συνεχίστηκε και χθες η μείωση του όγκου συναλλαγών, σε σημείο που πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα προσπάθεια απόκτησης μετοχών στο πλαίσιο ακτιβιστικής διαμάχης, με την τιμή να κλείνει ένα... καπίκι πάνω από την τιμή δημόσιας προσφοράς της Πειραιώς (0,218 έναντι 0,217 ευρώ). Και δεν είναι η πρώτη συνεδρίαση, έχουν προηγηθεί άλλες δύο. Τρίτωσε το φαινόμενο…

Τι σημαίνει αυτό; Είτε ότι η πλευρά Μάριου Ηλιόπουλου (φωτό) πέτυχε ήδη τους στόχους που είχε θέσει (με τις «παρένθετες… μητέρες» που γράφαμε χαριτολογώντας χθες;) είτε ότι εγκατέλειψε την προσπάθεια να αμφισβητήσει μετοχικά την κυριαρχία της Πειραιώς, οπότε θα στραφεί αποκλειστικά σε άλλα (νομικά προφανώς) μέσα, τα οποία δεν προϋποθέτουν την απόκτηση του 20% της εταιρείας.

Υπάρχει, τέλος, και η πιθανότητα να κυνήγησε απλώς για ένα διάστημα περαιτέρω αύξηση της τιμής προσφοράς της Πειραιώς (αφού την υποχρέωσε ήδη μια φορά να ανεβάσει το τίμημα), χωρίς να του «βγει».

Σήμερα ο κ. Ηλιόπουλος παραχωρεί συνέντευξη  Τύπου, με θέμα «τη χρηματοδότηση δράσεων για τη στήριξη της Υγείας και της Παιδείας, στα νησιά του Αιγαίου», είναι όμως βέβαιο ότι θα δεχτεί καταιγισμό ερωτήσεων περί MIG, Attica Group και ακτοπλοΐας γενικότερα.

Επειδή όμως, αν έχουμε καταλάβει καλά, του αρέσουν  και οι… πλάκες, το ζητούμενο είναι αν θα απαντήσει επί της ουσίας ή θα παραπέμψει στη συνέλευση της επόμενης εβδομάδας, χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του έστω και μερικώς.

 

ΑTTICA GROUP: Η υποχρεωτική δημόσια προσφορά στο 1,855 ευρώ προέκυψε νομίμως ως αποτέλεσμα της δημόσιας προσφοράς στη «μαμά» MIG και όπως είχαμε γράψει ότι θα συμβεί, πριν εννιά μέρες, κινείται πολύ χαμηλότερα από την τρέχουσα τιμή της μετοχής, δηλαδή τα 2,34 ευρώ, κι ακόμη πιο χαμηλά σε σχέση με την τιμή της υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς, που θα πρέπει να καταθέσει η STRIX όταν πάρει τον έλεγχο της εταιρείας (πάνω από τα 2,5 ευρώ, με βάση την  αποτίμηση στην οποία θα αγοράσει από τη ΜIG, ποσοστό 79,38%.)

Με αυτά τα δεδομένα, πρόκειται για σπάνια περίπτωση δημόσιας προσφοράς, που στην πράξη δεν είναι ελκυστική για κανέναν μέτοχο!

Σκέτη… αγγαρεία.

 

ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ: Κινητικότητα υπάρχει, όπως μαθαίνει η στήλη, στην τυροκομική επιχείρηση Ήπειρος συμφερόντων της οικογένειας Παντελιάδη. Συνδέεται με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ήπειρος να εκδώσει κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 6,4 εκατ. ευρώ.

Η είδηση είναι ότι οι ομολογίες που θα εκδοθούν, θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση σε επενδυτές το αργότερο μέχρι τις 20 Απριλίου.

 

ΗΠΕΙΡΟΣ: Σε άλλα νέα, ο τυροκομικός παραγωγικός βραχίονας της οικογένειας Παντελιάδη ετοιμάζεται να υλοποιήσει επένδυση για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας παραγωγής προϊόντων γάλακτος που διατηρεί η εταιρεία στον Αμμότοπο Άρτας.

Η εν λόγω επένδυση έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο.

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ: Προκειμένου να αποφύγει την εύλογη «αδράνεια» των εκλογών, η ηγεσία του ΥΠΟΜΕ «τρέχει» τον μεγάλο διαγωνισμό παραχώρησης για το μεσαίο και «βαρύτερο» τεχνικά και οικονομικά σκέλος του σπονδυλωτού ΒΟΑΚ.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση τεχνικών και οικονομικών προσφορών από τα προεπιλεγέντα σχήματα και εταιρείες του διαγωνισμού ορίστηκε η 31η Μαρτίου.

Δεδομένου ότι τα τεύχη δημοπράτησης παραδόθηκαν μόλις τον Δεκέμβριο του 2022 στους ενδιαφερόμενους, όλες οι εταιρείες κινούνται μέσα σε ασφυκτικό περιθώριο χρόνου, προκειμένου να καταρτίσουν πρόταση.

Πέρα από τη βούληση της κυβέρνησης, θυμίζουμε πως το έργο, εφόσον λαμβάνει μερική χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης, έχει ήδη τεθεί σ’ ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ο προϋπολογισμός του τμήματος Χανιά-Χερσόνησος εκτιμάται στο 1,3 δισ. ευρώ και αποτελεί την τελευταία μεγάλη παραχώρηση με κατασκευαστικό αντικείμενο στη χώρα. Οι όμιλοι που έχουν προεπιλεγεί για το έργο είναι οι Άκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Άβαξ, και η κοινοπραξία Vinci-Μυτιληναίος-Intertoll.

 

ΜΑΣΟΥΤΗΣ: Ένα μάλλον πρωτότυπο buyback αποφάσισε η αλυσίδα super market Διαμαντής Μασούτης. Η έκτακτη γενική συνέλευση της 10ης Φεβρουαρίου ενέκρινε την πρόταση του Δ.Σ για την απόκτηση ιδίων μετοχών, που αντιστοιχούν στο 0,40% του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου. Ήτοι... 2.050 μετοχές.

Ποιον εξυπηρετεί η εν λόγω επαναγορά δεν αναφέρει η εταιρεία. Μήπως θα έπρεπε, αν είναι συνδεδεμένο μέρος;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v