Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2023

ΤΕΝΕΡΓ: Επαφές και... μπικικίνια - Tips για Attica Bank - Κλειστό γεύμα της Mytilineos με investment bankers

ΤΕΝΕΡΓ: Επαφές και... μπικικίνια - Tips για Attica Bank - Κλειστό γεύμα της Mytilineos με investment bankers

ΑΤΤΙCA BANK: Όπως έγραψε το Εuro2day.gr χθες, το βασικό structure της συμφωνίας που προτείνει η Thrivest περιλαμβάνει συγχώνευση με τη «νέα» Παγκρήτια το 2024. Το σχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στους stakeholders, βασικότερος των οποίων είναι το ΤΧΣ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα είναι «μέλι γάλα». Υπάρχει το θέμα του πώς και πότε θα μπει στην επικείμενη αύξηση η Τhrivest και τι εύρος θα έχει εφεξής ο μετοχικός, και όχι μόνο, ρόλος του ΤΜΕΔΕ. Μια λύση που αποφεύγει τη μεταβίβαση υφιστάμενων μετοχών μαθαίνουμε ότι έχει ρίξει στο τραπέζι ο Γιάννης Στουρνάρας, αλλά πρέπει να συζητηθούν οι… μεταβλητές της.

Το ότι η μετοχή συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα στρατόσφαιρας πάντως, ατρόμητη από την όποια αντίδραση Κεφαλαιαγοράς και Χρηματιστηρίου, εξακολουθεί, λένε πηγές που γνωρίζουν, να εκνευρίζει σφόδρα το εφοπλιστικό τρίδυμο.

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κλειστό γεύμα με αναλυτές και εκπροσώπους ξένων επενδυτικών τραπεζών είχε χθες η διοίκηση της Μυτιληναίος.

Μάθαμε ότι παρόντα ήταν στελέχη από BNP, Barclays, Deutsche Bank, Morgan Stanley και Citigroup.

  

ΑΠΕ: Εικόνα ιδιαίτερα έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον τομέα ΑΠΕ από πλευράς ξένων επενδυτών έδωσε, χθες, η PriceWaterhouseCoopers (PwC), κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ετήσιας μελέτης για εξαγορές-συγχωνεύσεις.

Η ελεγκτική εταιρεία, με ιδιαίτερα δραστήριο τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών, επισήμανε ότι ΑΠΕ και τουρισμός παραμένουν οι πιο «καυτοί» επενδυτικά κλάδοι της εγχώριας οικονομίας. Προς το παρόν, βέβαια, έχουμε καιρό να δούμε συναλλαγή, ενώ εν εξελίξει διαπραγματεύσεις έχουν στολάρει, υπό το βάρος -και- της ανόδου κόστους χρήματος, που μετακίνησε… γκολπόστ, όσον αφορά σε χρηματοδότηση και επιδιωκόμενο IRR.

Αντίστοιχη εικόνα έχουν και τραπεζικά στελέχη, τα οποία, πάντως, σημειώνουν ότι αν η κυβέρνηση λάμβανε μέτρα για να ξεκαθαρίσει την… ήρα από το στάρι, μεταξύ όσων έχουν λάβει όρους σύνδεσης για αιολικά/φωτοβολταϊκά πάρκα, η δυναμική εξαγορών/συγχωνεύσεων θα ανατροφοδοτούνταν.

Υ.Γ.: Στον τουρισμό αναμένονται ανακοινώσεις για δύο συναλλαγές. Η μία εξ αυτών άμεσα.

 

ΤΕΝEΡΓ: Συνεχίζονται κανονικά οι επαφές με τη First Sentier, λένε οι πηγές μας, ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο (!) προκειμένου να κλείνουν εκκρεμότητες, μετά το σύντομο όπως αποδείχτηκε… μουσικό διάλειμμα ανάμιξης της Μacquarie. Τα θέματα χρηματοδότησης του αγοραστή όμως δεν έχουν ακόμη κλείσει, λένε οι «σμπίροι» μας στις ελληνικές τράπεζες.

Οπότε τα... μπικικίνια δεν είναι ακόμη πάνω στο τραπέζι.

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΚΟΥΤΡΑΣ: Εξαιρετικά λιγομίλητες, τουλάχιστον... επισήμως, παραμένουν οι δύο πλευρές (με τον κ. Κούτρα ως γνωστόν είναι και η Wade Adams) που διαπραγματεύονται για την ΑΚΤΩΡ, ένα deal η βιωσιμότητα του οποίου αμφισβητείται πλέον ευρύτατα από την υπόλοιπη αγορά, με τη βοήθεια και της πληθώρας αρνητικών δημοσιευμάτων.

Εμείς θα επιμείνουμε ότι αμφότεροι δεν έχουν πολλά περιθώρια για τρίτες «καλές λύσεις», αν ναυαγήσει η συναλλαγή. Μάλλον θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν τους διακηρυγμένους σχεδιασμούς τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το deal θα προχωρήσει.

Υ.Γ. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές όσον αφορά το μείζον ζήτημα μεταβίβασης των εγγυήσεων της Ελλάκτωρ για την Άκτωρ προς την ενδιαφερόμενη κοινοπραξία Adamas - Wase Adams, δεν επιβεβαιώνεται κανένα επίσημο ή ανεπίσημο αίτημα ούτε από την πλευρά του πωλητή ούτε από την πλευρά του αγοραστή. Κοινώς δεν έχει ζητηθεί και δεν είναι γνωστό στις τράπεζες αν υπάρχει συγκεκριμένη ενδιάμεση συμφωνία για τη μεταβίβαση του waiver.

 

CARDLINK: Επιθετική εμπορική πολιτική εφάρμοσε η Worldline, μετά την απόκτηση του 92,5% της Cardlink (σ.σ. το υπόλοιπο 7,5% διατήρησε ο Γ. Δρυμιώτης μέσω της Aldedge Holding). 

Το 2021 οι πωλήσεις εμπορευμάτων (σ.σ. POS) εκτοξεύτηκαν, ανερχόμενες σε 7,46 εκατ. ευρώ από 1,05 εκατ. ευρώ το 2020.

Η θετική επίδραση της παραπάνω πολιτικής αποτυπώθηκε στα έσοδα από υπηρεσίες της περσινής χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v