Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2023

ΤΕΜΠΗ: Το Δημόσιο ως… αποζημίωση - Skroutz: Το «χαράτσι» διώχνει μαγαζιά - Lamda: Οι εισπράξεις, τα στοιχήματα και τα ρετιρέ

ΤΕΜΠΗ: Το Δημόσιο ως… αποζημίωση - Skroutz: Το «χαράτσι» διώχνει μαγαζιά - Lamda: Οι εισπράξεις, τα στοιχήματα και τα ρετιρέ

ΤΕΜΠΗ: Oυδείς έχει, υποθέτουμε, την παραμικρή αντίρρηση να αποζημιωθούν πλουσιοπάροχα τα θύματα και οι οικογένειες που επλήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οποιαδήποτε αποζημίωση μπορεί να γιατρέψει την οδύνη τους.

Ανάμεσα ωστόσο στα 11 μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών η κυβέρνηση υπάρχει και ένα που φαίνεται, αν μη τι άλλο, αταίριαστο, ακόμη περισσότερο για εκείνους που υφίστανται την απώλεια, εξαιτίας των γνωστών παθογενειών του δημόσιου τομέα, τόσο στην κορυφή όσο και στη βάση του.

Διαβάσαμε συγκεκριμένα ότι «δίνεται το δικαίωμα διορισμού στον Δημόσιο Τομέα για ένα μέλος των οικογενειών των θανόντων, έως και β’ βαθμού συγγένειας. Δικαίωμα διορισμού έχουν και τα πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή/και υπέστησαν μόνιμη αναπηρία άνω του 50%. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον σύζυγο ή στα τέκνα, ή άλλως σε έναν από τους γονείς ή σε ένα από τα αδέλφια τους».

Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι κι όμως, ακόμη και σε αυτή τη συγκεκριμένη τραγική συγκυρία, τους αποζημιώνουμε με «δικαίωμα διορισμού» στο Δημόσιο;

 

LAMDA: Η έναρξη των εισπράξεων για το project Ελληνικού αποτελεί θετική εξέλιξη, σύμφωνα με την αγορά, μετά από μια διετία κυοφορίας, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν αλλεπάλληλες διαψεύσεις προσδοκιών, εξαιτίας άκαιρων, όπως αποδείχθηκε, υποσχέσεων.

Η Ελληνικό ΑΕ, 100% θυγατρική της Lamda, ανακοίνωσε εισπράξεις 214 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 148 εκατ. ευρώ αφορούν σε προκαταβολές, οι οποίες δίνονται με την υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης, για 19 οικόπεδα βιλών (77 εκατ. ευρώ) και 127 διαμερίσματα Riviera Tower (71 εκατ. ευρώ).

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, η Lamda, υπό τον Οδ. Αθανασίου (φωτ.), έχει «κλειδώσει» (σ.σ. εκτός και αν ενεργοποιηθούν ακυρωτικές ρήτρες) την είσπραξη επιπρόσθετων 77 εκατ. ευρώ για οικόπεδα βιλών (σ.σ. το υπόλοιπο 50%) καθώς και 284 εκατ. ευρώ για τα 127 διαμερίσματα (σταδιακά, με βάση την πρόοδο των εργασιών).

Μένουν άλλα 9 οικόπεδα για βίλες. Για τα 7 εξ αυτών η Ελληνικό έχει πάρει καπάρο και εκτιμά ότι θα υπογράψει συμβάσεις αγοραπωλησίας μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Τα άλλα δύο ψάχνουν αγοραστή.

Όσον αφορά στα διαμερίσματα του Riviera Tower, μένουν 42 (σ.σ. περίπου 20.000 τ.μ). Για τα 27 εξ αυτών υπάρξει κράτηση. Τα υπόλοιπα 15 είναι τα ρετιρέ του ουρανοξύστη, για τα οποία η Ελληνικό δεν έχει κάνει συμφωνίες. Από το σύνολο των 42 διαμερισμάτων, η Ελληνικό θα πρέπει να εισπράξει 265 εκατ. ευρώ για να επιτύχει τον στόχο εσόδων 620 εκατ. ευρώ από τον Riviera Tower.

Δύσκολος στόχος αλλά όχι ανέφικτος.

 

ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Με τζίρο 43 εκατ. ευρώ και υποχώρηση των περιθωρίων έκλεισε το 2022 η εταιρεία που εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη Motor Oil. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4,8 εκατ. ευρώ (4,87 εκατ. ευρώ το 2021) και τα καθαρά διαμορφώθηκαν σε 3,6 εκατ. ευρώ (3,5 εκατ. ευρώ 2021).

Οι εμπορικές απαιτήσεις μειώθηκαν σε 7,4 εκατ. ευρώ από 9,4 εκατ. ευρώ το 2021 και τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν σε 3,3 εκατ. ευρώ από 0,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2021.

 

SKROYTZ: Η στήλη σάς είχε ενημερώσει έγκαιρα για τις νέες χρεώσεις και την ετήσια συνδρομή των 400 ευρώ προ ΦΠΑ.

Σαράντα ημέρες μετά το email που έστειλε η Skroutz στα συνεργαζόμενα καταστήματα, τα απαντητικά μηνύματα προς την πλατφόρμα δεν είναι ενθαρρυντικά. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν αποχωρήσει αυτοβούλως ή βρέθηκαν εκτός της πλατφόρμας επειδή δεν πλήρωσαν την ετήσια συνδρομή, περισσότερα από 800 καταστήματα. Ετσι, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ο αριθμός των καταστημάτων ήταν 12.297 από τα 13.110 στα τέλη Ιανουαρίου.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα τα καταστήματα που βρίσκονται στην πλατφόρμα είναι ακόμα λιγότερα, κάτω από τις 10.000.

Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μέχρι και πριν από λίγες ημέρες τον αριθμό των συνεργαζόμενων καταστημάτων μπορούσε να τον δει κάποιος μέσω της πλατφόρμας.

Πλέον αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v