Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2023

Δανειστής της Dimand η... Εθνική Ασφαλιστική - Ράμμος και υποκλοπές «part 2» - Πολιτική οπερέτα με Βαρουφάκη και ελιγμούς Κασιδιάρη

Δανειστής της Dimand η... Εθνική Ασφαλιστική - Ράμμος και υποκλοπές «part 2» - Πολιτική οπερέτα με Βαρουφάκη και ελιγμούς Κασιδιάρη

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Την επανεμφάνιση των υποκλοπών στο προσκήνιο φαίνεται ότι φοβούνται ορισμένοι κύκλοι. Χθες το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» δημοσίευσε ρεπορτάζ, κατά τις πληροφορίες του οποίου ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος (φωτ.) σχεδιάζει κλήση σε απολογία του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, καθώς και των υπευθύνων της πλατφόρμας gov. gr, «προκειμένου να εκθέσει την κυβέρνηση».

Τον μεν πρώτο επειδή δεν του έχει στείλει στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, τα οποία έχει ζητήσει, τους δε υπόλοιπους προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες της Ελληνοαμερικανίδας Άρτεμις Σίφορντ.

Προφανώς δεν γνωρίζουμε εάν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν ή όχι. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι… 25 μέρες νωρίτερα, υπήρχε σχεδόν πανομοιότυπο, επί της ουσίας, δημοσίευμα στα parapolitika.gr, χωρίς το σκέλος για την κα Σίφορντ.

Οπότε μάλλον πρόκειται για «προειδοποιητικά σήματα» προς τον πρόεδρο της Αρχής.

Γενικότερα πάντως, πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «πολιτικά μαγειρεία» εκτιμούν ότι το θέμα των υποκλοπών πρόκειται να αναζωπυρωθεί μέσα στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, με Ράμμο ή χωρίς…

 

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Καμία εντύπωση δεν προκαλούν στη στήλη οι πληροφορίες ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης θα κατεβάσει στις εκλογές το κόμμα Έλληνες. Το αντίθετο θα ήταν το παράξενο. Πρώτον, διότι εάν δεν κατέβει και άρα δεν αποκλειστεί το κόμμα από τον Άρειο Πάγο, δεν επέρχεται πλήρως και η «ηρωοποίησή» του στο κοινό που τον ακολουθεί. Δεύτερον, υποθέτουμε, διότι ο αποκλεισμός του κόμματος Έλληνες με υποψήφιο τον ίδιο, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να συνοδευτεί από μπλόκο στο κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Και ο νοών νοείτο...

Το ενδιαφέρον σε αυτό το πλαίσιο είναι επίσης ότι το τελευταίο διάστημα, περίπου 15 ημέρες, οι οργανωμένοι μηχανισμοί του Κασιδιάρη προς τα έξω (αυτοί, ντε, στο youtube και αλλού, που ουδείς αρμόδιος είχε πάρει χαμπάρι μήνες και μήνες, ενώ έκαναν πάρτι) έχουν προσωρινά σιγήσει. Προκειμένου να διευκολύνουν τους… ελιγμούς, εικάζουμε.

Υ.Γ. Το τοπίο εν μέρει θα ξεκαθαρίσει σήμερα, καταληκτική ημερομηνία για να υποβάλουν τα κόμματα όνομα και έμβλημα για τις προσεχείς εκλογές.

 

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η υπερπροβολή του σχεδίου... Δήμητρα δείχνει (όπως και όλα σχεδόν τα προηγούμενα επεισόδια αυτής της προεκλογικής περιόδου) ότι δύσκολα θα υπάρξει σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση. Ο ίδιος βέβαια ο Γιάνης έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος για τη... διαφήμιση. Το ομολόγησε άλλωστε πλαγίως λέγοντας, «Τρομάξτε κι άλλο, έχουμε και τον Οδυσσέα, το σχέδιο που σώζει τα σπίτια του κόσμου».

Ζούμε μια πολιτική οπερέτα.  

 

ΟΠΕ: Η στήλη θα σας γυρίσει αρκετά πίσω αλλά αξίζει τον κόπο. Τον Φεβρουάριο του 2014, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4242/2014, με τον οποίο συστάθηκε το Enterprise Greece και τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση από τις 31 Μαρτίου του 2014 ο «Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου ΟΠΕ Α.Ε.».

Εννέα χρόνια μετά, η εκκαθάριση του Οργανισμού δεν έχει ολοκληρωθεί. Αντιθέτως στις 28 Μαρτίου παρατάθηκε η ημερομηνία ολοκλήρωσης του χρόνου εκκαθάρισης του ΟΠΕ κατά 2 μήνες, ήτοι έως τις 31 Μαΐου του 2023!

 

ΖΕΠΟΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Με εμπειρία σε μεγάλα επιχειρηματικά deals -στον βαθμό που να αναγνωρίζει ως βασικούς ανταγωνιστές τους μεγάλους ελεγκτικούς οίκους- η δικηγορική φίρμα Ζέπος-Γιαννόπουλος εκτιμά ότι προσώρας η επενδυτική όρεξη «παραμένει 100%» ακόρεστη κυρίως για εξαγορές και δευτερευόντως για green field επενδύσεις. Βασική μετατόπιση, όπως υποστήριξαν οι επικεφαλής της νομικής φίρμας, είναι πως τα επερχόμενα deals δεν αφορούν distressed assets και διαθέτουν περισσότερο αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Ως προς τους τομείς ενδιαφέροντος, πέρα από αποκρατικοποιήσεις, τον ενεργειακό κλάδο, τα ακίνητα, τον τουρισμό και τα τρόφιμα, στο κάδρο των hot τομέων συνεχίζει να είναι η τεχνολογία αλλά και ένας κλάδος- έκπληξη: αυτός της εκπαίδευσης

Η αναφορά χτύπησε καμπανάκι και συνδέθηκε με το πρόσφατο deal της BC Partners για την εξαγορά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για αναθεώρηση του άρθρου 16, αλλά ο κ. Γιαννόπουλος έβαλε στη συζήτηση ένα ευρύτερο πλαίσιο.

Σημείωσε πως το ζήτημα της εκπαίδευσης αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τον μέσο πολίτη, όταν το ίδιο το προϊόν δεν έχει καταφέρει να αρθεί στο ύψος των απαιτήσεων. Άρα, η ζήτηση υπάρχει, οπότε και η προσφορά πρέπει να ανταποκριθεί.

Οι εκτιμήσεις όσον αφορά την επενδυτική δραστηριότητα στον τομέα της εκπαίδευσης δεν περιορίζονται, δε, κατά τον ίδιο, στα ιδιωτικά ΑΕΙ αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της εκπαίδευσης, από πρωτοβάθμια έως τη δημιουργία κοιτίδων έρευνας…

 

DIMAND-ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας των δύο εταιρειών, όπως αναφέρει η Dimand στις οικονομικές καταστάσεις 2022, η Εθνική Ασφαλιστική κάλυψε εξ ολοκλήρου, στις 28 Μαρτίου, έκδοση ομολογιακού δανείου της Dimand, ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Η διάρκεια του ομολογιακού ανέρχεται σε 3 χρόνια, ενώ επιβαρύνεται με σταθερό επιτόκιο 8%. Τα κεφάλαια της έκδοσης θα κατευθυνθούν για την κάλυψη αναγκών της Dimand σε κεφάλαιο κίνησης ή για κάλυψη επενδύσεων.

Το ερώτημα, βεβαίως, είναι τι ακριβώς αφορά η «ευρύτερη συνεργασία» μεταξύ των δύο πλευρών.

 

ALLWYN-CAMELOT LS GROUP: Στα χέρια της Allwyn, μεγαλομετόχου της ΟΠΑΠ, πέρασε στις αρχές Μαρτίου η Camelot Lottery Solutions Group, η οποία διαχειρίζεται τη λοταρία της πολιτείας του Ιλινόις.

Έτσι, Allwyn και Intralot αποκτούν δεύτερο σημείο συνεργασίας, μετά την Ελλάδα, καθώς η Intralοt διαθέτει σύμβαση για την προμήθεια και λειτουργία συστημάτων τυχερών παιχνιδιών με τη λοταρία του Ιλινόις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v