Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 1 2023

Τράπεζα Θεμάτων: Η «γιγάντια» επίθεση που ΔΕΝ έγινε! - Η Ζωή και οι... ληστές τραπεζών - Lamda: Μοιράζει δωρεάν ίδιες μετοχές

Τράπεζα Θεμάτων: Η «γιγάντια» επίθεση που ΔΕΝ έγινε! - Η Ζωή και οι... ληστές τραπεζών - Lamda: Μοιράζει δωρεάν ίδιες μετοχές

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: Έτσι, για να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας. Στο site του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου (φωτό), υπάρχει ειδική σελίδα, με τίτλο «Θέλω να συστηθώ», στην οποία οι φίλοι του καλούνται να δηλώσουν «επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες στο κίνημα». Από χειριστές Η/Υ και πρακτικογράφους, μέχρι… ληστές τραπεζών!

Ναι, καλά διαβάσατε, κάποιος συνεργάτης της αποφάσισε προφανώς να κάνει λίγη πλάκα, βάζοντας ανάμεσα στις διαθέσιμες  δεξιότητες και το «Ληστής τραπεζών». Είπαμε, επαναστάτρια η Ζωή αλλά όχι τόσο που να ψάχνει την οικονομική ενίσχυση του κινήματος στις... ληστείες, όπως συνέβη στο παρελθόν με επαναστατικές οργανώσεις ανά τον κόσμο.

Η φωτογραφία για να το δείτε και εσείς με τα μάτια σας.

Το θέμα εχθές έγινε viral, με την ίδια να τοποθετείται, κάνοντας λόγο για μια... χιουμοριστική (sic) επιλογή με στόχο να γίνει γνωστή η σελίδα του κόμματος. 

Το κατά πόσο κάτι τέτοιο αποτελεί θεμιτή πρακτική για ένα κόμμα που υποθέτουμε ότι θέλει να το παίρνουν στα σοβαρά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο!   

 

 

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Η μάλλον αιφνιδιαστική μείωση του πληθωρισμού στην Ισπανία, τη Γερμανία, αλλά και τη Γαλλία, σε συνδυασμό με τα δύο τρίμηνα βιομηχανικής ύφεσης στην πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης, δημιουργεί κάποιες προσδοκίες χαλάρωσης της πολιτικής της ΕΚΤ ως προς τη μελλοντική αύξηση των επιτοκίων.

Στο ίδιο αποτέλεσμα συντείνει το ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για ταχύτατη ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας μετά την έξοδο από τα lockdown, εξέλιξη που θα οδηγούσε σε νέα έκρηξη στις τιμές πρώτων υλών.

Σήμερα θα μάθουμε τον πληθωρισμό σε επίπεδο ευρωζώνης...

 

REBALANCING: Χρόνια πίσω πρέπει να γυρίσει κανείς για να βρει συνεδρίαση που η Autohellas έκανε συναλλαγές 8,1 εκατ. ευρώ (πάνω από 568 χιλιάδες κομμάτια). Το έπραξε χθες, επ’ αφορμή της αναδιάρθρωσης των δεικτών του MSCI καθώς ο τίτλος εντάσσεται από αύριο στον Small Cap. Κλείσιμο στα 14,38 ευρώ με οριακή άνοδο.

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που επίσης εντάσσεται στον Small Cap, «περιορίστηκε» σε κάτι πάνω από 1 εκατομμύριο τεμάχια, με την αξία των συναλλαγών στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Αμφότερες πάντως είναι σε πολυετή υψηλά! 

 

ΑΝΕΜΟΣ: Δανεισμό ύψους 400 εκατ. ευρώ θα έχει η Άνεμος RES (πρώην κλάδος ΑΠΕ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) μετά την απορρόφηση της Άνεμος RES Holdings, της εταιρείας ειδικού σκοπού που ελέγχει το 100% του μετοχικού της κεφαλαίου. Στις 31 Μαρτίου η Holdings είχε δανεισμό 310 εκατ. ευρώ.

Η συγχώνευση, για απλοποίηση δομής, θα διενεργηθεί με απορρόφηση του οχήματος ειδικού σκοπού από την εταιρεία με την παραγωγική δραστηριότητα και τις ταμειακές ροές (Άνεμος). Ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού η 31η Δεκεμβρίου 2022.

Με δεδομένο ότι το 100% της Άνεμος ανήκει στην Άνεμος RES Holdings και η σχέση ανταλλαγής ορίστηκε στη 1 νέα μετοχή της Άνεμος για κάθε 1 νέα μετοχή της απορροφώμενης Holdings, τα μετοχικά ποσοστά δεν μεταβάλλονται. Ήτοι, μετά τη συγχώνευση, η Mοtor Oil Renewable Energy (MORE) θα κατέχει το 75% και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ το 25%.

 

LAMDA: Την έγκριση δύο προγραμμάτων δωρεάν παροχής ιδίων μετοχών σε στελέχη και προσωπικό του ομίλου εισηγείται το ΔΣ της εισηγμένης στη γενική συνέλευση των μετόχων που συγκλήθηκε για την 21η Ιουνίου.

Το πρώτο πρόγραμμα επιτρέπει στον δικαιούχο να λάβει μέρος του ετήσιου bonus, μέσω πιστοποιητικών για δωρεάν παροχή ιδίων μετοχών, τα οποία θα ενσωματώνουν τον αριθμό μετοχών που δικαιούται. Οι δωρεάν μετοχές θα πιστωθούν, κατά την περίοδο μεταξύ 15 με 31 Δεκεμβρίου 2023. Η ανώτατη αξία των μετοχών, που μπορούν να διανεμηθούν εντός του 2023, δεν θα ξεπερνά σε αξία τα 7 εκατ. ευρώ. Τιμή αναφοράς ανά δωρεάν μετοχή τα 5,67 ευρώ. Ο συνολικός αριθμός μετοχών προς διανομή ανά έτος και για όσο διαρκεί το πρόγραμμα δεν θα υπερβαίνει το 5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Lamda.

Το δεύτερο πρόγραμμα επιβράβευσης/κινητροδότησης έχει 6ετή διάρκεια. Μέσω αυτού θα διατεθούν δωρεάν, εφόσον εγκριθεί από τους μετόχους, ως 8.250.000 ίδιες μετοχές (4,7% του μετοχικού κεφαλαίου). Με ημερομηνία αναφοράς την 7η Μαρτίου 2023 απονέμεται σε κάθε δικαιούχο ένας θεωρητικός αριθμός ιδίων μετοχών, σε τιμή αναφοράς τα 5,95 ευρώ.

Δικαιούχοι και των δύο προγραμμάτων θα είναι, σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης, στελέχη «Α» και «Β» της διοίκησης καθώς και επιπλέον 10 στελέχη, κατόπιν ad hoc έγκρισης του CEO, μετά από διαβούλευση με τα μέλη του Δ.Σ.

Στο δεύτερο πρόγραμμα (restricted stock units) όσα στελέχη εργάζονταν στον όμιλο ως την 31η Δεκεμβρίου 2022 θα λάβουν το 50% των μετοχών. Ένα 30% του προγράμματος καθορίζεται από τον CEO, κατόπιν διαβούλευσης με το Δ.Σ.

Εννοείται ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών για άλλα δύο έτη. Κατώτατη τιμή το 0,30 ευρώ και ανώτατη τα 14 ευρώ.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ: Πάρα πολλά γράφηκαν και ειπώθηκαν για την «πρωτόγνωρου μεγέθους» επίθεση που δέχτηκε από «χάκερ» στις μέρες εξετάσεων για τους μαθητές Λυκείου. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικευμένα στελέχη της αγοράς, τέτοιας έκτασης και έντασης επίθεση έπρεπε να έχει καταγραφεί -στα στοιχεία «κυκλοφορίας» του ελληνικού Ιnternet- αλλά και να έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, ακριβώς λόγω του μεγέθους που υποτίθεται ότι είχε.

Μόνο που φαίνεται ότι τίποτε από τα δύο δεν συνέβη!

Κατά συνέπεια, η όποια επίθεση ήταν μάλλον περιορισμένης κλίμακας αλλά… «φούσκωσε» με δηλώσεις, για να μη φανεί ακριβώς πόσο διάτρητα και απροετοίμαστα ήταν τα εμπλεκόμενα κρατικά συστήματα υποδομής!

Μεταφέρουμε στη συνέχεια το ακριβές σχόλιο υψηλόβαθμου στελέχους της σχετικής αγοράς, στις εγκαταστάσεις του οποίου εδρεύει σειρά μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών. Ανωνύμως, διότι δεν έχει καμία διάθεση να μπλέξει με πολιτικές αντεγκλήσεις σε προεκλογική περίοδο, οπότε το σεβόμαστε. Τα στοιχεία του πάντως είναι στη διάθεση του Εuro2day.gr.

«Τα παρακάτω διαγράμματα είναι η συνολική εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση στα δίκτυα του GRNET τις τελευταίες 7 και 30 ημέρες από το δημόσια αναρτημένο σύστημα επιτήρησης του ΕΔΥΤΕ (σ.σ. όπου είναι ανεβασμένη και η πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων), που βρίσκεται στη διεύθυνση  https://mon.grnet.gr/rg/268951/details/

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπήρχε καμία σημαντική μεταβολή στη συνηθισμένη κίνηση που κάνει καθημερινά ένα peak στα 30 GBps και τα Σαββατοκύριακα που δεν λειτουργεί η πλειοψηφία του δημόσιου τομέα, στα 10 GBps. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και να υπήρχε κάποια επίθεση, σίγουρα δεν ήταν της έντασης που ισχυρίζονται οι αρμόδιοι φορείς.

Για να καταλάβει κανείς το νούμερο που παρουσιάστηκε, δλδ 165.000.000 connection/second, αξίζει να αναφέρουμε ότι ιστορικά, μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχουν γίνει, είναι αυτή του github το 2018 με 126.000.000 requests / second και δημιούργησε κίνηση 1.2 TBps (1200 GBps).

Είναι προφανές ότι αν υπήρχε τέτοιας κλίμακας επίθεση, θα είχε αναφερθεί από όλους τους διεθνείς οργανισμούς κυβερνοασφάλειας και θα είχε δημοσιευθεί σε όλα τα διεθνή μέσα. Με την κίνηση αυτή θα αναμέναμε να δούμε στους routers του grnet κίνηση μεγαλύτερη από 1.4 ΤBps (1400 GBps), αριθμός που δεν έχει καμία σχέση με τα 30 GBps που αναφέρει το ίδιο το εργαλείο του ΕΔΥΤΕ.

Και μια ενδιαφέρουσα πηγή για τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχουν γίνει ιστορικά». 

Γενικώς από όλα τα λεγόμενα active threat maps (ναι, ξέρουμε, αρχίσαμε τα… αλαμπουρνέζικα πάλι), ουδέν «γιγάντιο» εντοπίστηκε, το ίδιο και στις υπηρεσίες καταγραφής DDoS επιθέσεων, όπως η Cloudflare Radar.

Αν υπάρχει κάποια απάντηση επ' αυτών -με στοιχεία- από τους αρμόδιους φορείς, εμείς ευχαρίστως θα τη δημοσιεύσουμε.

Προσώρας δείτε και τα σχετικά διαγράμματα από το προαναφερθέν εργαλείο του GRNET.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v