Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2023

ΧΑ: Τέρμα τα… δίφραγκα - Θεοδωρόπουλος: Μπήκαν 105 εκατ. στην Βespoke - Σκέρτσος vs Δουδωνής: 1-1 ή μήπως... όχι;

ΧΑ: Τέρμα τα… δίφραγκα - Θεοδωρόπουλος: Μπήκαν 105 εκατ. στην Βespoke - Σκέρτσος vs Δουδωνής: 1-1 ή μήπως... όχι;

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό καταβλήθηκε το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 140 εκατ. ευρώ της Bespoke SGA, της holding του επιχειρηματία (φωτ.) μέσω της οποίας ελέγχει συμμετοχές όπως στην ΙΟΝ.

Τα πρώτα 35 εκατ. ευρώ είχαν καταβληθεί με τη σύσταση της εταιρείας. Στα μέσα της περασμένης χρονιάς καταβλήθηκαν επιπλέον 70 εκατ. ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο το υπόλοιπο ποσό των 35 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα ήδη να έχει καταβληθεί ολοσχερώς το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η καταβολή των 105 εκατ. ευρώ, πέραν των 35 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί κατά τη σύσταση της εταιρείας, προβλεπόταν ότι θα γίνει σε τέσσερις δόσεις ύψους 26,25 εκατ. ευρώ, η πρώτη δόση μέχρι τις 31/12/2023, η δεύτερη δόση έως τις 31/12/2024, η τρίτη έως τις 31/12/2025 και η τέταρτη μέχρι τις 31/12/2026.

Μένει να δούμε γιατί η… βιασύνη.

 

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Για αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός της έπαυλης της Βιργινίας Βεντουράκη που βρίσκεται στη Φιλοθέη. Τον πλειστηριασμό διενεργεί η Intrum Hellas με τιμή πρώτης προσφοράς το 1,186 εκατ. ευρώ. Το οικόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται η μεζονέτα είναι 1.095 τ.μ.

Το ακίνητο φέρει περισσότερες από 12 προσημειώσεις σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες. Ο πλειστηριασμός γίνεται για οφειλή προς την Intrum ύψους 500.000 ευρώ.

 

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Από τα ψηλά στα... χαμηλά της αγοράς. Η στήλη έχει επανειλημμένως καυτηριάσει το γεγονός ότι πολλές μετοχές παρουσιάζουν τεράστιες διακυμάνσεις από συνεδρίαση σε συνεδρίαση με.... φραγκοδίφραγκα, σε βαθμό εξευτελιστικό. Φαίνεται ότι εν μέρει τουλάχιστον εισακουστήκαμε!

Μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών, αρχής γενομένης από τη σημερινή συνεδρίαση, «ο προσδιορισμός της τιμής κλεισίματος σε αξιόγραφα που διαπραγματεύονται στη βαθμίδα Μικρής Συναλλακτικής Δραστηριότητας της Κύριας Αγοράς, της Επιτήρησης και μετοχών ανεξαρτήτως διαβάθμισης που εμφανίζουν διασπορά μικρότερη του δέκα τοις εκατό (10%) του συνόλου των κοινών μετοχών τους θα λαμβάνει υπόψη ως ελάχιστη αξία συναλλαγών το ποσό των 500 ευρώ (από 100 ευρώ σήμερα) και το ποσό των 750 ευρώ ως ελάχιστη αξία συνεδρίασης (από 200 ευρώ σήμερα)

Επιπλέον για τις εταιρείες που έχουν συνηθίσει να… ξεκουράζουν τις μετοχές τους στην Κατηγορία Επιτήρησης, από σήμερα τα όρια διακύμανσης τιμών ορίζονται σε ±10% επί της τιμής εκκίνησης της μετοχής (από ±20% σήμερα).

Επίσης, ο αριθμός των δημοπρασιών της Κατηγορίας «Επιτήρησης» ορίζονται σε δύο (από τέσσερις σήμερα) και θα λαμβάνουν χώρα η πρώτη μεταξύ 11:58 και 12:00 και η δεύτερη μεταξύ 17:08 και 17:10.

Μικρά ίσως βήματα, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΙΙ: Ειδικός διαπραγματευτής στα παράγωγα επί των μετοχών της AVAX και της Intrakat αναλαμβάνει από σήμερα η Alpha Finance.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Τσίπρας και ξερό ψωμί» λένε προς το παρόν τουλάχιστον οι ψηφοφόροι της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά την «20άρα» που έπεσε στις πρόσφατες εκλογές. Αυτό προκύπτει από τη φρέσκια έρευνα της GPO για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», σύμφωνα με την οποία, σε ποσοστό 81,7% δεν επιθυμούν να αλλάξει ο αρχηγός.

Συνδυάζοντας τα ποσοστά υπέρ της αλλαγής αρχηγού (18% του 20% ήτοι 3,6% του εκλογικού σώματος), φίλος της στήλης παρατήρησε σκωπτικά ότι αλλαγή αρχηγού μάλλον θέλουν όσοι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα από παλαιομοδίτες αριστερούς, σε εκείνο το 3-4% που έπαιρνε παλιότερα το κόμμα…

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εάν δεν πέσουμε πάλι θύματα έκπληξης με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι πλέον σαφές ότι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με σημαντική άνεση είναι περίπου σίγουρη. Ακόμη κι αν μπουν επτά κόμματα στη Βουλή. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα γίνουν τίποτα χοντρά λάθη και ότι γενικώς δεν θα «πέσει ο ουρανός» μέχρι τις εκλογές.

Καλού κακού βέβαια, το «πελέκημα» σε ΠΑΣΟΚ και ΝΙΚΗ πάει… πριονοκορδέλα. Στην περίπτωση δε του ΠΑΣΟΚ πρόκειται για την πρώτη φορά που έχει ξεχαστεί το «κοινό μέτωπο» υπέρ της Ευρώπης, κι όλα τα άλλα… συμπαθητικά.

Αυτό το «στον έρωτα και τον πόλεμο, όλα επιτρέπονται» μάλλον έπρεπε να έχει συμπεριλάβει και την πολιτική.

  

ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Περίπου αλλά όχι εντελώς... ισόπαλη έληξε, τουλάχιστον για τους γνωρίζοντες, η φορολογική κόντρα μεταξύ του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δουδωνή, που χαρακτηρίστηκε από αρκετά σκληρές εκφράσεις και ειρωνείες, του τύπου «αν η Οξφόρδη κάνει τέτοιο λαϊκισμό, τι να πει η Κουμουνδούρου» και «κ. Σκέρτσο, είστε σίγουρα... άριστος».

Δίκιο έχει ο κ. Δουδωνής ότι η υψηλή έμμεση φορολογία είναι άδικη, κι αυτό είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, ό,τι κι αν λέει ο κ. Σκέρτσος. Ο οποίος όμως με τη σειρά του έχει δίκιο ότι οι μειώσεις ΦΠΑ συχνά δεν «περνάνε» στον τελικό πελάτη, όταν τις εκμεταλλεύονται για να αυξήσουν την καθαρή τιμή πώλησης οι επιχειρήσεις.

Μόνο που στο κατά πόσον θα συμβεί αυτό παίζει ρόλο η πολιτική του κράτους και η δυνατότητά του να ελέγξει τις (στην πράξη) ανατιμήσεις. Αυτό δεν το επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, αποδεχόμενος ότι σε τέτοια θέματα εν Ελλάδι, κυβερνήσεις και κρατικός μηχανισμός θα φάνε το γκολ από τα... αποδυτήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v