Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 7 2023

Κυριάκος: Τα μισά να κάνει, θα αλλάξει η χώρα - Βγήκαν μαχαίρια μεταξύ ΕΟΤ και Warply - Attica Bank: Αντίδοτο Ηρακλή στα πωλητήρια

Κυριάκος: Τα μισά να κάνει, θα αλλάξει η χώρα - Βγήκαν μαχαίρια μεταξύ ΕΟΤ και Warply - Attica Bank: Αντίδοτο Ηρακλή στα πωλητήρια

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Όπως αναμενόταν, οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν το μεγάλο θέμα της χθεσινής ημέρας. Περιττό ίσως να σημειώσουμε ότι η ομιλία ήταν εξαιρετικά άρτια, έγινε μεν με τον αέρα της απόλυτης κυριαρχίας που απολαμβάνει ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία, απευθυνόταν όμως σε ευρύτατο πολιτικό ακροατήριο. Με μια φράση, τα μισά από όσα εξαγγέλθηκαν να γίνουν, θα είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα.

Εδώ όμως, θα περιοριστούμε σε ορισμένα «στρατηγικά» θέματα που αφορούν το κοινό μας και δίνουν στίγμα προθέσεων.

Μιλώντας για την αγορά εργασίας και τα παράπονα επιχειρήσεων ότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους, είπε ορθά κοφτά, «η απάντησή μας είναι πληρώστε περισσότερο για να βρείτε εργαζόμενους». Άλλωστε η πρόθεση της κυβέρνησης για σημαντική αύξηση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα είναι διακηρυγμένη προεκλογικά και επιβεβαιώθηκε χθες με αριθμούς-στόχους για την τετραετία τα 1.500 ευρώ μέσο μισθό και 950 ευρώ κατώτατο.

Ταυτόχρονα πάντως εξήγγειλε κι ένα πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης για 100.000 άτομα, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσληψή τους σε θέσεις του τομέα της τεχνολογίας, φέρνοντας ως παράδειγμα το νέο δρόμο που μπορεί να ανοίξει για νέους που έχουν τελειώσει σπουδές σε τομείς όπως η Φυσική.

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΙ: Σαφής και ρητή ήταν η προειδοποίηση προς εκείνες τις επαγγελματικές τάξεις που συστηματικά κρύβουν εισοδήματα: «Προειδοποιώ όσους έχουν βολευτεί», είπε, ότι η κυβέρνηση έχει και τη νομιμοποίηση από τις πρόσφατες εκλογές και την πολιτική βούληση, και την τεχνογνωσία, να σταματήσει τη συστηματική αδικία εις βάρος εκείνων που δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα.

Αυστηρός πολύ ήταν και για τα φαινόμενα του περιβάλλοντος και της χωροταξίας, «δεν θα καταστρέψουμε τα νησιά και τα βουνά μας, στον βωμό της άναρχης ανάπτυξης», είπε κάνοντας και ειδική αναφορά στα όσα έχουν συμβεί στη… Μύκονο.

Από όσα είπε για τη Δικαιοσύνη κρατήσαμε ως πιο σημαντικά μια εξαγγελία και μια υπόσχεση: Ότι θα ξεκινήσει η κατάρτιση των δικαστών σε νέους τομείς εγκλήματος και ότι έως το 2027 οι δραματικές καθυστερήσεις στα ελληνικά δικαστήρια θα έχουν περιοριστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Για την πράσινη ανάπτυξη, ίσως η πιο στρατηγικής μορφής εξαγγελία αφορά τη δέσμευση ότι έως το 2030, το 80% της ενέργειας θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ για την ψηφιακή μετάβαση, η υπόσχεση ότι έως το 2027 θα έχει ψηφιοποιηθεί το 90% των χιλιάδων διαδικασιών του δημόσιου τομέα.

 

EOT: Το 2020 ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Warply ένωναν τις δυνάμεις τους με μία τριετούς διάρκειας συμφωνία για να αναπτύξουν το Visit Greece app, μία καινοτόμα εφαρμογή που θα έβαζε τον ελληνικό τουρισμό σε πιο… ψηφιακά μονοπάτια.

Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα κι ενώ η σχετική σύμβαση έχει λήξει, το app δεν είναι πλέον διαθέσιμο για όσους δεν το έχουν ήδη «κατεβάσει» στο κινητό τους, ο ΕΟΤ και η Warply διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Η μη ανανέωση της σύμβασης μεταξύ ΕΟΤ και Warply έχει οδηγήσει σε ρήξη τις δύο πλευρές, με τη στήλη να πληροφορείται ότι ο Οργανισμός αναμένεται να κινήσει άμεσα τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες προκειμένου η εφαρμογή, εν μέσω της περιόδου υψηλής ζήτησης, να γίνει πάλι λειτουργική για τους ταξιδιώτες και για τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Αλλωστε, η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί το ψηφιακό πρόσωπο της Ελλάδας, όπως έχουν επισημάνει κατά καιρούς οι ιθύνοντες του τουρισμού, και στην καρδιά του καλοκαιριού δεν είναι να… παίζει κανείς με την εικόνα της χώρας.

 

MED: Πρεμιέρα σήμερα στη διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας που εντάσσεται στην αγορά ΕΝ.Α. PLUS.

Ο όμιλος σχεδιάζει, παράγει και εμπορεύεται γυναικεία και ανδρικά εσώρουχα, μαγιό και αξεσουάρ. Διατηρεί 22 μισθωμένα καταστήματα στην Ελλάδα, διαθέτει e-shop, καθώς και 11 shop-in-shop σημεία πώλησης σε πολυκαταστήματα (Hondos Center).

Μέσω της MED SRL ITALIA έχει ένα κατάστημα λιανικής στη Ρώμη, ενώ σε συνεργασία με τοπική εταιρεία της Τουρκίας διατηρεί κατάστημα λιανικής πώλησης στην Κωνσταντινούπολη. Συνολικά τα έσοδα από πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε € 4.541 χιλ. για τη χρήση του 2022, ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν 263 χιλιάδες ευρώ.

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας είναι €0,85 ανά μετοχή.

 

ΔΕΔΔΗΕ: Σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού της εν γένει πρακτικής ασφαλιστικών καλύψεων, την οποία θα ακολουθήσει, βρίσκεται ο Διαχειριστής, σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση στην έκθεση που συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2022.

Ο Διαχειριστής δεν ασφαλίζεται έναντι κινδύνων αστικής ευθύνης. Έχει, όμως, αναθέσει σε αναγνωρισμένο οίκο τη σύνταξη σχετικών μελετών για την ασφάλισή του, ως προς τους κινδύνους των εγκαταστάσεων, της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων και των οχημάτων. Μπίζνα που προφανώς ενδιαφέρει όλες τις μεγάλες ασφαλιστικές.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο ΔΕΔΔΗΕ έλαβε, για πρώτη φορά, ασφάλιση κινδύνων κυβερνοχώρου (σ.σ. ζημιά από κυβερνοεπιθέσεις), υπογράφοντας σχετική σύμβαση, ετήσιας διάρκειας, με την Ευρωπαϊκή Πίστη.

 

ΔΕΔΔΗΕ ΙΙ: Σημαντική μείωση σημείωσαν, εντός του 2022, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας προς τον ΔΕΔΔΗΕ.

Μειώθηκαν από 153,7 εκατ. ευρώ σε 42,82 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους.

 

ΑTTICA BANK: Από τα πουλάμε όλα περάσαμε πλέον στο περίμενε, διότι μπορεί να έχουμε «Ηρακλή 3». Ο λόγος για τη νέα υπό εξέταση στρατηγική της διοίκησης της Attica Bank.

Τον Δεκέμβριο, το πλάνο εξυγίανσης προέβλεπε πωλήσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τώρα όμως υπάρχει η πίεση προς την κυβέρνηση να φέρει τον Ηρακλή 3. Υπέρ του σεναρίου το επιχείρημα ότι μας έχουν μείνει κρατικές εγγυήσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ από τον Ηρακλή Ι.

Όπως εκτίμησε και η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Βank Ελένη Βρεττού, υπάρχει η βούληση (σ.σ. στην κυβέρνηση). 

Αρα ετοιμαστείτε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v