Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 16 2023

Η «μοναξιά» της Ελένης Βρεττού-Εξτρα δάνεια για Elpedison-Σφηνάκια για Helleniq Energy, Alpha Bank

Η «μοναξιά» της Ελένης Βρεττού-Εξτρα δάνεια για Elpedison-Σφηνάκια για Helleniq Energy, Alpha Bank

ATTICA BANK: Η διευθύνουσα σύμβουλος, Ελένη Βρεττού (φωτ.) αποτελεί το μοναδικό εκτελεστικό μέλος του νέου 13μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank.

Τα πρώην τραπεζικά στελέχη Μίνος Μωυσής, Ριχάρδος Λαμπίρης, Μαρία Πολιτοπούλου, Κώστας Αδαμόπουλος, Θεόδωρος Καρακάσης και Χρήστος Αλεξάκης αποτελούν μη εκτελεστικά μέλη, όπως και η Δέσποινα Δοξάκη, ενώ ανεξάρτητα μη εκτελεστικά είναι ο πρόεδρος του ΔΣ, Ιωάννης Ζωγραφάκης, ο Μιχαήλ Κεφαλογιάννης, ο Θύμιος Κυριακόπουλος,ο Aιμίλιος Γιαννόπουλος και η Χαρίκλεια Βαρδακάρη.

 

HELLENIQ RENEWABLES: Κατά 25 εκατ. ευρώ αυξήθηκε πρόσφατα το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που αποτελεί βραχίονα του ομίλου Helleniq Energy (ΕΛΠΕ) στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η απόφαση ελήφθη από την έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας στις 24 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Hellenic Energy υπέγραψε, πρόσφατα, συμφωνία πλαίσιο με Εθνική και Eurobank, για τη χρηματοδότηση έργων σε ΑΠΕ ύψους ως 766 εκατ. ευρώ.

 

ALPHA BANK: Την αύξηση κεφαλαίου της κατά 100% θυγατρικής της, Alpha Leasing κάλυψε τον Ιούνιο η τράπεζα καταβάλλοντας το ποσό των 15,02 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η Leasing προχώρησε σε μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχή από 3,09 σε 0,53 ευρώ, με μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,22 εκατ. ευρώ.

Το ποσό συμψήφισε σωρευμένες ζημιές παρελθουσών χρήσεων.

 

ELPEDISON: Αίτημα αύξησης του επιτρεπόμενου ορίου δανεισμού κατά 160 εκατ. ευρώ υπέβαλε πέρσι στους ομολογιούχους της η εταιρεία, συνεπεία της εκτίναξης των αναγκών κεφαλαίου κίνησης που επίφερε η ενεργειακή κρίση (ράλι στην τιμή φυσικού αερίου, σημαντική αύξηση στις τιμές εμπορευμάτων κ.ά.).

Οι ομολογιούχοι αποδέχθηκαν το αίτημα και υπογράφηκαν συμβάσεις βραχυπρόθεσμου δανεισμού με τις Alpha Bank (50 εκατ. ευρώ), Eurobank (10 εκατ. ευρώ) και Allianz Trade (40 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για έκδοση εγγυήσεων).

Ο καθαρός δανεισμός στις 31/12/2022 ανήλθε σε 234,46 εκατ. ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v