Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2023

Νέες μπίζνες για την Agrifreda του Απ. Ταμβακάκη-Ο Καρούλιας κερνάει… Τσιλιλή-Σφηνάκια για ΟΤΕ, Δομική Κρήτης

Νέες μπίζνες για την Agrifreda του Απ. Ταμβακάκη-Ο Καρούλιας κερνάει… Τσιλιλή-Σφηνάκια για ΟΤΕ, Δομική Κρήτης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ: Στην επέκταση του εταιρικού σκοπού προχώρησε η Agrifreda. Η βορειοελλαδίτικη βιομηχανία ήταν η τρίτη εταιρεία στην οποία επένδυσε το EOS Hellenic Renaissance Fund, το οποίο διαχειρίζεται η EOS Capital Partners με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη (φωτ.). Η επένδυση έγινε το φθινόπωρο του 2020, αφορούσε σε μειοψηφικό ποσοστό, και έφτασε τα 15 εκατ. ευρώ.

Η Agrifreda επεκτείνεται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που αποφάσισε να επενδύσει σε ΑΠΕ.

 

ΤΣΙΛΙΛΗ: Καλή χρονιά η περσινή για την εκ Τρικάλων ορμώμενη αποσταγματοποιία. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 23,6% στα 8,541 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων ξεπέρασαν τις 818.400 ευρώ από 540.511 ευρώ το 2021 και τα καθαρά κέρδη τις 523.899 ευρώ έναντι 315.026 ευρώ.

Σε αυτή την πορεία βοήθησε ο πληθωρισμός, η αύξηση της κατανάλωσης, αλλά και η συνεργασία της εταιρείας με την Καρούλιας.

Θυμίζουμε ότι η Β.Σ. Καρούλιας είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της τρικαλινής επιχείρησης. Η σχέση τους μετρά πάνω από 15 χρόνια.

 

ΜΑΣΟΥΤΗΣ: Σε γενναία αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά 3,42 εκατ. ευρώ, προχώρησε πρόσφατα η εταιρεία συμφερόντων της φερώνυμης οικογένειας.

Η Μασούτης ΑΕ έχει ως δραστηριότητα τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς του ευρύτερου Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, την ανάληψη και εκτέλεση κτίσης φυσικός ιδιωτικών έργων και η με οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσή τους, τη μελέτη, κατασκευή και εκμετάλλευση κτιριακών και κάθε άλλον είδους εγκαταστάσεων, κ.ά.

Στην προηγούμενη οικονομική χρήση τα έσοδά της αυξήθηκαν 17,13% αν και ήταν μόλις 418.401 ευρώ, και το καθαρό κέρδος έφτασε τα 178.845 ευρώ.

Και για να μην υπάρξει καμία παρανόηση η Μασούτης ΑΕ, μπορεί να ανήκει στη γνωστή οικογένεια, αλλά είναι άλλη από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Δ. Μασούτης.

 

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Εκτοξεύτηκε σε νέα υψηλά η μετοχή με τους αγοραστές να είναι ιδιαίτερα «δραστήριοι» ειδικά προς το κλείσιμο της συνεδρίασης. Στα 3,39 ευρώ ο τίτλος με κέρδη σχεδόν 15% και συναλλαγές πάνω από 200 χιλιάδες τεμάχια.

Αξιο προσοχής ότι η μετοχή καταγράφει σε διάστημα τριμήνου απόδοση που αγγίζει το 300%(!). Σημειώνεται ότι στα μέσα Ιουλίου επισημοποιήθηκε η εξαγορά του 29,31% από τον Δημήτρη Κούτρα.

Θυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας συμφώνησε στις 28 Ιουνίου να αγοράσει 4,6 εκατομμύρια μετοχές έναντι 0,9 ευρώ, μια συναλλαγή αξίας 4,19 εκατομμυρίων ευρώ.

Με βάση το χθεσινό κλείσιμο το πακέτο αποτιμάται στα 15,6 εκατ. ευρώ…

 

ΟΤE: Δίπλωσε η ανοδική κίνηση της μετοχής του Οργανισμού που μετά την πτώση της Δευτέρας στα 13,52 ευρώ έφτασε χθες στα 14,21 ευρώ ξεπερνώντας γρήγορα τις πρωινές πιέσεις.

Απέχει, όμως, ακόμα πολύ από το υψηλό τριμήνου (15,71 ευρώ στις 30 Ιουνίου), ενώ σε επίπεδο 12μηνου η απώλεια υπερβαίνει το 17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v