Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2023

Τι περιμένει η αγορά από την Interamerican-Apollo: «Χρυσάφι» 515 εκατ. από Αστηρ Παλάς-Η κινέζικη συνταγή για τα προβλήματα!

Τι περιμένει η αγορά από την Interamerican-Apollo: «Χρυσάφι» 515 εκατ. από Αστηρ Παλάς-Η κινέζικη συνταγή για τα προβλήματα!

INTERAMERICAN ΖΩΗΣ: Το επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου, για την τριετία 2023-25, το οποίο τίθεται προς έγκριση στην τακτική γενική συνέλευση της 8ης Σεπτεμβρίου, αναμένει η αγορά, μετά την απόφαση σημαντικής αναδιάρθρωσης, με συγχώνευση των Interamerican Ζωής- Interamerican Ζημιών- Ορίζων.

Η συγχώνευση που προωθεί η διοίκηση υπό τον Γιάννη Καντώρο (φωτ.) αποσκοπεί στην ανάπτυξη πολυκαναλικής προσέγγισης σε διανομή και προσφορά προϊόντων και βεβαίως στην ανάπτυξη οικονομιών κλίμακος και συνεργειών.

Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση της συγχώνευσης, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Vincent Teekens.

 

ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ: Τη διανομή προσωρινού μερίσματος, ύψους 103,64 εκατ. ευρώ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο βάσει των οικονομικών καταστάσεων του πενταμήνου Ιανουάριος-Μάιος 2023.

Κατά την παραπάνω περίοδο η Αστήρ είχε έσοδα από πώληση οικοπέδων, ύψους 177,5 εκατ. ευρώ, τα οποία εκτίναξαν τα EBITDA (151,3 εκατ. ευρώ) και τα κέρδη μετά από φόρους (109,38 εκατ. ευρώ).

Η είσπραξη άλλων 103,64 εκατ. ευρώ από τη μοναδική μέτοχο της Αστήρ Παλάς, Apollo αυξάνει το συνολικό ποσό, που έχει πάρει από την επένδυση, μέσω επιστροφών κεφαλαίου και μερισμάτων, σε 515 εκατ. ευρώ.

Αυτές είναι αποδόσεις!

 

ΚΙΝΑ: Η μια μετά την άλλη σκάνε οι αρνητικές ειδήσεις από την ασιατική τίγρη δημιουργώντας ρίγη στους επενδυτές. Και παρότι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις των αρχών δεν φαίνεται να πείθουν για την αποφασιστικότητα να λυθούν χρόνια προβλήματα, κάποιες κινήσεις έχουν αν μη τι άλλο το συμβολισμό τους.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει η στήλη την απόφαση να σταματήσει η δημοσιοποίηση στοιχείων για την ανεργία των νέων λίγες εβδομάδες αφότου ο σχετικός δείκτης χτύπησε επίπεδα ρεκόρ, στο 21,3%.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υιοθετείται η τακτική «κρύψε το πρόβλημα κάτω από το χαλί» ή εμφάνισε το αργότερα. Πέρυσι καθυστέρησε η ανακοίνωση στοιχείων ΑΕΠ τρίτου τριμήνου για να μην συμπέσει με το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Γιατί να χαλάσει «τσάμπα» το κλίμα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v