Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 28 2023

Ανοίγει ο δρόμος για placement στη Helleniq Energy - Ανεβαίνει… πίστα η Μυτιληναίος - Ξύπνησε η Foodlink; - Viohalco: Μια παρεξήγηση

Ανοίγει ο δρόμος για placement στη Helleniq Energy - Ανεβαίνει… πίστα η Μυτιληναίος - Ξύπνησε η Foodlink; - Viohalco: Μια παρεξήγηση

MYTILINEOS: Ακάθεκτη στον δρόμο υπέρβασης των 40 ευρώ η μετοχή του φερώνυμου ομίλου του Ευάγγελου Μυτιληναίoυ (φωτ.), η οποία με μεγάλη άνοδο άνω του 4% την Παρασκευή αναρριχήθηκε ως τα 36,9 ευρώ με αυξημένο τζίρο.

Η μετοχή έχει… ανέβει πίστα, με κέρδη άνω του 40% το τελευταίο εξάμηνο και 122% σε 12μηνο ορίζοντα, οδηγώντας τη Morgan Stanley σε ανοδική διόρθωση της τιμής-στόχου στα 45 ευρώ, ένα μόλις μήνα μετά την έναρξη κάλυψής της.

Ο διεθνής οίκος κάνει λόγο για μεγάλο -και αδικαιολόγητο- discount στον τίτλο, σε σχέση με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και αλουμινίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Mytilineos είναι η πρώτη μη τραπεζική εταιρεία που επιλέγει να καλύψει η Morgan Stanley στην Ελλάδα, ενώ στην εναρκτήρια έκθεσή της έκανε λόγο για υψηλό upside που στο θετικό σενάριο οδηγούν τη μετοχή ακόμη και στα 59 ευρώ!

 

ΔΙΟΔΙΑ: Η κόντρα μεταξύ παραχωρησιούχων εθνικών αυτοκινητροδρόμων και ΥΠΟΜΕ, που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου, σε ό,τι αφορά την αύξηση των διοδίων φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει... πιο λογικές διαστάσεις.

Οι παραχωρησιούχοι ως γνωστόν «πάγωσαν» προβλεπόμενες ανατιμήσεις που κατά μέσο όρο αγγίζουν το 10% για το μεγαλύτερο μέρος της πληθωριστικής χρονιάς και παρά τις «κορώνες» περί μονομερούς ενέργειας που εξαπέλυσε το ΥΠΟΜΕ, όταν γνωστοποιήθηκε ότι θα γίνουν αυξήσεις, φαίνονται διατεθειμένοι να συνεννοηθούν με την κυβέρνηση.

Έως την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία αναγγέλθηκε η επικείμενη αύξηση διοδίων, πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία εκτιμούν πως θα βρεθεί η «χρυσή τομή».

Όπερ μεθερμηνευόμενο, μια «έκπτωση» θα την κάνουν, ενώ δεν είναι απίθανο να λανσαριστεί ένα νέο pass για τη διέλευση από την κυβέρνηση.

 

HELLENIQ ENERGY: Οι ρυθμίσεις για διάθεση μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας ανοίγουν τον δρόμο και για το placement του 20% της εισηγμένης, με διάθεση μετοχών τόσο από το δημόσιο όσο και από τον όμιλο Λάτση, με στόχο την αύξηση του free float.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, πηγές του ομίλου θεωρούν ότι η αύξηση της διασποράς σε επίπεδα άνω του 37% θα επιτρέψει τη συμμετοχή περισσότερων θεσμικών και θα φανεί στο ταμπλό η πραγματική αξία της εταιρείας.

Πάντως την Παρασκευή, η μετοχή «αγνόησε» την είδηση, κλείνοντας με άνοδο μόλις 0,38%, μια ανάσα από τα 8 ευρώ, ενώ δεν έχει κάνει αξιόλογη κίνηση τους τελευταίους έξι μήνες.

Ενδεχομένως το placement να αλλάξει αυτή την εικόνα, οδηγώντας τον τίτλο σε «καλύτερες μέρες»…

 

FOODLINK: Διψήφιο άλμα έκανε την Παρασκευή η μετοχή, σκαρφαλώνοντας στο 0,368 ευρώ με άνοδο 18,7%.

Η άνοδος πιθανώς να συνδέεται με τη δέσμευση κεφαλαίων για νέες κινήσεις εξαγορών αλλά και τις κινήσεις για διαχείριση του αρνητικού κεφαλαίου κίνησης από την εισηγμένη, όπως έγραψε το Euro2day.gr.

Η μετοχή ωστόσο προέρχεται από αρνητικό σερί, καταγράφοντας απώλειες 16% στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις και πτώση σχεδόν 30% στον μήνα, έχοντας χάσει το «πάρτι των μικρών» στο Χρηματιστήριο.

Να υποθέσουμε ότι… ξύπνησε το «χαρτί»;

 

VIOHALCO: Ως κακόγουστο αστείο, κάποιοι συγχέουν την επίθεση στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη με τον Μιχάλη Στασινόπουλο της Viohalco.

Αναμφίβολα, πρόκειται περί απλής συνωνυμίας και τίποτε παραπάνω.

 

ΑΠΩΛΕΙΑ: Θλίψη προκάλεσε στην εγχώρια επενδυτική κοινότητα ο αιφνίδιος θάνατος του 54χρονου Βαγγέλη Παπαζαχαρία, προέδρου της Vie Finance ΑΕΠΕΥ.

H νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε το Σάββατο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v