Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 29 2023

Μπακογιάννης: Υποψήφια σύμβουλος με… αυθαίρετες κατασκευές - Πέλεκυς ΡΑΑΕΥ σε ΔΕΔΔΗΕ - Ψωνίζει στο Ελληνικό η οικ. Λάτση

Μπακογιάννης: Υποψήφια σύμβουλος με… αυθαίρετες κατασκευές - Πέλεκυς ΡΑΑΕΥ σε ΔΕΔΔΗΕ - Ψωνίζει στο Ελληνικό η οικ. Λάτση

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Την ψήφο των συμπολιτών της, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, ζητά η κα Ειρήνη Φρεζάδου, συμμετέχοντας στον αγώνα του να επανεκλεγεί.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αμφισβητεί τις αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της δημοτικής αρχής (στο ψηφοδέλτιο της οποίας συμμετέχει), έχοντας προσχωρήσει σε βροχή προσφυγών ενάντια στην ανέγερση ξενοδοχείου στο Κουκάκι (όχι της γνωστής υπόθεσης με την Μπλε Κέδρος), στο οποίο δόθηκε η σχετική άδεια από τη διοίκηση Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας «παράνομες» τις σχετικές αποφάσεις!

Πολύ πρωτότυπο! Υποθέτουμε ότι ιδιαίτερα χαρούμενος για την υποστήριξη της δραστήριας συνυποψήφιας του συνδυασμού του θα είναι και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αποστολόπουλος.

Ακόμη όμως κι αν δεχθούμε ότι στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου, που είναι λίγο sui generis, χωρά και μια «επαναστάτρια», έστω χωρίς αιτία, από επίσημο έγγραφο του Δήμου Αθηναίων (που είναι στη διάθεσή μας), προκύπτουν κάποια δυσάρεστα.

Διότι όπως έχει ήδη ενημερωθεί η ίδια, στις 11 Σεπτεμβρίου, κατόπιν σχετικής αυτοψίας υπαλλήλων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, στο διαμέρισμά της (που εκ συμπτώσεως, υποθέτουμε, είναι όμορο του ξενοδοχείου που θέλει να μην ανεγερθεί), έχει δύο αυθαίρετες κατασκευές: Ένα παράθυρο και έναν «εξώστη» που κρίθηκαν κατεδαφιστέα.

Η ίδια έχει τη δυνατότητα είτε να αποδεχτεί και να κατεδαφίσει, με έκπτωση στα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, είτε να προσφύγει, όπως προβλέπει ο νόμος, εντός 30 ημερών.

Ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία, θα πείτε, και αρκετοί ήταν εκείνοι που νομιμοποίησαν εκ των υστέρων. Ίσως έχετε δίκιο, αν και η συγκεκριμένη αυθαιρεσία, όπως μαθαίνουμε (καθώς δεν έχουμε ειδίκευση στο θέμα), δεν νομιμοποιείται με τίποτα, διότι βρίσκεται σε πλευρά που αυτό ρητώς απαγορεύεται. Αλλά δεν ζητούν όλοι την ψήφο των συμπολιτών τους με «όχημα» τους αγώνες τους για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την προστασία της περιοχής που ζουν, από… παρανομίες και αυθαιρεσίες.

Τα παραπάνω, όπως μαθαίνουμε, έχουν απασχολήσει και τον κ. Μπακογιάννη, ο οποίος φέρεται να είπε σε συνομιλητές του ότι τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα τη «φορτώθηκε» και τώρα το ψηφοδέλτιο έχει κλείσει.

Τη ζημιά βέβαια από τέτοια φαινόμενα μάλλον θα τη φορτωθεί επίσης, ιδίως εφόσον αδρανεί.

Το εξώδικο

Σε απάντηση του παραπάνω σχολίου λάβαμε από την κα Ειρήνη Φρεζάδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, εξώδικη δήλωση στην οποία μας κατηγορεί ότι το δημοσίευμα ήταν ψευδές, ανυπόστατο και συκοφαντικό, κι έτσι μας υποχρεώνει να επανέλθουμε διεξοδικά στο θέμα.

Στο κείμενο του εξωδίκου της, η κα Φρεζάδου παραδέχεται ότι υπήρξε έκθεση αυτοψίας της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων, σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της, η οποία όπως επισημάναμε, ζητούσε την κατεδάφιση των αυθαιρεσιών, δίνοντας και το δικαίωμα προσφυγής, μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Κατά συνέπεια η κα Φρεζάδου επιβεβαιώνει το δημοσίευμα μας.

Στη συνέχεια, όπως η ίδια μας γνωστοποίησε μέσω του εξωδίκου της, άσκησε προσφυγή η οποία πρωτοκολλήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, με την αιτιολογία ότι οι αυθαιρεσίες αυτές «τακτοποιήθηκαν» βάση του νόμου 4495/2017 και μέσω της οποίας αιτείται να αρθεί ο χαρακτηρισμός των κατασκευών της ως αυθαιρέτων, όπως και να αρθεί η επιβολή των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης.

Η ίδια υποστηρίζει επίσης ότι τις αυθαίρετες κατασκευές δεν τις έκτισε, αλλά περιήλθαν στην ιδιοκτησία της ως μέρος του διαμερίσματος που αγόρασε. Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε. Δεν τις έχτισε, δηλαδή τις αυθαιρεσίες, τις αγόρασε.

Κατά συνέπεια στα στοιχεία που παραθέσαμε στο δημοσίευμα, ουδέν ψευδές και συκοφαντικό γράψαμε. Παραθέσαμε το γεγονός ότι της κοινοποιήθηκε έκθεση αυτοψίας για αυθαιρεσίες από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων- έγγραφο που είχαμε στα χέρια μας- και το σχολιάσαμε.

Σε σχέση με την παραπάνω προσφυγή της κας Φρεζάδου, πηγές με γνώση των σχετικών θεμάτων (καθότι οι ίδιοι δεν είμαστε... πολεοδόμοι) αναφέρουν ότι, σύμφωνα με τον ν. 4495/2017 βάσει του οποίου «τακτοποιούνται», οι συγκεκριμένες αυθαιρεσίες δεν υπάγονται στις «μικρές». Και ότι για την τακτοποίηση τους στο συγκεκριμένο ακίνητο, προβλέπεται ειδική διαδικασία που απαιτεί την έγκριση της αρχαιολογίας, του Υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με το άρθρο 116 παρ. 9 Ν. 4495/17 λόγω της αρχαιολογικής περιοχής, αλλά και του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής επειδή βρίσκεται σε ακίνητο όμορο διατηρητέου κτίσματος σύμφωνα με το άρθρο 117 παρ. 3 Ν. 4495/17.

Ομοίως, νομική πηγή μας ανέφερε ότι η δήλωση τακτοποίησης γίνεται χωρίς πραγματικό έλεγχο των συνυποβαλλομένων εγγράφων και δικαιολογητικών και είναι μία διοικητική πράξη που παράγει απλώς ένα τεκμήριο νομιμότητας, γιατί θα πρέπει να πληρούνται και άλλες προϋποθέσεις.

Όλα αυτά τα δαιδαλώδη ωστόσο, μικρή σημασία έχουν για την ουσία του θέματος, διότι ουδόλως μας αφορά τι θα γίνει με τις αυθαίρετες κατασκευές της. Φοβόμαστε όμως, ότι η κα Φρεζάδου έχει μπερδέψει λίγο το «πολιτικό» με το «νομικό», για να παραφράσουμε λίγο τη ρήση περί «νόμιμου» και «ηθικού», της εποχής Γιώργου Βουλγαράκη, που κατά σύμπτωση είναι και συνυποψήφιός της με την παράταξη Μπακογιάννη.

Διότι, η κα Φρεζάδου, ως αρχιτέκτων- πολεοδόμος, με πλουσιότατο μάλιστα βιογραφικό προφανώς θα πρέπει να γνωρίζει τι αποτελεί αυθαιρεσία και τι όχι σε μια υφιστάμενη οικοδομή, πριν αγοράσει. Μάλλον δεν είναι ένας απλός πολίτης που αγόρασε ακίνητο χωρίς να αντιληφθεί τις αυθαιρεσίες.

Κι όπως είχε το δικαίωμα, μεταγενέστερα προχώρησε, όπως μας ενημέρωσε μέσω του εξωδίκου της, στην προσπάθεια τακτοποίησης τους. Τα είπαμε άλλωστε αυτά και στο προηγούμενο σχόλιο μας. Ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία. Μόνο που εδώ υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά.

Θα μας επιτρέψει να έχουμε την άποψη ότι όταν κάποιος γνωστός αρχιτέκτων-πολεοδόμος, διατείνεται πως πρωτοστατεί σε κινήσεις προστασίας του περιβάλλοντος, των κατοικιών κλπ και γίνεται γενικώς «εκδικητής» των πολεοδομικών παραβάσεων, υπαρκτών ή μή, (αυτό το κρίνουν τα αρμόδια όργανα), αλλά και διεκδικεί τη ψήφο των Αθηναίων, οφείλει να τηρεί πρώτος αυτά που διατείνεται ότι προστατεύει.

Με άλλα λόγια δεν μπορούμε να μην θεωρήσουμε ότι άπτεται του δημοσίου συμφέροντος το γεγονός ότι μια αρχιτέκτων- πολεοδόμος που διεκδικεί ψήφο στις δημοτικές εκλογές, με σημαία τα όσα κάνει στο τομέα του περιβάλλοντος και της πολεοδομίας, έχει στη κυριότητα της ακίνητο με αυθαίρετες κατασκευές, έστω κι αν τις «τακτοποιεί».

Επίσης άξιες του δημοσίου συμφέροντος και ενδιαφέροντος είναι και οι προσφυγές της στο ΣτΕ, ενάντια στο Δήμο Αθηναίων, για απόφαση της διοίκησης Μπακογιάννη, με την οποία είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Η απάντηση της κας Φρεζάδου είναι ότι τις ενέργειες της διοίκησης Μπακογιάννη, τις προσβάλει… «ως διαδικαστικώς προβλέπεται». Απώτερος σκοπός της σημειώνει, είναι να ζητηθεί η κρίση του Σ.τ.Ε. σχετικά με τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής Μακρυγιάννη Κουκάκι, σε σχέση με την ανέγερση όμορου ξενοδοχείου.

Η ουσία πάντως είναι ότι έχει καταθέσει προσφυγές ενώπιον του Σ.τ.Ε. ενάντια σε απόφαση της διοίκησης Μπακογιάννη, με την οποία… κατεβαίνει στις εκλογές. Προσφυγές στις οποίες, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας, υποστηρίζεται ξεκάθαρα ότι οι αποφάσεις (της διοίκησης Μπακογιάννη) είναι παράνομες. Για την ακρίβεια αναφέρεται στις προσφυγές της, ότι «τόσο η προέγκριση οικοδομικής άδειας και η αναθεώρηση της, όσο και η ίδια η χορηγηθείσα άδεια είναι παράνομες» για αυτό και ζητά από το Σ.τ.Ε «να ακυρώσει τις προσβαλλόμενες παράνομες πράξεις».

Ουδέν περαιτέρω σχόλιο έχουμε, για το θέμα αυτό.

Επειδή όμως βλέπουμε ότι η αρχιτέκτων πολεοδόμος κα Φρεζάδου επιθυμεί να μην σηκώνει "μύγα στο σπαθί της", έφτασε δε στο σημείο να απαιτήσει να κατεβάσουμε το σχετικό σχόλιο, θα θέλαμε να τη ρωτήσουμε αν είναι το ίδιο πρόσωπο με την αρχιτέκτονα Ειρήνη Φρεζάδου-Τρυποδάκη, που προ ετών καταγράφηκε σε δημοσιεύματα (τα οποία βρίσκονται και σήμερα στον αέρα) ως μέρος λίστας αργομίσθων με υψηλά μηνιαία ποσά, τις οποίες προσέφερε η διοίκηση Μαρτίνη στο Ερρίκος Ντυνάν. Την ίδια λίστα δηλαδή που φιλοξενείται και στο (δημόσιο και ανοιχτό σε όποιον από το κοινό θέλει να το διαβάσει) πόρισμα της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής που ασχολήθηκε τότε με την πολύκροτη υπόθεση.

Το πλήρες κείμενο του εξωδίκου της κας Ειρήνης Φρεζάδου προς το Euro2day.gr εδώ.

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ: Non stop οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιεί η EMFI (πρώην ΕΒΓΑ), συμφερόντων της οικογένειας Φιλίππου, που διοικείται από τους κ.κ. Αθανάσιο-Κύρο Φιλίππου, Σοφία Ραβάνη, Κυριάκο Κουννά και Κωνσταντίνο Χόντο.

Μόνο πέρυσι, προχώρησε σε ένεση ρευστότητας 5,1 εκατ. ευρώ, τον περασμένο Ιούνιο ενέκρινε μια ακόμη ύψους 3,999 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από λίγες ημέρες -στις 25 Σεπτεμβρίου- η έκτακτη γενική της συνέλευση άναψε πράσινο φως σε ακόμη μία. Η τελευταία είναι ύψους 3,063 εκατ. ευρώ.

Βασικός πελάτης τη EMFI -το σήμα και τα ψυγεία παγωτού ΕΒΓΑ η οικογένεια Φιλίππου τα πούλησε το 2011 στην Ελαΐς-Unilever- είναι η Unilever, για την οποία παράγει φασόν παγωτό στις εγκαταστάσεις της. Πέρυσι αυτές οι πωλήσεις αντιπροσώπευσαν το 52,7% του συνολικού της τζίρου, από 61,7% το 2021.

Με λίγα λόγια, μιλάμε για σημαντική εξάρτηση.

 

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Αν και η εισηγμένη δεν το διευκρινίζει καθαρά στις εξαμηνιαίες λογιστικές της καταστάσεις, το κονδύλι «αποτελέσματα από πώληση χρηματοοικονομικών μέσων» που απέφερε έκτακτο κέρδος 2,757 εκατ. ευρώ λογικά αφορά σε ρευστοποίηση προϊόντος Interest Rate Swap, που είχε συνάψει κατά το παρελθόν προκειμένου η εισηγμένη να κλειδώσει χαμηλά επιτόκια. Φαίνεται να αποτελεί δηλαδή μια κίνηση παρόμοια με αυτή που έκαναν οι Μύλοι Λούλη και στην οποία αναφέρθηκε χθες η στήλη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, χωρίς αυτή την κίνηση η Έλαστρον θα έγραφε ζημιογόνο αποτέλεσμα στο πρώτο φετινό εξάμηνο (εμφάνισε κέρδη 1,72 εκατ. έναντι 10,25 εκατ. κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα), καθώς με EBIT στις 821 χιλ. ευρώ και τα επιτόκια αυξημένα, η «κάτω γραμμή» δεν ξεκινάει από συν.

 

ΑΔΑΕ: Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν: το κυβερνών κόμμα και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου συνέπραξαν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να αποφασιστεί νέα σύνθεση σε δύο Ανεξάρτητες Αρχές, στο ΕΣΡ και στην ΑΔΑΕ.

Οι «ψίθυροι», δε, που ήθελαν πίσω από αυτή τη σύμπραξη να βρίσκεται «ντιλάρισμα» των δύο κομμάτων, έγιναν «φωνές» μέσα στη Διάσκεψη, ενώ στο άμεσο μέλλον θα φανεί αν είναι βάσιμες.

Κατά τις «φωνές», λοιπόν, η Ελληνική Λύση έδωσε τη μία και καθοριστική ψήφο της στη Διάσκεψη για να περάσει η νέα σύνθεση της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ, ενώ σε «αντάλλαγμα» πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί λύση με το τσουχτερό πρόστιμο των δύο εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε το πρώην, πια, ΕΣΡ στον Κυριάκο Βελόπουλο για τηλεοπτικές εκπομπές του.

Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η λύση; Ως παράδειγμα, αναφέρεται μία «χαλαρή» ή «πολύ χαλαρή» αιτιολόγηση του προστίμου στο δικαστήριο, όταν εκδικαστεί η επιβολή και το ύψος του προστίμου, με σκοπό τη μείωσή του ή «και το σβήσιμο».

«Το deal το είδαμε, είναι πολλά τα λεφτά», σημείωσε, μέσα στη Διάσκεψη, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, υπονοώντας σαφώς συμφωνία «κάτω από το τραπέζι» για να αντιμετωπιστεί το πρόστιμο στον κ. Βελόπουλο. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μάλιστα μίλησε ευθέως για «συμφωνία πακέτο», που αποδείχθηκε από τη θετική ψήφο της «Λύσης» και για τις δύο Αρχές.

Για «κυβερνητικό πραξικόπημα σε ΑΔΑΕ και ΕΣΡ με ακροδεξιό deal» έκαναν επισήμως λόγο, μετά την απόφαση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο επικεφαλής της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος.

Όσο για τη σπουδή της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ψηφιστεί χθες η νέα σύνθεση της ΑΔΑΕ, η απάντηση που έδωσαν οι της αντιπολίτευσης (πλην Λύσης…) είναι η κρίσιμη συγκυρία: σήμερα επρόκειτο να συνεδριάσει η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ (σ.σ. με τη μέχρι χθες σύνθεση) για να επιβάλει πρόστιμο στην ΕΥΠ, επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Αρχή για τις υποκλοπές και κατέστρεψε αρχεία.

Επίσης: ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, που μπήκε στο μάτι της κυβέρνησης με τη στάση του στην υπόθεση των υποκλοπών, είχε διαμηνύσει ότι θα παραιτηθεί εάν ορίσουν αντιπρόεδρο το μέλος της, Γιώργο Μπακάλη. Αυτή ακριβώς ήταν η πρόταση και η απόφαση, οπότε η παραίτηση Ράμμου θεωρείται βέβαιη.

Με μία ψήφο λοιπόν, πολλά τρυγόνια…

ΥΓ: Το Σύνταγμα επιβάλλει πλειοψηφία 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων στις αποφάσεις για τις Ανεξάρτητες Αρχές. Τα μέλη της Διάσκεψης είναι 27 και η διαίρεση βγάζει 16,2. Ο πρόεδρος της Βουλής και οι κυβερνητικοί βουλευτές στρογγυλοποίησαν το κλάσμα προς τα κάτω και απεφάνθησαν ότι απαιτούνται οι ψήφοι 16 βουλευτών. Οι της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Πλεύση Ελευθερίας) διαφώνησαν έντονα, με τον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό να προειδοποιεί ότι οι 16 ψήφοι δεν αντιστοιχούν στη Συνταγματική επιταγή. Όχι ότι θα ακυρωθεί η απόφαση (σ.σ. οι αποφάσεις της Διάσκεψης των προέδρων δεν παραπέμπονται), αλλά θα αμφισβητείται μονίμως η Συνταγματική ορθότητά της.

 

ΜΑΘΙΟΣ: Επιστροφή στα επίπεδα του Ιουνίου μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, με -15,87% χθες και -8,7% προχθές. Δηλαδή μετά και την ανακοίνωση πολύ άσχημων οικονομικών αποτελεσμάτων.

Για να βρεθεί πάντως εκεί που ήταν πριν περάσει το 5% ο Γιώργος Μιχαηλίδης (0,73 ευρώ ανά μετοχή) έχει ακόμα δρόμο.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Δεν «μασάει» τα λόγια της η ΡΑΑΕΥ για τις ευθύνες του ΔΕΔΔΗΕ στη διοργάνωση των δύο διαγωνισμών για μικρά φωτοβολταϊκά σε Πελοπόννησο και Κρήτη. Ευθύνες και παραβάσεις που οδήγησαν τελικά στην επιβολή προστίμου 1.000.000 ευρώ από το τμήμα Ενέργειας της Αρχής στον Διαχειριστή.

Η σχετική απόφαση ανέβηκε και στη Διαύγεια και όπως έχει γράψει ήδη το Euro2day.gr, δεν περιλαμβάνει το «δια ταύτα». Δηλαδή, αν ακυρώνεται ή αν συνεχίζεται ο διαγωνισμός. Εναπόκειται πλέον στον Θόδωρο Σκυλακάκη, τι θα γίνει από δω και πέρα.

Έχει, όμως, εξαιρετικό ενδιαφέρον το κείμενο της απόφασης για όσα καταμαρτυρεί στον ΔΕΔΔΗΕ με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο η ΡΑΑΕΥ. Ιδιάζουσας ρυθμιστικής σοβαρότητας χαρακτηρίζει τις τελεσθείσες παραβάσεις του Διαχειριστή, «γιατί άπτονται των θεμελιωδών υποχρεώσεών του αναφορικά με το δικαίωμα πρόσβασης στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και τη διαχείριση ενός κρίσιμου δημόσιου αγαθού σε σπανιότητα».

Ψέγει, επίσης, η ΡΑΑΕΥ τον ΔΕΔΔΗΕ γιατί «δεν συνεργάσθηκε με την Αρχή με τον προσήκοντα τρόπο, καθώς καθυστέρησε στην παροχή στοιχείων». Επικρίνει τον Διαχειριστή για τη «μη διατήρηση των αρχείων καταγραφής για εύλογο χρονικό διάστημα», γεγονός που εκλαμβάνει ως «πολύ σοβαρή παράλειψη, η οποία δυσχεραίνει τον έλεγχο της Αρχής και την απόδειξη των ισχυρισμών των καταγγελλόντων».

Διαπιστώνει παράβαση του ΔΕΔΔΗΕ, γιατί δεν εξασφάλισε σε όλους πρόσβαση στο Δίκτυο με όρους ισοτιμίας και διαφάνειας. Αναγνωρίζει, πάντως, ότι οι παραβάσεις και αστοχίες δεν έγιναν για προσπορισμό ιδίου οφέλους του ΔΕΔΔΗΕ. «Δεν βρίσκει εφαρμογή ο προσδιορισμός της αξίας παράνομης συναλλαγής», επισημαίνεται.

Η ΡΑΑΕΥ επέλεξε να εστιάσει στην παραβίαση των υποχρεώσεων του Διαχειριστική, εξ ου και το πρόστιμο, για να αποτραπούν ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον. Από δω και πέρα, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν στραμμένα τα μάτια τους στην οδό Μεσογείων.

 

LAMDA-ΛΑΤΣΗΣ: Διαμέρισμα ή διαμερίσματα σε μέλη της οικογένειας Λάτση πώλησε η Ελληνικό ΑΕ, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της μητρικής της, Lamda.

Ειδικότερα από τις συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη, προκύπτει ότι η Ελληνικό σύναψε εντός του Α' εξαμήνου συμβόλαιο πώλησης με μέλη της οικογένειας Λάτση. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 21,99 εκατ. ευρώ και μέχρι την 30ή Ιουνίου η Ελληνικό είχε εισπράξει 8,95 εκατ. ευρώ (σ.σ. το 40,7% του συνόλου).

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, η Ελληνικό πούλησε και ένα από τα τελευταία οικόπεδα για βίλες έναντι 24,07 εκατ. ευρώ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: Στις 8 Σεπτεμβρίου η εταιρεία αποφάσισε επιστροφή κεφαλαίου κατά 1,3 εκατ. ευρώ, με ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Είχε προηγηθεί στις αρχές του καλοκαιριού άλλη μια επιστροφή 12,9 εκατ. ευρώ, που εν μέρει ήταν σε μετρητά και εν μέρει σε είδος (σ.σ. μετοχές της νεότευκτης Ellinikon Hospitality, μέσω της οποίας η Ελληνικό ΑΕ κατείχε το 30% των Malt Riviera και Belt Riviera).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v