Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 24 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Κάτι τρέχει με τον… Πέτρο (Κόκκαλη) - Γουάτσα: Τα εύσημα και οι παρουσίες - Tips για Jumbo, Κέκροψ και πακέτα

ΣΥΡΙΖΑ: Κάτι τρέχει με τον… Πέτρο (Κόκκαλη) - Γουάτσα: Τα εύσημα και οι παρουσίες - Tips για Jumbo, Κέκροψ και πακέτα

ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα στην αναμπουμπούλα που επικρατεί ενόψει διάσπασης, το όνομα του Πέτρου Κόκκαλη (φωτ.) φαίνεται να έχει βρεθεί στο επίκεντρο.

Οι πληροφορίες ότι έχει βολιδοσκοπηθεί από τους «ομπρελίστας» δίνουν και παίρνουν, με την πρόσθετη «εσάνς» ότι θα έχει μάλιστα και ηγετικό ρόλο ενόψει καθόδου στις ευρωεκλογές. Ίσως διότι αρκετοί στη συγκεκριμένη ομάδα αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν πρόσωπο-βιτρίνα για να τραβήξει κόσμο και ψάχνουν κάπως να καλύψουν το κενό.

Επειδή μας έκανε εντύπωση το θέμα (για φανταστείτε το, από τη μία Στέφανος Κασσελάκης ως αριστερός επιχειρηματίας κι από την άλλη Πέτρος Κόκκαλης ως αριστερός γόνος πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας), το ψάξαμε λίγο παραπάνω.

Μάθαμε λοιπόν ότι ο Πέτρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής αυτή την περίοδο και γενικώς μιλάει με όλους. Προεδρικούς και μη. Αλλά αποφάσεις του περί αποχώρησης, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται να υπάρχουν.

Αυτό που πράγματι φέρεται να σχεδιάζει, είναι κάποιας μορφής οικολογική κίνηση, η οποία θα έχει, όπως μας μεταφέρουν οι πηγές μας, «ευρωπαϊκή διάσταση». Κάτι ως «Πράσινη Αριστερά».

Μια τέτοια κίνηση, θα πείτε, μπορεί να κολλήσει από δω, μπορεί να κολλήσει κι από κει. Όπως φέρεται να διαμηνύει ο ίδιος, περιμένει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου και θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του. Η συνεδρίαση βέβαια θα γίνει στις 11-12 Νοεμβρίου και το χρονικό διάστημα μέχρι τότε μοιάζει μικρό, αλλά δεν είναι.

Εκεί άλλωστε αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλοί λογαριασμοί και να φανούν οι ισορροπίες δυνάμεων.  

 

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Δύο πακέτα που έγιναν στις δημοπρασίες έσωσαν «την τιμή» της αγοράς, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές.

Το πρώτο ήταν στην Πειραιώς. Συνολικά 8 εκατομμύρια τεμάχια μεταβιβάστηκαν στην τιμή κλεισίματος (2,854 ευρώ η μετοχή), με την αξία του πακέτου να φτάνει τα 22,83 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο αφορούσε 900.000 τεμάχια της ΔΕΗ. Η τιμή, επίσης η τιμή κλεισίματος, 9,05 ευρώ και η αξία του 8,145 εκατομμύρια ευρώ.

Βάλτε και κάτι «ψιλά» σε άλλες εταιρείες, το σύνολο των πακέτων έφτασε χθες τα 34,2 εκατομμύρια, περιορίζοντας τις «καθαρές» χθεσινές συναλλαγές σε μόλις 64,2 εκατ. ευρώ

 

JUMBO: Κάθε άλλο παρά σαν «παραπληγικό σαλιγκάρι», για να θυμηθούμε τη ρήση του Απόστολου Βακάκη για την ελληνική οικονομία, κινήθηκε χθες ο τίτλος. Αψήφησε το αρνητικό γύρισμα του Γενικού Δείκτη και με ελάχιστες διακυμάνσεις ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 4,71%, στα 25,78 ευρώ.

Συνεχίζει πάντως να απέχει αρκετά από τα υψηλά των 29 ευρώ στα τέλη Αυγούστου. Αρνητική η απόδοση σε βάθος τριμήνου (-8%), αλλά κερδοφόρα (+19) στη μέτρηση εξαμήνου.

 

ΚΕΚΡΟΨ: Ή του ύψους ή του βάθους στις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή. Χθες ήταν η σειρά του… ύψους καθώς με κέρδη σχεδόν 15% έφτασε το 1,245 ευρώ.

Το τελευταίο ασανσέρ, τριήμερης διάρκειας σε κάθε… στάση, ξεκίνησε από το 1 ευρώ στις 9 Οκτωβρίου. Τρεις συνεδριάσεις αργότερα είχε κλείσει στο 1,245 ευρώ (σ.σ. χθεσινό κλείσιμο). Τρεις ημέρες μετά επέστρεψε στο 1,09 ευρώ. Τρεις ημέρες παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα και ακολούθησε η χθεσινή άνοδος.

Εν αναμονή για τον επόμενο… σταθμό.

 

ΠΡΕΜ ΓΟΥΑΤΣΑ: Οι αβρότητες και τα εύσημα που απένειμαν μεταξύ τους οι επίτιμοι καλεσμένοι στην «επίσημη πρώτη» του υπερπολυτελούς θερέτρου της Grivalia Hospitality στη Γλυφάδα κυριάρχησαν χθες το απόγευμα.

Από τη μία, ο Ινδοκαναδός Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος χειροκρότησε θερμά τον επικεφαλής της Grivalia Γιώργο Χρυσικό για το project της Γλυφάδας. Εκανε, μάλιστα, μια αναδρομή της πορείας της Fairfax στην Ελλάδα, αρχικά με την Grivalia Properties και μετέπειτα με τη Eurobank, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάνουν ο Φωκίων Καραβίας στη Eurobank και ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στη Eurolife.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, χαρακτηρίζοντας τον Πρεμ Γουάτσα ως τον πιο «επίμονο και υπομονετικό» επενδυτή, αστειεύτηκε λέγοντας πως ίσως θα έπρεπε να στηθεί ένας ανδριάντας προς τιμήν του.

Κατά τα λοιπά, πολλοί ήταν εκείνοι που έδωσαν το παρών στο One & Only χθες. Ο Νίκος Καραμούζης, ο Βασίλης Καραμούζης, ο Φωκίων Καραβίας, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος της Dimand, ο Οδυσσέας Αθανασίου της Lamda Development, ο Γιώργος Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος του φερώνυμου ομίλου.

Από την πολιτική σκηνή δεν έλειπαν ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Αντώνης Σαμαράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v