Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2023

Jamie Dimon: Πώς μάζεψε όλο το... χαρτί-Η κίνηση εξπρές της Alpha Bank-Tips για Ακρίτας, Cairomezz και... bitcoin

Jamie Dimon: Πώς μάζεψε όλο το... χαρτί-Η κίνηση εξπρές της Alpha Bank-Tips για Ακρίτας, Cairomezz και... bitcoin

JAMIE DIMON: «Η JPMorgan είναι ο Γολιάθ των Γολιάθ» παραδέχτηκε αναλυτής της ανταγωνίστριας Wells Fargo. Δεν θα μπορούσε να πει κάτι άλλο, καθώς στον όμιλο αναλογεί σχεδόν το 20% όλων των κερδών που κατέγραψε ο αμερικανικός κλάδος το πρώτο εννεάμηνο της χρονιάς.

Τα 38,9 δισ. δολάρια που έβαλε στο ταμείο αποτελούν δικαίωση για τον διευθύνοντα σύμβουλο Jamie Dimon  (φωτ.) που εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες για εξαγορές -κυρίως με τη διάσωση της First Republic τον Μάιο - και τα λάθη των αντιπάλων του για να καθιερώσει την JP Morgan ως τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ σχεδόν με κάθε μέτρο σύγκρισης.

«Η τράπεζα είναι πολύ αποτελεσματική στο να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή», παραδέχτηκε ένας κεντρικός τραπεζίτης.

 

ΑΚΡΙΤΑΣ: Με λίγα ευρώ στην κορυφή των αποδόσεων. Αυτή ήταν η εικόνα της μετοχής χθες. Και εξηγούμαστε: Με συναλλαγές κάτω των 2 χιλιάδων ευρώ ο τίτλος που ξεκίνησε πτωτικά και έφτασε να χάνει μέχρι και 4,39% έκλεισε με κέρδη σχεδόν 17% στο 1,33 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η επιστροφή των μετοχών στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου οδήγησε σε ράλι 83% τον τελευταίο μήνα.

 

CAIROMEZZ: Αντίθετα, οι συναλλαγές ήταν εύρωστες -παρά τη ευρύτερη ραστώνη στο χρηματιστήριο- για τη δευτεραθλήτρια σε αποδόσεις χθες. Αλλαξαν χέρια 2,78 εκατ. τεμάχια συνολικής αξίας 473 χιλιάδων ευρώ και το κλείσιμο βρήκε την τιμή στο 0,173 ή 10% υψηλότερα.

Προσεγγίζει το 50% η απόδοση τις τελευταίες 30 ημέρες.

 

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ: Έχουν περάσει 10 χρόνια από την ημέρα που η εταιρεία αποφάσισε να μπει στην παραγωγή πλευρώτους, παράγοντας 20 τόνους τον μήνα.

Δέκα χρόνια μετά η εταιρεία, που προ διετίας επένδυσε και στην παραγωγή λευκών μανιταριών, τζιράρει πλέον πάνω από 21,7 εκατ. ευρώ -στη χρήση του 2022 πέτυχε αύξηση 13,17%.

Τα κέρδη υπερβαίνουν το ένα εκατ. ευρώ.

 

MICROSTRATEGY: Σχεδόν ένα από τα 100 Bitcoin σε κυκλοφορία βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας που πίστεψε νωρίς το στόρι του κρυπτονομίσματος.

Η εταιρεία του Michael Saylor αγοράζει διαρκώς. Μόνο το τελευταίο μήνα απέκτησε 14.620 tokens αξίας 611 εκατ. δολαρίων, ανεβάζοντας το σύνολο σε 189.150 και την αξία άνω των 8 δισ. δολαρίων.

Οπως είναι γνωστό η εταιρεία κατασκευάζει εταιρικό λογισμικό, αλλά έχει κάνει την αγορά Bitcoin μέρος της εταιρικής στρατηγικής της. Για να κάνει τις αγορές δανείζεται ή πουλά μετοχές της. Η μέση τιμή για τις τελευταίες αγορές ήταν 42.110 δολάρια αλλά η μέση τιμή στο σύνολο του χαρτοφυλακίου της μόλις 31.168 δολάρια.

Σημειώστε δε ότι η μετοχή της ανέβηκε πάνω από 300% φέτος, ξεπερνώντας το Bitcoin του οποίου το ράλι περιορίζεται στο... 150%(!)

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Νέα έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων συγκάλεσε στις 12 Ιανουαρίου η Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) με θέματα την απόφαση εισαγωγής των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χ.Α και την αναγκαία σχετική τροποποίηση του καταστατικού της.

 

ALPHA BANK: Εναν χρόνο νωρίτερα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της τράπεζας. Ετσι, ανακοίνωσε το τέλος των αγορών, με βάση σχετικό πρόγραμμα που είχε την έγκριση της ΕΚΤ και προθεσμία έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2024.

Στο πλαίσιο αυτό, αγόρασε μέσω της Goldman Sachs 5.855.794 ίδιες μετοχές, με την αξία τους να αγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v