Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 12 2024

Πειραιώς: Ξεκινά επενδυτικό tour διαρκείας - Η ντρίμπλα του Στέφανου με τον γάμο και το… μαχαίρι - Delay για την Avramar

Πειραιώς: Ξεκινά επενδυτικό tour διαρκείας - Η ντρίμπλα του Στέφανου με τον γάμο και το… μαχαίρι - Delay για την Avramar

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Κύκλο ενημερώσεων προς τους ξένους επενδυτές ανοίγει από Δευτέρα η διοίκηση της τράπεζας, ενόψει του placement ποσοστού της από το ΤΧΣ.

Όπως μαθαίνουμε, οι ενημερώσεις θα είναι συνεχείς έως και το τέλος Ιανουαρίου, οπότε και θα γίνει η μεγάλη διοργάνωση της JP Morgan στη Νέα Υόρκη (παρουσία του πρωθυπουργού αλλά και του Jamie Dimon) για την προβολή της ελληνικής αγοράς και των εταιρειών της.

Η στήλη πληροφορείται ότι οι συναντήσεις με επενδυτές θα περιλαμβάνουν στάσεις στο Λονδίνο αλλά και τη Νέα Υόρκη (ανεξάρτητες από τη διοργάνωση της JP Μorgan), σε γκάμα επενδυτών που έχουν προτείνει οι σύμβουλοί της, δηλαδή η Goldman Sachs και η UBS.

H εκπροσώπηση θα είναι πολυπρόσωπη και εναλλασσόμενη, λόγω διάρκειας του… tour, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τoν CEO Χρήστο Μεγάλου (o οποίος θυμίζουμε έχει τεράστια εμπειρία στο investment banking), τον CFO Θόδωρο Γναρδέλλη, τη Γενική Διευθύντρια Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, Ενημέρωσης Επενδυτών και ESG Χρυσάνθη Μπερμπάτη και τον Head του IR Ξενοφώντα Δαμάλα

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΙ: Πιστωτική επέκταση της τάξης του 1,7 δισ. ευρώ έχει βάλει ως στόχο φέτος, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η τράπεζα.

Δεδομένων των μεγάλων χορηγήσεων σε παραχωρησιούχους (Αττική Οδός, Εγνατία Οδός), της κατακύρωσης σε μειοδότες δημόσιων έργων όπως ο ΒΟΑΚ και εμβληματικών ιδιωτικών επενδύσεων (Καζίνο Ελληνικού), ο στόχος φαίνεται εφικτός.

Πέρσι, η τράπεζα, υπό τον Χρήστο Μεγάλου, φέρεται να έκλεισε τη χρονιά με πιστωτική επέκταση υψηλότερη του αναθεωρημένου στόχου (1,5 δισ. ευρώ).

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Γερή ντρίμπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη έκανε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων, όταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε μόλις προχθές με νόημα ότι δεν θα βοηθήσει τον Μητσοτάκη να… δέσει τα κορδόνια του, εμφανίζεται ως «υπεύθυνη προοδευτική αντιπολίτευση».

Στη λογική ότι το «μισό είναι καλύτερο από το τίποτα» για τα δικαιώματα των ομόφυλων σε γάμο και τεκνοθεσία, ενώ ταυτόχρονα «πουλάει» και στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ ότι χωρίς τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην πέρναγε ούτε αυτό το σχέδιο νόμου.

Ωστόσο, η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη (και η τρέχουσα στάση του ΠΑΣΟΚ) ίσως έχουν κι άλλες παρενέργειες, εντός της ΝΔ. Πρώτον, διότι όσο περισσότεροι ψήφοι μαζεύονται εκτός ΝΔ τόσο πιο απελευθερωμένοι νιώθουν οι διαφωνούντες βουλευτές της να εκφραστούν άνευ κομματικής πειθαρχίας.

Δεύτερον, φανταστείτε βουλευτή επαρχίας της ΝΔ να προσπαθεί να εξηγήσει σε συντηρητικό ψηφοφόρο του ότι το επίμαχο νομοσχέδιο πέρασε με ψήφους της ΝΔ και του… ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απείχε το «κεντροαριστερό» ΠΑΣΟΚ.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΙΙ: Σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως ότι το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω εκλογικής πτώσης και μείωσης της κρατικής επιχορήγησης, έχει χτυπήσει κόκκινο.

Το μεγαλύτερο τμήμα της (παλιάς) κρατικής επιχορήγησης πήγαινε στα κομματικά μέσα ενημέρωσης: στην καθημερινή και στην κυριακάτικη έκδοση της «Αυγής», στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και, κάτι λιγότερο, στο «left.gr».

Ο ίδιος ο Κασσελάκης αναγκάστηκε πρόσφατα να δώσει το περίφημο δάνειο, για να πληρωθούν μισθοί και δώρα Χριστουγέννων στα κομματικά Μέσα.

Όλα δείχνουν όμως πως ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Από τις συζητήσεις που έφτασαν στα αυτιά μας, προκύπτει ότι η καθημερινή έκδοση της «Αυγής» δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου καλά. Για την κυριακάτικη έκδοση συζητείται να γίνουν προσπάθειες διάσωσης, παρότι υπήρξαν τολμηρές σκέψεις να περιοριστεί η ενημέρωση μόνο στο site της «Αυγής» και το ραδιόφωνο.

Ο νέος πρόεδρος έχει πάρει το… μαχαίρι και θέλει να βάλει τάξη στην οικονομική διαχείριση, διότι όπως φέρεται να είπε, ναι μεν το κόμμα δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως… πρέπει να αρχίσει να χρωστάει.

Το μαχαίρι μαθαίνουμε αφορά και στην «εξάπλωση» των κομματικών λειτουργιών σε διάφορα άλλα κτήρια πέριξ της Κουμουνδούρου, με πιθανότερο το σενάριο περιορισμού τους στο κεντρικό επταώροφο κτήριο.

Οι αποφάσεις, όπως είπε ο ίδιος χθες, θα ληφθούν από τα όργανα (Πολιτική Γραμματεία-Κεντρική Επιτροπή) «την κατάλληλη στιγμή».

Κάποιες πριν και κάποιες μετά τις ευρωεκλογές, λένε οι πηγές μας.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Ριζική ανακαίνιση στο κτήριο της Καραγεώργη Σερβίας εξετάζει η εταιρεία, όταν αποχωρήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο μεταστέγασης κάποιων υπηρεσιών της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ιστορική της έδρα, όχι, όμως, η μεταφορά του συνόλου των υπηρεσιών από τη Λ. Συγγρού στην Καραγεώργη Σερβίας.

 

ΙΑΤΡΙΚΟ: Στο Κάιρο βρέθηκαν στελέχη του ελληνικού ομίλου τις προηγούμενες ημέρες, με στόχο τη διερεύνηση συνεργασιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων, με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Μοσταφά Μαντμπουλί, με τον οποίο συζήτησαν τα σχέδια για επενδύσεις στη χώρα και μια πιθανή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Πληθυσμού στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η χώρα έχει ανακοινώσει σχέδια για μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και της Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχε υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ομίλου του Ιατρικού Αθηνών και του υπουργείου.

«Ως ο κορυφαίος ελληνικός όμιλος υγείας, είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε και να προχωρήσουμε στη μεταφορά τεχνογνωσίας, με στόχο να συνεισφέρουμε στην προαγωγή της υγείας του φίλου αιγυπτιακού λαού», είχε δηλώσει τότε ο CEO του ελληνικού ομίλου Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

 

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Ενα τριώροφο ακίνητο στο κέντρο της Χίου βγάζει στον πλειστηριασμό η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων CEPAL. Το ακίνητο ανήκει στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας διανομής ημερήσιου και περιοδικού τύπου «Ευρώπη».

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 243.000 ευρώ και το σφυρί θα χτυπήσει την 1η Μαρτίου 2024.

  

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Μπαράζ αγορών ιδίων μετοχών με το καλημέρα της χρονιάς. Η τράπεζα έκανε γνωστό ότι στο διάστημα 3-10 Ιανουαρίου απέκτησε 1,1 εκατομμύριο τίτλους συνολικής αξίας 7,1 εκατομμυρίων ευρώ. Η μέση τιμή ήταν 6,5 ευρώ.

Πλέον έχει στο χαρτοφυλάκιό της 1.419.930 ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν στο 0,16% του μετοχικού κεφαλαίου.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Πιθανώς οι περισσότεροι επενδυτές να έχουν ξεχάσει την πολύκροτη υπόθεση της Creta Farm και τη σύγκρουση των αδελφών Δομαζάκη.

Η ΕΚ φαίνεται πως όχι. Χθες ανακοίνωσε πως επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Κωνσταντίνο Δομαζάκη για παράβαση της απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς αναφορικά με τις συναλλαγές που διενήργησε επί της μετοχής κατά το χρονικό διάστημα από 19.12.2018 έως και 05.02.2019.

Πέντε χρόνια πριν δηλαδή…

 

AVRAMAR: Καθυστερεί η υπογραφή του term sheet για τη χορήγηση από τις τράπεζες ενδιάμεσης χρηματοδότησης στην εταιρεία.

Η Amerra, που ασκεί και τη διοίκηση της ισπανικής εταιρείας συμμετοχών του ομίλου ιχθυοκαλλιεργειών, δεν έχει απαντήσει επί των εγγράφων, τα οποία έστειλαν οι τράπεζες/servicers μετά την ανταλλαγή σχολίων.

Με αυτούς τους χρόνους φαίνεται δύσκολο να υπογραφεί η συμφωνία και να εκταμιευθεί η χρηματοδότηση ως το τέλος Ιανουαρίου, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v